Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Instrument masura sursa I4108

BRANCA

Postări Recomandate

Am uitat sa mentionez un amanunt.Am masurat primarul trafului si avea cca 12 ohmi.Mi s-a parut putin si l-am rugat pe dl.Alcon sa masoare la dansul."0" raspuns...Am facut rost de un bec 40w,clasic,si l-am testat la 220v.A fost ok,adica becul nu s-a aprins.Pentru cei care nu stiu,adica incepatorii,e o metoda safe de incercare.Daca are scurt se aprinde becul.Si iarasi,pentru incepatori,testarea se bazeaza pe faptul ca in AC bobina primarului are o ractanta inductiva mult mai mare decat rezistenta ohmica.Xl=2pifL.Un scurt scade drastic inductanta L si,implicit,reactanta.Pentru cine are LCR metru masurand inductanta se poate calcula reactanta si,cu legea lui ohm,se determina curentul de mers in gol al trafului.I=U÷Xl

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BRANCA

11

• doru3160

10

• elctropan

2

• grosu99

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Doru3160.Acu vad pozele.E modelul din dreapta jos,din pozele trimise.Mai sunt modele cu acometrul dreptunghiular si in partea de jos aveau o banda albastra.Are dl Alcon unul de genul asta.

Mai tineti minte modificarea facuta pt 2A?Tot o sa ajung intr-o zi sa-i pun un nou instrument.As putea chiar sa-i schimb tranz.Am un BUX de 250w...

Si ,ca un amanunt,aveti toate aparatele din poze sau sunt amintiri foto?

Editat de BRANCA
Link spre comentariu

Am avut si cu albastru, dar nu mai stau acum sa vad pe unde sunt, daca mai sunt. In principiu sunt la fel cu exceptia culorii. Modificarea nu am notat-o, am in schimb sursa.Am facut-o in vremea cand nu orice chestie se poza, ca nu aveai cu ce, si nu se inventase internetul( la noi). In principiu, se umbla la shunt, restul sunt bibileli.Am zis ca nu am schimbat nimic (fizic) pe placa sau in montajul electronic. Incearca sa aduci la jumate valoarea (ohmica) a shuntului si vezi ce se intampla.

PS- pozele sunt calde.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Cine te oprește sa le dai jos? Pe mine personal nu ma deranjează, atâta vreme cât indica corect. E drept ca la mine ambele sunt numai cu rosu, dar pana la urma decât un analogic defect, mai bine un digital bun. 

Link spre comentariu

Și când acul nu mai mișcă sau mișcă aiurea, și nu ai de unde lua ceva asemănător, ce faci? Arunci sursa? Am si zis, care o tine de panoplie si eventual vanzare, nu va face modificari, dar pt folosire curenta, un afisaj din ala ajuta mai mult decat acometrul original.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

E uite ca n-am mai intrat pe aici de la ultima postare...Exact ce a pus dl electropan am eu acuma.Numai...fara instrumente.Deocamdata.Ma deranja gaura goala si am astupat-o.

Personal,daca as gasi plexi subtire fumuriu,as inlocui placa de aluminiu.Si evident tot plasare de digitale.

Acometrele dau bine la ochi dar la precizie sunt mult inferioare digitalelor.

Am gasit pe net si un microamp ce s-ar incadra la dimensiuni.E gradat insa 0-250.Si sa ma apuc sa-i imprim alta scala...Mai ales ca n-am nici imprimanta si ma si deplasez fizic ca naiba...Nu prea imi vine.E si mult mai scumpa varianta asta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări