DANO Postat Martie 15, 2020 Partajează Postat Martie 15, 2020 Salutare, Propun relizarea unui proiect comun cu cine doreste a unui amplificator push pull cu 4xKT88 asa ca vin cu o ideie de concept: 1 etajul de intrare sa fie un etaj diferential cu un CCS in codita, lampa folosita spre ex. ECC83 2 etajul al doilea driverul sa fie un repertor catodic care poate sa fie clasic cu rezistor sau cu CCS , lampa folosita ex.ECC82, 6N6P, 6N1P etc Atasat e o schita, posibil sa fie chestii care nu sunt corecte in ea dar na de aia apelam pe aicea pt ajutoare :-) 1 Link spre comentariu
RockDok Postat Martie 15, 2020 Partajează Postat Martie 15, 2020 k88 dreapta jos nu are semnal iar intrarea striga dupa un traf. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 15, 2020 Partajează Postat Martie 15, 2020 (editat) Pentru inspirație Pentru 4XKT88 bine ar fi să fie făcut monobloc, ca altfel nu îl ridici de jos. Ca sa nu scadă anodica în sarcină trebuie să ai traf care îți asigură minim 450mA pentru fiecare canal. Îți trebuie un monstru de traf pentru alimentare, sau doi monștri mai mici pentru monoblocuri. DANO cu schema aia nu ai cum să miști acele KT88, îți mai trebuie încă o dubla triodă, dacă vrei să păstrezi configurația atacului finalelor cu repertoare catodice. Sunt curios pe ce Raa și ce mărime va avea taraful de ieșire, care trebuie să suporte cam 400mA fără să îl saturezi, traf care va avea 8..10kg. Spor să aveți! Editat Martie 15, 2020 de viobio Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 15, 2020 Partajează Postat Martie 15, 2020 Acum 14 minute, RockDok a spus: k88 dreapta jos nu are semnal iar intrarea striga dupa un traf. Acum 14 minute, RockDok a spus: k88 dreapta jos nu are semnal iar intrarea striga dupa un traf. Este o simpla eroare de desen iar un transformator ar fi intradevar o solutie excelenta insa se poate rezolva problema balansarii intrarii si cu un tub Link spre comentariu
adrian_pic Postat Martie 15, 2020 Partajează Postat Martie 15, 2020 DAC-urile au "nativ" iesire balansata. Traf de iesire poate folosi Hammond 1650T dar nu scoate decat 120W, daca vrea (mult) mai mult poate folosi Hammond 1650W si mai pune minim un rand de finale (daca are bani pune 8 pe canal). Primul traf suporta vreo 400mA al doilea 800mA. Deci ... dupa buget coane Fanica, dupa buget! Deja cu Hammond 1650W nu se poate aborda decat varianta monobloc (si greutate mare si suprafata mare - minim 12 tuburi finale). 1 Link spre comentariu
DANO Postat Martie 15, 2020 Autor Partajează Postat Martie 15, 2020 Acum 50 minute, Faust2018 a spus: Pentru 4XKT88 bine ar fi să fie făcut monobloc, ca altfel nu îl ridici de jos. Pcb-ul o sa fie în varianta mono Personal dacă o sa ajung sa realizez practic acest amplificator o sa fie cu EL34 Acum 51 minute, Faust2018 a spus: DANO cu schema aia nu ai cum să miști acele KT88 Da, nivelul de ieșire o fi cam mic. Pe intrare dacă se folosesc 2 Mu followere sau cascode poate ar fi de ajuns sau sa se renunțe la etajul cu repertor și se înlocuiește cu un diferențial asta o varianta mai simplă, nu am ideie în ce mod s-ar obține un procentaj cât mai mic de thd 1 oră în urmă, RockDok a spus: k88 dreapta jos nu are semnal iar intrarea striga dupa un traf. E o greșeală făcut din graba iar întrarea se poate folosi ca balansata sau se conectează reacția negativa și totul revine la normalul de zi cu zi O varianta facuta de un italian doar ca a mai băgat niște nisip în calea semnalului pt a mai câștiga puțina amplificare, eu as vrea ca în calea semnalului sa nu fie nisip Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 16, 2020 Partajează Postat Martie 16, 2020 Acum 8 ore, adrian_pic a spus: DAC-urile au "nativ" iesire balansata. Traf de iesire poate folosi Hammond 1650T dar nu scoate decat 120W, daca vrea (mult) mai mult poate folosi Hammond 1650W si mai pune minim un rand de finale (daca are bani pune 8 pe canal). Primul traf suporta vreo 400mA al doilea 800mA. Deci ... dupa buget coane Fanica, dupa buget! Deja cu Hammond 1650W nu se poate aborda decat varianta monobloc (si greutate mare si suprafata mare - minim 12 tuburi finale). Îți trebuie un DAC care are și reglaj de volum. Legat de semnale balansate, acestea se obțin tot din semnal SE, cu toate că există o mulțime de cipuri DAC care au ieșirile nativ balansate, nu am înțeles niciodată de ce nu se fac ieșiri din DAC-uri cu adevărat balansate, sunt doar câteva firme care fabrică DAC-uri cu ieșiri adevărat balansate, prohibitive ca preț, se folosesc în special pentru utilizare Pro. La proiectul de față, dacă se dorește un amp cu întrare XLR, va mai apărea o problemă, dubla reacție negativă globală, asta înseamnă un traf de ieșire cu un secundar bobinat mai special. Un DAC bun cu ieșiri balansate costă ceva bani, cei mai mulți pe care îi știu eu au DAC-uri mediocre, în gama 1200...2000lei, ca preț. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 16, 2020 Partajează Postat Martie 16, 2020 (editat) Tot pentru inspirație, etajele pentru amplificare semnal și repertoare catodice cu care se atacă tuburile finale, " negativarea" tuburilor finale este "mai altfel". Întrebări pentru DANO De ce te-ai gândit la o schemă cu intrare XLR? De ce 4 KT88 pe fiecare canal? Editat Martie 16, 2020 de viobio Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 16, 2020 Partajează Postat Martie 16, 2020 (editat) Acum 10 ore, DANO a spus: Pcb-ul o sa fie în varianta mono Personal dacă o sa ajung sa realizez practic acest amplificator o sa fie cu EL34 ************************************************************************************************** Asta daca tot ati spus cele de mai sus: http://www.jogis-roehrenbude.de/Verstaerker/140Watt-TheRocker.htm sau aceasta schema la care aveti si datele pentru transformatorul de iesire,asta numai daca il veti face total DIY,nu este nevoie sa faceti si partea de mixer si preamplificare,numai etajul final si etajele aferente: http://www.jogis-roehrenbude.de/Rim/Herkules.htm Editat Martie 16, 2020 de LMOlimpiu Link spre comentariu
adrian_pic Postat Martie 16, 2020 Partajează Postat Martie 16, 2020 Acum 2 ore, Faust2018 a spus: există o mulțime de cipuri DAC care au ieșirile nativ balansate, nu am înțeles niciodată de ce nu se fac ieșiri din DAC-uri cu adevărat balansate, sunt doar câteva firme care fabrică DAC-uri cu ieșiri adevărat balansate, prohibitive ca preț, se folosesc în special pentru utilizare Pro. Desi toate DAC-urile (cipurile) de ani buni incoace au iesiri balansate (in curent sau in tensiune) nici eu nu inteleg de ce pana la urma au iesiri nebalansate. Eu cred ca sunt mana in mana cu aia de vand cabluri! La iesire balansata, impletesti 3 fire si gata! La iesire nebalansata .... moartea caprioarei! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Martie 16, 2020 Partajează Postat Martie 16, 2020 (editat) Acum 2 ore, Faust2018 a spus: De ce 4 KT88 pe fiecare canal? Pentru a obtine o putere mai mare. Amplificatorul va putea presta astfel si pe boxe cu SPL mic. Oricum el face cu 4xEL34. Eu personal as fi facut cu KT150. Arata si mai fain KT150. Da probabil ca are lampile si de aceea face cu 4 lampi. Editat Martie 16, 2020 de adrian_pic Link spre comentariu
DANO Postat Martie 16, 2020 Autor Partajează Postat Martie 16, 2020 Acum 2 ore, Faust2018 a spus: Întrebări pentru DANO De ce te-ai gândit la o schemă cu intrare XLR? De ce 4 KT88 pe fiecare canal? Nu m-am gandit sa fie neaparat doar cu intrare XLR(in cazul in care este un DAC cu iesire balansata se configureza pentru asa ceva), doar sa aiba si posibilitatea aia(in cazul in care este un DAC cu iesire balansata se configureza pentru asa ceva), ori XLR ori intrarea simpla si se conecteaza reactia negativa De ce 4 kt88, o consider oarecum o provocare(am vazut un singur amplif pe la noi, cel facut de Cariga Alexandru dar e posibil sa fie si mai multe) si e un proiect de lunga durata pentru mine pentru a mai mesteri in timpul liber pe care il mai am uneori Acum 24 minute, LMOlimpiu a spus: Asta daca tot ati spus cele de mai sus: http://www.jogis-roehrenbude.de/Verstaerker/140Watt-TheRocker.htm sau aceasta schema la care aveti si datele pentru transformatorul de iesire,asta numai daca il veti face total DIY: http://www.jogis-roehrenbude.de/Rim/Herkules.htm Le stiu pe astea si am mai gasit inca unul http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbriefe/Michael-Kammerer-Amp/Michael-Kammerer-Amp.htm Singura chestie e ca nu imi place concertina aia, mie imi place foarte mult simetria am eu o chestie cu ea plus treaba cu impedantele de iesire nu sunt egale, dar in final ar fi varianta inlocuiri catodinei cu un diferential, acuma intrebarea e urmatoarea: Introducerea unui etaj repertor catodic (deci 3 lampi in final pentru a ataca kturile) cat ar influienta acest etaj distorsiunile?intreb fiindca nu am ideie de toate teorile care ce si cum, stiu anumite chestii de baza despre etaje Link spre comentariu
DANO Postat Martie 16, 2020 Autor Partajează Postat Martie 16, 2020 Acum 4 minute, adrian_pic a spus: Pentru a obtine o putere mai mare. Amplificatorul va putea presta astfel si pe boxe cu SPL mic. Oricum el face cu 4xEL34. Eu personal as fi facut cu KT150. Arata si mai fain KT150. Da probabil ca are lampile si de aceea face cu 4 lampi. Ideia e ca partea de intrare si driver sa fie destul de potenta si pentru lampi mai puternice in cazul in care se doreste a folosi asa ceva, personal cum am zis as folosi sau o sa folosesc EL34 pentru ca pentru mine ar asigura destul putere si sunt ceva mai ieftine(ar fi de ajuns si 2buc de el34 dar nah cum am zis mai sus e o provocare) Link spre comentariu
adrian_pic Postat Martie 16, 2020 Partajează Postat Martie 16, 2020 (editat) Banuiesc ca vrei sa faci cablajul in mai multe exemplare si fiecare va pune ce finale isi permite. Tea-i gandit la un singur pcb (driver + etaj final) sau pentru driver pcb separat si pentru finale pcb separat? P.S. Amplificatorul va fi clasa A sau clasa AB? Editat Martie 16, 2020 de adrian_pic Link spre comentariu
Усилитель Postat Martie 16, 2020 Partajează Postat Martie 16, 2020 13 minutes ago, adrian_pic said: Pentru a obtine o putere mai mare. Amplificatorul va putea presta astfel si pe boxe cu SPL mic. Oricum el face cu 4xEL34. Eu personal as fi facut cu KT150. Arata si mai fain KT150. Da probabil ca are lampile si de aceea face cu 4 lampi. Total deacord , pt stereo sunt necesare 8 buc.....care costa ceva ,plus ca majoritatea zic din experienta ca tuburile in paralel pierd din cele mai fine amanunte muzicale.Parerea mea e ca ajunge si cu cate 2 buc KT120 per canal au raport mai bun pret/putere decat KT150 ..... cu mai multa putere nu prea ai ce face... ( noua lege cu deranjatul vecinilor are amenzi cam drastice ) .Plus curentul consumat este cam mare , traful PP 4xKt 88 cred ca este mult mai rar ca cel standard pt KT120PP.... Pt proiecte publice ar trebui ceva simplu ,eficient si usor de construit de mai multi.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum