Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator auto

Postări Recomandate

Va salut cu respect!

Doresc sa montez un portbagajul unui auto un amplificator de 250w RMS (mosfet) alaturi de un subwoofer de 12inch.

Bun.

Am o nelamurire. Am achizitionat de pe internet un kit de cabluri, in descriere scria ca suporta amplificatoare pana la 1500w si am zis c-ar fi bun. Odata ajuns coletul observ ca cablul de alimentare e din aluminiu placat cu cupru iar sectiunea liței e de 4mm patrati. Este acoperit cu un strat destul de consistent de silicon.

Mie mi se pare cam subtirel pentru aparatul meu si ma gandesc ca voi avea ceva pierderi pe traseu (4 metri). 

Nu am experienta cu asa ceva si as dori sa va intreb daca, in afara de o performanta redusa, mai exista si alte puncte negative in legatura cu folosirea acestui cablu. Adica...poate provoca un incendiu? Se va incalzi foarte tare?

E chestia cu virusul asta si nu prea as da ocol prin magazine in cautare de cabluri.

Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

E prea subtire, e vizibil asta doar din poza, unde mai pui ca zici ca-i si aluminiu...

250W rms pe sarcina, presupunand o clasa AB inseamna peste 400W trasi din alimentare, peste 30A prin acea sarma subtire de aluminiu...

Personal l-as arunca fara pic de ezitare, nu concep folosirea de aluminiu cuprat pentru nimic daca pot evita, iar aici e simplu, mergi si cumperi personal cablu serios, sau cumperi de la un distribuitor online serios, platesti mai mult insa platesti calitate.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, robert1000 a spus:

Am rasucit mai bine lița si vad ca are 2mm diametru, deci cam 3.3mm patrati.

Daca esti din Bucuresti, asa cum scrie la profilul tau, mergi la orice magazin de bricolaj (Dedeman, etc) si gasesti conductoare izolate MYF cu sectiuni standardizate: 6, 10, 16, ... mm patrati.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări