Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Receptie radio la bloc

Vizitator

Postări Recomandate

Sanatate tuturor, 

Am un radio micut, ma destinde acum in perioada in care trebuie sa stau in casa mai mult. Il am de 2 zile. 

As vrea sa ii confectionez o antenuta care sa il ajute sa prinda cateva posturi fm. Momentan am luat un firicel mai lung si o bara filetata. Intamplator se acordeaza pe frecventa pe care o doresc. Altele nu mai merg bine. 

As vrea sa fac una care e testata de timp. Ce imi recomandati? Ma intereseaza desen cu cote, conexiune si material. Pe vremuri, toti aveau antene pe casa, facute de ei din elementi de aluminiu, dipol etc. Un dipol as putea face si eu, dupa un desen.

Voi ce antene aveti la bloc? Unde le aveti montate?

Toate bune!

20200319_065320-864x1152.jpg

20200319_065309-864x1152.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marius75

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Trebuie o antena din teava de Cupru (din cea pentru instalatii de incalzire), montata afara, vertical, langa fereastra, lungimea cam 75-80 cm, ideal ar ca firul de la antena la radio sa fie cablu coaxial ca sa nu interfereze si sa aiba pierderi minime. Eu am o antena dipol deschis (doua bucati de teava Cupru, lungime 80cm fiecare), prind 20 de posturi clar si cateva mai cu fasait, dar acestea din urma sunt posturi locale din Bucuresti, cam 60 km distanta fata de mine.

Editat de marius75
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări