Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Propunere Push Pull 4xKT88

DANO

Postări Recomandate

1 oră în urmă, Faust2018 a spus:

Te asigur că am luat hotărârea să dau mai puține din casă, adică ce îmi trece prin atelier, la unele care nu se găsesc schemele o să le scot, dar nu le pun valorile, să te uiți la cele doua reacții globale, la asta mă refeream când spuneam de problema cu taraful de ieșire. 

Mdea, puneam potera degeaba pe urmele mele! Ma uitam la traful ala ca broasca la sudura. Amplificatorul ala este pentru baietii mari!

Link spre comentariu
Acum 58 minute, adrian_pic a spus:

Mdea, puneam potera degeaba pe urmele mele! Ma uitam la traful ala ca broasca la sudura. Amplificatorul ala este pentru baietii mari!

Este o schema normala cu NFB de 10dB simetrica+ KNFB si  se poate conecta in acest fel chiar si transformatoare din seria HAMMOND de 100W...120W.

Transformatorul de iesire de la AR VT100 este unul normal cu prize UL si cu secundare de 4,8 si 16 ohmi.Conectand la masa (zero) borna de 4 ohmi,atunci avem simetrie intre borna de 4 ohmi (zero de data asta) si borna de 16 ohmi (tot 4 ohmi fata de referinta  4 ohmi!),chiar simetrie perfecta,deci este un transformator absolut normal.Sarcina (difuzorul)  de 8 ohmi se va conecta intre  borna normala  comm.(0) si borna de 8 ohmi!!!!

Amplificatorul are si posibilitatea intrarii nebalansate adica "SE" prin borna de intrare RCA dar in acest caz primul etaj va fi chiar defazorul,bineinteles ca in cazul conectarii in "SE" nebalansat,pinul 3 de la intrarea balansat se va conecta la masa,simplu!

vt100.gif

L.E as avea si eu o intrebare daca-mi este permis,unde la aceasta schema definind acele tranzistoare (Q1,Q2,Q3,Q4,Q5) ca fiind CCS-uri sunt referintele (?!) ,intreb asta pentru ca la discutiile pe schema KAIZERPOWER am luat suturi in dos cateva pagini precum ca tranzistorii de acolo nu sunt CCS-uri intrucat nu au referinte (diode,Zenere....),deci  acum in aceasta schema sunt sau nu sunt CCS-uri aceste configuratii fara referinte???.....:scarpin

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
Acum 22 minute, LMOlimpiu a spus:

se poate conecta in acest fel chiar si transformatoare din seria HAMMOND de 100W...120W.

Eu nu am bobinat niciodata un traf de iesire, dar parca am vazut ca sarma de bobinaj intre priza de 4 ohmi si 8 ohmi este mai subtire. In schema de mai sus nu trebuie sa fie perfect identice? 

image.thumb.png.afd1585a39bb2ae062919bc0bac8d1d1.png

Eu vad ca infasurarea mai are ceva spire si peste priza de 8 ohmi. Cum nu scrie 16 ohmi .... nu stiu ce si cum. 

Nu am un Hammond de minim 100W sa masor secundarele si sa ma lamuresc. 

P.S. Scuze daca nu vad bine, dar sunt cam morcovit cu situatia din Italia. 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
1 oră în urmă, adrian_pic a spus:

Eu nu am bobinat niciodata un traf de iesire, dar parca am vazut ca sarma de bobinaj intre priza de 4 ohmi si 8 ohmi este mai subtire. In schema de mai sus nu trebuie sa fie perfect identice? 

Eu vad ca infasurarea mai are ceva spire si peste priza de 8 ohmi. Cum nu scrie 16 ohmi .... nu stiu ce si cum. 

Nu am un Hammond de minim 100W sa masor secundarele si sa ma lamuresc. 

P.S. Scuze daca nu vad bine, dar sunt cam morcovit cu situatia din Italia. 

Pai este logic, borna de 4 ohmi fiind considerata  borna de zero si conectata la masa,ultimul terminal  din transformator de pe schema este borna de 4ohmi fata de referinta de  borna 4 ohmi de aceasta data.Intr-adevar diametrele bobinajelor difera pentru 4 ohmi,8 ohmi si 16 ohmi adica preogresiv mai subtiri dar in niciun caz nu vor fi sub un diametru de 0.65mm.Intre  borna (0) zero si  borna de 4 ohmi avem un numar de spire iar intre borna de 4 ohmi si borna nemarcata obilagtoriu vom avea acelasi numar de spire  dar pentru o impedanta de 16 ohmi fata de (0) zero.Va asigur ca nu este un transformator special,este unul clasic cu secundare de 4,8,16 ohmi si dupa cum am spus se poate conecta foarte simplu si un HAMMOND cu secundare de 4,8,16 ohmi sau cu 0-4 ohmi si 0-4-8 ohmi :

HAMMOND-conexiuni.png

Bobine pe acelasi miez:

BOBINE-PE-ACELASI-MIEZ.png

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
Acum 6 minute, LMOlimpiu a spus:

Pai este logic, borna de 4 ohmi fiind considerata  borna de zero si conectata la masa,ultimul terminal  din transformator de pe schema este borna de 4ohmi fata de referinta de  borna 4 ohmi de aceasta data.Intr-adevar diametrele bobinajelor difera pentru 4 ohmi,8 ohmi si 16 ohmi adica preogresiv mai subtiri dar in niciun caz nu vor fi sub un diametru de 0.65mm.Intre  borna (0) zero si  borna de 4 ohmi avem un numar de spire iar intre borna de 4 ohmi si borna nemarcata obilagtoriu vom avea acelasi numar de spire  dar pentru o impedanta de 16 ohmi fata de (0) zero.

Eu am zis ca musai ca cele doua infasurari sa fie egale si bobinate cu acelasi conductor ca sa nu apara dezechilibru intre ramuri. Am zis asta pentru ca la cat de complicata este schema ... era pacat sa nu fie simetrie perfecta si la traful de iesire. 

Ca sa fie simetrie perfecta trebuie sa fie musai doua infasurari identice pe miez C-core sau iese si pe doi galeti?

Link spre comentariu
Acum 42 minute, adrian_pic a spus:

Eu am zis ca musai ca cele doua infasurari sa fie egale si bobinate cu acelasi conductor ca sa nu apara dezechilibru intre ramuri. Am zis asta pentru ca la cat de complicata este schema ... era pacat sa nu fie simetrie perfecta si la traful de iesire. 

Ca sa fie simetrie perfecta trebuie sa fie musai doua infasurari identice pe miez C-core sau iese si pe doi galeti?

Va garantez ca numarul de spire intre 0 si 4 ohmi este riguros egal cu cel intre 4 si 16 ohmi,nu este important diametrul conductorului intrucat pe acolo trec sute de mA in bucla KNFB,iar sarma este dimensionata pentru "multi" amperi,repet; important este numarul de spire deci implicit inductantele care prin definitie vor fi egale,nu este deloc o schema complicata,mai greoaie dar nu complicata este o schema de McIntosh echipata cu UTC-transformer care este intr-adevar un transformator complex.

Eu as ajuta/participa la un proiect comun si chiar mi-as face un astfel de amplificator  de mica putere 15W...20W pe o configuratie McIntosh,este totusi un TOP intre amplificatoarele cu tuburi.

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 1 oră, LMOlimpiu a spus:

Este o schema normala cu NFB de 10dB simetrica+ KNFB si  se poate conecta in acest fel chiar si transformatoare din seria HAMMOND de 100W...120W.

Transformatorul de iesire de la AR VT100 este unul normal cu prize UL si cu secundare de 4,8 si 16 ohmi.Conectand la masa (zero) borna de 4 ohmi,atunci avem simetrie intre borna de 4 ohmi (zero de data asta) si borna de 16 ohmi (tot 4 ohmi fata de referinta  4 ohmi!),chiar simetrie perfecta,deci este un transformator absolut normal.Sarcina (difuzorul)  de 8 ohmi se va conecta intre  borna normala  comm.(0) si borna de 8 ohmi!!!!

Amplificatorul are si posibilitatea intrarii nebalansate adica "SE" prin borna de intrare RCA dar in acest caz primul etaj va fi chiar defazorul,bineinteles ca in cazul conectarii in "SE" nebalansat,pinul 3 de la intrarea balansat se va conecta la masa,simplu!

vt100.gif

L.E as avea si eu o intrebare daca-mi este permis,unde la aceasta schema definind acele tranzistoare (Q1,Q2,Q3,Q4,Q5) ca fiind CCS-uri sunt referintele (?!) ,intreb asta pentru ca la discutiile pe schema KAIZERPOWER am luat suturi in dos cateva pagini precum ca tranzistorii de acolo nu sunt CCS-uri intrucat nu au referinte (diode,Zenere....),deci  acum in aceasta schema sunt sau nu sunt CCS-uri aceste configuratii fara referinte???.....:scarpin

Am fost sigur că o sa spuneți ceva de CCS, de asta am și pus schema asta. Ce nu știți despre această schemă, tensiunea de +160V este stabilizată, eu am și schema sursei de alimentare, dacă tensiunea de +160V este stabilizată, se  poate considera o referință? Adică ceva ce nu variază. 

Dom Lazaroiu.... vedeți că Vio nu este așa prostălău cum a dat de înțeles de multe ori, știe destule dar nu vrea el să vorbească. 

Q3 ce hram o purta pe schemă? Sursă de curent constant nu este, este cu totul altceva  

Editat de viobio
Link spre comentariu
Acum 40 minute, LMOlimpiu a spus:

HAMMOND-conexiuni.png

Vad un 16 ohmi scris cu verde, si nu stiu ce reprezinta. Restul este clar (dar nu-i un Hammond obisnuit. cate prize are traful asta in fizic in secundar?)

Link spre comentariu
Acum 8 minute, LMOlimpiu a spus:

Va garantez ca numarul de spire intre 0 si 4 ohmi este riguros egal cu cel intre 4 si 16 ohmi,nu este important diametrul conductorului intrucat pe acolo trec sute de mA in bucla KNFB,iar sarma este dimensionata pentru "multi" amperi,repet; important este numarul de spire deci implicit inductantele care prin definitie vor fi egale,nu este deloc o schema complicata,mai greoaie dar nu complicata este o schema de McIntosh echipata cu UTC-transformer care este intr-adevar un transformator complex.

Puteți sa puneți o schema de la acel mcintosh care este echipat cu acel OT UTC(de la ce vin aceste inițiale? ) 

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 3 minute, adrian_pic a spus:

Vad un 16 ohmi scris cu verde, si nu stiu ce reprezinta. Restul este clar (dar nu-i un Hammond obisnuit. cate prize are traful asta in fizic in secundar?)

Este un Hammond obișnuit. 

Link spre comentariu
Acum 46 minute, Faust2018 a spus:

Am fost sigur că o sa spuneți ceva de CCS, de asta am și pus schema asta. Ce nu știți despre această schemă, tensiunea de +160V este stabilizată, eu am și schema sursei de alimentare, dacă tensiunea de +160V este stabilizată, se  poate considera o referință? Adică ceva ce nu variază. 

Dom Lazaroiu.... vedeți că Vio nu este așa prostălău cum a dat de înțeles de multe ori, știe destule dar nu vrea el să vorbească. 

Q3 ce hram o purta pe schemă? Sursă de curent constant nu este, este cu totul altceva  

Domnule Viorel,de ce naiba incerci tot timpul sa te victimezezi?.....pur si simplu am intrebat pentru ca la acea vreme nu dumneata ai fost cel ca ma faulta ci alti colegi,asa ca nu stiu de ce te aprizi atat de repede?....eu nu am spus NICIODATA acele cuvinte urate despre dumneata,pe bune acum!

Eu ma refer strict la acele configuratii,pentru ca si la KAIZERPOWER putem sa facem o sursa stabilizata,am dreptate??  Sursa este de -150V nu de +160V si nu este stabilizata,nu vad pe schema nicaieri +160V !?

Sincer,nu ma intereseaza in acest moment niciun raspuns referitor la acele tranzistoare,gata,pur si simplu devenim penibili.

Sursa de la VT100:

SURSA-AR-VT100.png

Acum 43 minute, adrian_pic a spus:

Este un HAMMOND obisnuit,cu verde am schitat faptul ca intre acele borne putem atasa o sarcina de 16 ohmi,este doar un exemplu pentru a arata ca doua secundare de 4 ohmi pe acelasi miez inseriate pot descarca pe o sarcina de 16 ohmi.

HAMMOND 1650T:

HAMMOND-1650-T.jpg

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
Acum 32 minute, DANO a spus:

Puteți sa puneți o schema de la acel mcintosh care este echipat cu acel OT UTC(de la ce vin aceste inițiale? ) 

Abrevierea vine de la :Unit Transformer Cupled, adica  ; Transformator cu cuplaj unitar UTC.

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 13 minute, LMOlimpiu a spus:

Domnule Viorel,de ce naiba incerci tot timpul sa te victimezezi?.....pur si simplu am intrebat pentru ca la acea vreme nu dumneata ai fost cel ca ma faulta ci alti colegi,asa ca nu stiu de ce te aprizi atat de repede?....eu nu am spus NICIODATA acele cuvinte urate despre dumneata,pe bune acum!

Eu ma refer strict la acele configuratii,pentru ca si la KAIZERPOWER putem sa facem o sursa stabilizata,am dreptate??

Sincer,nu ma intereseaza in acest moment niciun raspuns referitor la acele tranzistoare,gata,pur si simplu devenim penibili.

Sursa de la VT100:

SURSA-AR-VT100.png

Este un HAMMOND obisnuit,cu verde am schitat faptul ca intre acele borne putem atasa o sarcina de 16 ohmi,este doar un exemplu pentru a arata ca doua secundare de 4 ohmi pe acelasi miez inseriate pot descarca pe o sarcina de 16 ohmi.

Dom  Lazaroiu, ce este pe net conosc și eu despre acel amp, numai că eu am manualul service de la VT100 și +160V sunt stabilizati cu un FET și diode zenner, ce este pe net este o schemă.... să zicem neoficială, eu am avut amplificatorul pe masă. 

Editat de viobio
Link spre comentariu
Acum 36 minute, Faust2018 a spus:

Dom  Lazaroiu, ce este pe net conosc și eu despre acel amp, numai că eu am manualul service de la VT100 și +160V sunt stabilizati cu un FET și diode zenner, ce este pe net este o schemă.... să zicem neoficială, eu am avut amplificatorul pe masă. 

OK,perfect,dar asta inseamna ca nici schema postata nu este corecta, eu nu vad nicaieri o tensiune de +160V pentru ca, ...chiar nu trebuie acea tensiune pozitiva in acest caz schema ar fi absolut nefunctionala!

Ma rog,asta este.....am inteles,imi cer scuze!:secret

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări