DANO Postat Martie 16, 2020 Autor Partajează Postat Martie 16, 2020 Acum 47 minute, adrian_pic a spus: Banuiesc ca vrei sa faci cablajul in mai multe exemplare si fiecare va pune ce finale isi permite. Tea-i gandit la un singur pcb (driver + etaj final) sau pentru driver pcb separat si pentru finale pcb separat? P.S. Amplificatorul va fi clasa A sau clasa AB? Da cablajul o sa fie in mai multe exemplare si in acest fel mai reduc si eu din costuri daca o sa il construiesc :-) , m-am gandit sa fie fiecare canal independent pe pcbul lui pe care sa fie driver si etaj final Clasa AB sau AB1, la volum mic merge si in clasa A Acum 54 minute, Усилитель a spus: Total deacord , pt stereo sunt necesare 8 buc.....care costa ceva ,plus ca majoritatea zic din experienta ca tuburile in paralel pierd din cele mai fine amanunte muzicale.Parerea mea e ca ajunge si cu cate 2 buc KT120 per canal au raport mai bun pret/putere decat KT150 ..... cu mai multa putere nu prea ai ce face... ( noua lege cu deranjatul vecinilor are amenzi cam drastice ) .Plus curentul consumat este cam mare , traful PP 4xKt 88 cred ca este mult mai rar ca cel standard pt KT120PP.... Pt proiecte publice ar trebui ceva simplu ,eficient si usor de construit de mai multi.... Pcb-ul o sa fie si cu versiune de 2 lampi doar, nu e greu sa mai sterg 2 lampi din versiunea cu 4, iarasi despre detaliile sunetului nu am ideie care e diferenta intre 4 finale sau 2 finale Link spre comentariu
Adrian Biruescu Postat Martie 16, 2020 Partajează Postat Martie 16, 2020 Eu merg pe varianta cu 2 finale 6550, nu am nevoie de putere asa mare; costul pentru varianta cu 4 finale pe canal nu se justifica, in cazul meu. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 16, 2020 Partajează Postat Martie 16, 2020 Acum 3 ore, adrian_pic a spus: Desi toate DAC-urile (cipurile) de ani buni incoace au iesiri balansate (in curent sau in tensiune) nici eu nu inteleg de ce pana la urma au iesiri nebalansate. Eu cred ca sunt mana in mana cu aia de vand cabluri! La iesire balansata, impletesti 3 fire si gata! La iesire nebalansata .... moartea caprioarei! Eu cred că fac economie de componente, de IC, dacă le-ar face balansat nativ ar creste nr de integrate cu minim X 4. Oricum, din punctul meu de vedere, nu este nici o smecherie, faci din SE balansat, balansat care area același impedanța de ieșire și valoare a semnalului ca pe ieșirile RCA, înțelegeam dacă aveau impedanța foarte mică de ieșire 30...50 ohmi și 3. 5V. Acum 19 minute, Adrian Biruescu a spus: Eu merg pe varianta cu 2 finale 6550, nu am nevoie de putere asa mare; costul pentru varianta cu 4 finale pe canal nu se justifica, in cazul meu. Cu două finale 6550 sau KT88, Ua 500..510V, ajungi ușor la 65..70w pe canal, clasă AB, negativare fixă. Putere arhisuficientă pentru audiții domestice, chiar și pe anemii de 85dB 1w/1m Link spre comentariu
adrian_pic Postat Martie 16, 2020 Partajează Postat Martie 16, 2020 (editat) Acum 27 minute, Faust2018 a spus: Cu două finale 6550 sau KT88, Ua 500..510V, ajungi ușor la 65..70w pe canal, clasă AB, negativare fixă. Putere arhisuficientă pentru audiții domestice, chiar și pe anemii de 85dB 1w/1m Marin Socrezitu! Daca nu vibreaza podeaua si nu zdrangane paharele in vitrina ... nu-i bun! Aici e ca la masini! Chit ca mergi DOAR in oras trebuie sa ii faci ciuning (tuning)! Cum vrei altfel sa moara dujmanii??? P.S. Vezi ca o sa te intrebe lumea: bai, daca 65 - 70W sunt arhisuficienti de ce p..a calului s-a mai facut KT150? In plus ... uite ce fain arata KT150. Editat Martie 16, 2020 de adrian_pic Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 16, 2020 Partajează Postat Martie 16, 2020 (editat) " Clasa AB sau AB1, la volum mic merge si in clasa A" , asta o cred și cei care fac amplificatoare pe siliciu, și merg pe curent mare de repaos, că 3..4w in A sunt moț, sunt moț de la Haznaua3, nici dracu nu se prinde când ampul este în clasă A sau clasă AB, mă refer la un amp clasă AB. Diferența o percepi imediat între două amplificatoare unu clasă A și unu AB Volum mic înseamnă dinamică mică, incintele "nu se deschid" nu o să faci nici o diferența in sunetul perceput. Eu aș face schema de la Luxman, nu ai nevoie de CCS, doar să ai stabilizate tensiunile de +180V și - 88V. Ca să ataci KT88 nu este musai să o faci cu repertoare catodice, doar dacă folosești același principiu ca la McIntosh. Dacă etajul amplificator care atacă finalele este construit cu o dublă triodă "de curent" ECC83, E80CC, 6H6P,6H8C, la ieșirea din aceste etaje ai impedanța de ieșire destul de mică. Alege o schemă care are cât mai putini condensatori pe semnal. Nu întotdeauna o schemă mai complicata va "suna" mai bine decât o schemă mai simplă. Uite, am clonat schema de la Jadis DA50S, comparativ cu altă schemă făcută de mine are THD mai mare cea de la Jadis DA50S, la aceeași putere. 2 finale vs 4 Ca timbru nu va fi diferența, ca dinamică da! Varianta cu 4 finale va avea o dinamică mai bună și THD mai mic la același putere comparativ cu 2 finale. In maxim o lună și jumătate, îmi fac pentru mine două monoblocuri cu 4 KT88 pe fiecare canal, clasă A, 70w pe canal. Când va fi gata îl pun pe forum. Editat Martie 16, 2020 de viobio Link spre comentariu
Усилитель Postat Martie 16, 2020 Partajează Postat Martie 16, 2020 unul dintre tuburile mele preferate....sunt facute la Praga ,fac si amplificatoare si tuburi / cel mai "tare 300B "" este facut tot de ei KR300BXLS , disipa 70W.... http://www.kraudio.com Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 16, 2020 Partajează Postat Martie 16, 2020 (editat) Acum 14 minute, Усилитель a spus: unul dintre tuburile mele preferate....sunt facute la Praga ,fac si amplificatoare si tuburi / cel mai "tare 300B "" este facut tot de ei KR300BXLS , disipa 70W.... http://www.kraudio.com 1200euro buc Am ascultat așa ceva, pentru puristi ampul nu este prea apreciat, tulumbele sunt atacate cu siliciu. Editat Martie 16, 2020 de viobio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 16, 2020 Partajează Postat Martie 16, 2020 (editat) Tot pentru DANO Aici ai ce vrei tu, CCS, 4 finale, intrari XLR, SE, repertoare catodice, simetrie. Am avut amplificatorul ăsta pe masă, sunet de nota 11 nu 10, problema va fi..... taraful de ieșire. Editat Martie 16, 2020 de viobio Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 16, 2020 Partajează Postat Martie 16, 2020 (editat) Mă irită când văd asemenea rezoluții, schema vizibilă/lizibilă mai jos https://www.arcdb.ws/Database/VT100/ARC_VT100MKII_schematic.pdf Editat Martie 16, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 16, 2020 Partajează Postat Martie 16, 2020 Gasiti in acest link foarte multe scheme profesionale printre care si schema AR VT100 la o rezolutie mai mare. https://www.scheme.ro/amplificatoare-audio in poza de mai jos este aranjarea interioara a celor doua canale L-R pentru amplificatorul AR VT100,pentru inspiratie: Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 16, 2020 Partajează Postat Martie 16, 2020 "De ce 4 kt88, o consider oarecum o provocare" nu este nici o provocare, și la cel pe care l-ați făcut poți "agața" încă doua finale pe canal, scazi Raa la jumătate, mărești curentul sursei de alimentare, obții putere dublă. Link spre comentariu
DANO Postat Martie 16, 2020 Autor Partajează Postat Martie 16, 2020 Trebuie diversificat puțin, nu luam o schema și o facem non stop pe aia, oricum din ce am mai citit eu despre schema de kaizer power e foarte performanta dar asta nu înseamnă că trebuie să ne oprim la ea mai trebuie incercat și altele. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Martie 16, 2020 Partajează Postat Martie 16, 2020 Acum 3 ore, Faust2018 a spus: Tot pentru DANO Aici ai ce vrei tu, CCS, 4 finale, intrari XLR, SE, repertoare catodice, simetrie. Am avut amplificatorul ăsta pe masă, sunet de nota 11 nu 10, problema va fi..... taraful de ieșire. Eu nu vad nici o problema! Astept pana iti mai pica unul pe mana (adresa de la bunker o are toata lumea, ca doar nu l-ai depanat acasa) si .... am facut rost de trafuri! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Martie 16, 2020 Partajează Postat Martie 16, 2020 Acum 3 minute, DANO a spus: Trebuie diversificat puțin, nu luam o schema și o facem non stop pe aia, oricum din ce am mai citit eu despre schema de kaizer power e foarte performanta dar asta nu înseamnă că trebuie să ne oprim la ea mai trebuie incercat și altele. Daca vrei sa storci zeama sin piatra seaca .... trebuie simulat. Altfel sunt mari sanse sa bagi mana adanc in buzunar si sa iasa ceva mai prost decat ai deja. Se pot simula in timp scurt cateva scheme si care "da mai bine" va fi lansata in productie. Partea proasta este ca tot trebuie facut un cablaj inainte pentru a evita unele probleme si apoi daca totul este ok se poate da comanda. Un avantaj este ca se poate realiza usor cablaju de test pentru ca nu sunt trasee subtiri. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 16, 2020 Partajează Postat Martie 16, 2020 (editat) Acum 3 ore, adrian_pic a spus: Eu nu vad nici o problema! Astept pana iti mai pica unul pe mana (adresa de la bunker o are toata lumea, ca doar nu l-ai depanat acasa) si .... am facut rost de trafuri! Te asigur că am luat hotărârea să dau mai puține din casă, adică ce îmi trece prin atelier, la unele care nu se găsesc schemele o să le scot, dar nu le pun valorile, să te uiți la cele doua reacții globale, la asta mă refeream când spuneam de problema cu traful de ieșire. Editat Martie 16, 2020 de viobio Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum