VAX Postat Martie 22, 2020 Partajează Postat Martie 22, 2020 Se pot face determinari precise si cu o placa de sunet pe 16 biti, existenta in orice PC. Ca sa construiesti montajul auxiliar este o placere (hobby). N-am incercat programul SpectraLab cu placi de sunet care merg prin USB. Una de tipul asta, pe 192 KHz si 24 biti, costa cam 1000 lei. Se poate folosi si la alte aplicatii, merita banii. Cele interne (PCI) sunt expuse la perturbatiile (armonicele) existente in PC. Link spre comentariu
ndor Postat Martie 22, 2020 Partajează Postat Martie 22, 2020 Acum 24 minute, VAX a spus: Se pot face determinari precise si cu o placa de sunet pe 16 biti, existenta in orice PC.... Demonstrati-ne ...practic. Nu pe vorbe . Aaa si inca ceva. Nu stiu ce idiot ar putea investii 1000 lei intr-o placa de sunet doar sa poata folosi un obscur soft pentru a regla niste filtre, cand cu aceeasi bani isi poate cumpara o scula dedicata cu performante net superioare. Sau chiar cu mai putin din banii aia. Link spre comentariu
VAX Postat Martie 22, 2020 Partajează Postat Martie 22, 2020 Cine da 1000 lei pe o placa de sunet de inalta performanta are in vedere in primul rand aplicatii audio. Sunt multi pasionati care investesc in astfel de echipament. Poti sa cumperi una mult mai ieftina, tot pe 192 KHz/24 bit, care are doar partea de procesare digitala, ce este analogic putand fi adaugat ca montaj extern, cu cheltuiala mica. Vad ca o tineti cu contrazicerile si cu laudarosenia, cu ce scule aveti la dispozitie. Eu postez pentru eventualii forumisti interesati de acest subiect, nu ca sa ma contrez cu unii. Link spre comentariu
ndor Postat Martie 22, 2020 Partajează Postat Martie 22, 2020 Tocmai asta e , ca nu prea am scule si nici nu ma laud cu ce am . Eu sunt la pantaloni scurti fata de alti forumisti in privinta dotarii, dar tot pentru eventualii forumisti interesati de acest subiect, nu le recomand sa-si piarda timpul ....si banii , cu ce le recomandati dumneavoastra . Asta daca vor sa obtina ceva rezultate in domeniu. Link spre comentariu
VAX Postat Martie 22, 2020 Partajează Postat Martie 22, 2020 Foarte bine, sunt majori si au creier sa gandeasca cu el, aleg solutia tehnica potrivita pentru ce vor sa faca. Nu mai raspund la provocari. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 22, 2020 Autor Partajează Postat Martie 22, 2020 Acum 6 ore, sesebe a spus: Nu de a sustine pina în pinzele albe ca un mod de lucru de acum 30-50 de ani este cel mai corect și acum. Domnule, acum 40 de ani in Romania tot asa se masura cu sculele de top pe atunci, ma rog pe vremea aia se chemau HP, Takeda Riken (actualul Anritsu) dar tot logaritmic citeam pe ele. Acum 50 de ani daca nu ma insel R&S Swob III avea deja sertar logaritmic deci aia e de baza. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 22, 2020 Partajează Postat Martie 22, 2020 https://www.hpl.hp.com/hpjournal/pdfs/IssuePDFs/1978-06.pdf Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 22, 2020 Partajează Postat Martie 22, 2020 Acum 45 minute, Ion_Bumbu a spus: Domnule, acum 40 de ani in Romania tot asa se masura cu sculele de top pe atunci, ma rog pe vremea aia se chemau HP, Takeda Riken (actualul Anritsu) dar tot logaritmic citeam pe ele. Acum 50 de ani daca nu ma insel R&S Swob III avea deja sertar logaritmic deci aia e de baza. Era un mod de a spune pt ca eu nu am vazut nici o scula, jucarie sau superprofesionala, care sa foloseasca afisarea liniara by default. Link spre comentariu
VAX Postat Martie 22, 2020 Partajează Postat Martie 22, 2020 Acum 2 ore, Ion_Bumbu a spus: Acum 50 de ani daca nu ma insel R&S Swob III avea deja sertar logaritmic deci aia e de baza. Aia e de baza la domeniul industrial, unde se lucreaza cu filtre cu atenuare mare in afara benzii de trecere. Insa la didactic, mai ales pentru circuite LC (simple sau cuplate), se vede mai bine pe liniar. Stabilesti banda la 3 dB ca fiind intervalul de frecventa in care transferul scade la 0,707 din maxim. Vezi mai bine maximul la afisarea liniara (cand faci acordul) si nimic nu te impiedica sa vizualizezi si logaritmic. Numai logaritmic este o limitare in utilizare. La fel si cand se afisaza spectrul la receptoare. Afisezi logaritmic intr-o fereastra, sa prinzi toate semnalele, si liniar intr-o alta fereastra, sa vezi mai bine semnalele utile. Nu este vorba numai de liniar sau logaritmic, ci de posibilitatea afisarii in ambele moduri. Sunteti groaznici, toti vreti sa dovediti ca sunteti grozavi, va dati talente. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 22, 2020 Partajează Postat Martie 22, 2020 (editat) Toata lumea spune ca afisarea logaritmica este de preferat dar tu insisti tot pe afisarea liniara. Sint ferm convins ca se poate vedea si pe afisare logaritmica caracteristica unui filtru cu atenuare mica si mai mult de atit inveti tinara generatie sa foloseasca gresit aparatura. Acesti viitori ingineri vor ajunge la un moment dat sa trebuiasca sa utilizeze aparatura calibrata dupa standardele industriale in vigoare si ei nu vor sti sa utilizeze rezultatele. Vorbesti de tina generatie care este prost pregatita dar CHIAR TU ESTI UNA DIN PERSOANELE CE O PREGATESTE GRESIT. Am de-aface destul de des cu proaspeti absolventi si-mi pun miinile in cap cind vad ca nu stiu mai nimic. Ps: Pt afișare liniara este suficient sa folosești un simplu osciloscop. Ala asa este conceput sa funcționeze. Editat Martie 23, 2020 de sesebe Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 58 minutes ago, sesebe said: Am de-aface destul de des cu proaspeti absolventi si-mi pun miinile in cap cind vad ca nu stiu mai nimic. Sa fim sinceri, nici generatia noastra nu era mai rasarita, proaspat iesita din facultate. Ca am ajuns unde am ajuns (fiecare in domeniul lui), ca am ajuns mai repede sau mai tarziu este un criteriu dupa care INCA nu putem judeca generatia actuala. Sa vedem in 10-15 ani unde ajung. Legat de cine si cum pregateste, imi aduc aminte de laboratorul de masini electrice sau de cel de actionari electrice (ambele o suprafata de 50m x 15m)... iar cel de se ocupa cu achizitii de date, simulari si control de motoare AC, si care avea contract cu TI sa dezvolte controlul vectorial pe TMS320 era intr-o camaruta de 5m x 5m. Proiectul meu final a fost o actionare cu motor pas cu pas. Nu existau motoare pas cu pas in laboratoare la acea vreme. Noroc ca lucram din anul 4 si am putut sa fac proiectul in afara scolii. S.a.m.d. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 Bănuiesc ca tu măcar știai legea lui ohm și știai sa calculezi un divizor rezistiv. Peste 50% din absolvenții de facultate de electronica nu știu sa calculeze un divizor rezistiv sau legea lui ohm. Asta ca să fiu optimist pt ca probabil procentul este mult mai mare. Link spre comentariu
Craciun Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 (editat) @sesebe, Cred ca exagerezi cu procentul de 50% din absolventii de electronica sa nu stie legea lui ohm, sau calculul divizorului rezistiv. Eu unul nu cred, acestea se faceau la fizica de cls.10-a sau chiar mai devreme in zilele noastre, iar la facultatea de electronica nu poti trece de bazele elctrotehnicii, sau dispozitive si circuite electronice daca nu le stii bine. Parerea mea @dl.Vax scuze de offtopic. BR/Daniel Editat Martie 23, 2020 de Craciun Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 Mda, probabil procentul este mai mare. Asta ar fi procentul dintre cei ce vin la interviuri de angajare. Link spre comentariu
franzm Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 Luat ad literam, procentajul probabil ca este exagerat. Dar daca luam procentajul celora care nu stiu sa recunoasca teoria în practica, aici "stam bine". Link spre comentariu
Postări Recomandate