DANO Postat Martie 17, 2020 Autor Partajează Postat Martie 17, 2020 Imi place ideia de la acest ARC dar in contextul dat as scoate etajul repertor catodic si sursele de curent de la lampile finale, interesanta ideia cu acele feedbackuri Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 17, 2020 Partajează Postat Martie 17, 2020 Acum 32 minute, DANO a spus: Imi place ideia de la acest ARC dar in contextul dat as scoate etajul repertor catodic si sursele de curent de la lampile finale, interesanta ideia cu acele feedbackuri Pentru minus două tuburi, de ce ai scoate repertoarele catodice? Amplificatorul fiind simetric, balansat, este cam singura variantă viabilă de NFB, nu este nimic deosebit. Link spre comentariu
DanM Postat Martie 20, 2020 Partajează Postat Martie 20, 2020 Daca tot se face OT in regim DIY eu as face infasurare dedicata de NFB, cu prize 0-4-16ohm si curent suportat 50-100mA, astfel secundarul de putere poate fi configurat "cum doreste clientul"(ce boxe avem princasa)... Link spre comentariu
Усилитель Postat Martie 20, 2020 Partajează Postat Martie 20, 2020 O firma face amplifuri destul de performante si cu aspect deosebit cu tuburile GU50 , care sunt cam neapreciate de multi ....Tuburile nu sunt fugarite ,in PP scot 30W pe canal , care e de ajuns.Au polishat "sapca "si au facut o piesa simetrica si la baza ....arata super .Eu in loc de butonul de bachelita ,care este pt schimbare rapida , cum oricum este filet as fi pus un mic cilindru cu acelasi diametru , de aluminiu strunjit roata cu caneluri ,ca o racire ,si mai mult aspect .... http://supersounddevice.com/products/sound-experience/valve-amplifier-se-pp30/ TECHNICAL DATA Parameters: max output power: 30 Watts/8Ω per channels max output power: 32 Watts/4Ω per channels output impedance: 4,8 Ohm frequency range: 7 Hz – 28 kHz ( -3 dB) input: 3xRCA input impedance: 50kΩ input sensitivity: 800mV Valves: 4 x 6N8S, 4 x GU50, Link spre comentariu
300B SE Postat Martie 20, 2020 Partajează Postat Martie 20, 2020 ”Rățușca cea urâtă” nu mai este asa de urâtă? Clasa A la acest PP. Pun pariu că sună mai bine decât un PP cu El34! Avem câțiva colegi care au construit PP-uri cu Gu50... poate ne spun cateva cuvinte... 2 Link spre comentariu
d2134 Postat Martie 20, 2020 Partajează Postat Martie 20, 2020 Acum 6 ore, Усилитель a spus: O firma face amplifuri destul de performante si cu aspect deosebit cu tuburile GU50 Bravo ei! dar care e legatura cu KT88? Link spre comentariu
Усилитель Postat Martie 20, 2020 Partajează Postat Martie 20, 2020 Discutia a ajuns la stadiul ca nu prea are lumea 8buc KT88 ,apoi ca ajung si 4 .....dar nici ala nu e prea pt toti ca proiect public, acum linia principala ar fi o parte fara finale ,cat mai reusita in parametrii ,la care se poate adapta cam ce finale sunt mai "gasibile" Asa ca am dat idea ,ca se poate si GU50 ,cu toate ca sunt pareri ca nu e prea audiofila . De aceea am dat exemplu ca se poate.E ieftin, puternic , viata mai lunga , si se gaseste . Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 20, 2020 Partajează Postat Martie 20, 2020 Acum 5 ore, matropower a spus: ”Rățușca cea urâtă” nu mai este asa de urâtă? Clasa A la acest PP. Pun pariu că sună mai bine decât un PP cu El34! Avem câțiva colegi care au construit PP-uri cu Gu50... poate ne spun cateva cuvinte... De parcă la un amplificator ar "cânta" doar tuburile finale. Dacă își spune cineva părerea, sa ne spună și sursa de semnal, formatul audio ascultat si ce incinte folosește. In cele mai multe cazuri tuturor le cântă bine, mai ales dacă sunt facute de ei sau dacă nu au ascultat și alte amplificatoare pentru comparație. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 20, 2020 Partajează Postat Martie 20, 2020 Daca se analizeaza un etaj PP cu KT 88 sau EL34 functionand ca pentode clasa AB este simplu de observat ca tot un PP clasa A cu GU50 in afara puterii mai reduse are o distibutie armonica superioara asa ca de data aceasta are dreptate @matropower Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Martie 20, 2020 Partajează Postat Martie 20, 2020 (editat) https://postimg.cc/ctWM98SZ Am construit si eu un PP-ul cu GU50 hibrid ......ca sunet eu cand am discutat cu un prieten am zis ca se aude "stlicos" apoi cand a venit si la ascultat a zis ca se aude "digital ' adica nu are sunetul de lampa ....amplificatorul a fost pus pe acest forum dar cred ca sa sters topicul respectiv deoarece nu am mai publicat nimic pe el , din discutiile de atunci cu oscilograme puse am obtinut 36W ce pot sa va zic ca nu am obtinut sunetul pe care l-am vrut deoarece este un amplificator hibrid dar ma gandesc ca daca ar fi fost ful lamp poate ......... Acest amplificator canta intr-un bar la un prieten de-al meu care este foarte multumit de sunet . Am sa pun si schema dar in acest moment nu o mai gasesc .Promit ca am sa pun si schema dar trebuie sa o caut prin hartiile mele . Editat Martie 20, 2020 de Copaceanu Ion Link spre comentariu
Adrian Biruescu Postat Martie 20, 2020 Partajează Postat Martie 20, 2020 (editat) Daca si in topicul asta se ajunge sa discutam de GU50 e grav A deviat cam mult topicul sau mi se pare mie? Fata de ce doreste initiatorul topicului, cateva din cele prezentate sunt asa, sa fie...Nu e mai bine sa vedem de o schema moderna cu un defazor capabil si tuburi pe care le putem cumpara si azi (NOS sau productie noua), fiind destinate audio? Editat Martie 20, 2020 de Adrian Biruescu Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 https://electols.com/shopping/en/audio/22124-6bg6ga.html?search_query=6bg6&results=8 Ieftină și bună Link spre comentariu
gheo23 Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 1 oră în urmă, maresaldeflota a spus: https://electols.com/shopping/en/audio/22124-6bg6ga.html?search_query=6bg6&results=8 Ieftină și bună Plus ca merge si la 15625 hz ! Dano vrea ceva mai spre hi-end banuiesc. Optiunile sunt KT88 sau EL34.Trebuie avut in vedere ca acestea nu sunt echivalente.Tetroda KT88 este mai puturoasa si ar fi indicat un atac cu repetor catodic(apropo , de unde ati scos REPERTOR ? termenul acesta nu exista ! ) iar EL34 poate fi condusa mai usor fiind o pentoda destul de sensibila si in marea majoritate a schemelor este atacata de ECC83. Deasemenea impedanta optima de sarcina difera la cele doua tuburi. Mai toti sunt insa de acord ca sunetul KT88 este mai placut, mai muzical cu toate ca EL34 este larg folosita in amplificatoarele de instrument.Pretul este comparabil si lampile se gasesc si in varianta NOS cat si productie recenta, care , uneori au un alt look , mai atragator.Asa cum a spus si Viorel, adevarata problema sunt transformatoarele de iesire, carora trebuie sa le rezervi cam jumatate din suma pe care ti-ai propus sa o investesti. Spor ! 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum