Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme cablu optic

Stavarache.i

Postări Recomandate

Acum 13 minute, Florinel TV a spus:

Pai cum sa mearga cu cablu optic la aceasta combina? daca ia are iesire optica pentru CD , am vazut ca te pricepi de minune :rade:

Probabil ca tv-ul are intrare RCA si nu iesire RCA :96 pune o poza cu RCA de la TV sa vad 

Acum 13 minute, Florinel TV a spus:

Probabil ca tv-ul are intrare RCA si nu iesire RCA :96 pune o poza cu RCA de la TV sa vad 

Acum am vazut bine.Si pe cele de rca scrie tot in. Asta nu inseamna ca nu siu, am folosit mufele astea. Eu din inertie am crezut ca sunt intrari. Deci singura varianta este sa folosesc pe hdmi, dar si pe alea scrie in.

pqvFes9.jpg

Editat de Stavarache.i
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stavarache.i

9

• Florinel TV

4

• iuliantv

3

• GeorgeR

2

Atunci nu poti folosi sunetul de la tv la combina, se poate doar montata o mufa jack la tv de la firele de la difuzoare si cu cablu Jack to RCA si folosit pentru combina cu volum mai mic de la tv ca sa se auda bine la combina

Link spre comentariu

Sunt adaptoare active de la optic la analogic, asa va merge si pe combina aia veche a ta.

https://www.emag.ro/convertor-audio-digital-coaxial-sau-optic-spdif-toslink-la-audio-analog-2-rca-alimentator-5v-cablu-optic-hope-r-cadtsrcahp/pd/D0NYSZBBM/?cmpid=86996&gclid=CjwKCAjwvOHzBRBoEiwA48i6AloBoPB6m4av50GuROVWRigOtAYTmaar_bE_73SJ7o2d-SoiTiEHnhoCNFEQAvD_BwE

Sunt nenumarate alte modele.  Nu are rost sa strici tv-ul cu improvizatii gen taiat firele de la difuzoare cum se recomanda mai sus.

Link spre comentariu
Acum 7 minute, modoran a spus:

Sunt adaptoare active de la optic la analogic, asa va merge si pe combina aia veche a ta.

https://www.emag.ro/convertor-audio-digital-coaxial-sau-optic-spdif-toslink-la-audio-analog-2-rca-alimentator-5v-cablu-optic-hope-r-cadtsrcahp/pd/D0NYSZBBM/?cmpid=86996&gclid=CjwKCAjwvOHzBRBoEiwA48i6AloBoPB6m4av50GuROVWRigOtAYTmaar_bE_73SJ7o2d-SoiTiEHnhoCNFEQAvD_BwE

Sunt nenumarate alte modele.  Nu are rost sa strici tv-ul cu improvizatii gen taiat firele de la difuzoare cum se recomanda mai sus.

Cum sa tai firele de la difuzoare, se deslipesc de la difuzoare si se lipesc la mufa jack apoi de la mufa jack lipesti alte fire la difuzoare, se face o mica gaura in carcasa si se pune mufa jack montata cu filet

si asa se aude mult mai corect decat convertorul ala

Link spre comentariu

Nu stiu cat de bine functioneaza finalul ala in clasa D pus in punte fara sarcina conectata ( difuzoarele lui ) atunci cand se cupleaza castile sau amplificator extern ( cum iei masa comuna, prin electrolitic ceva ? )

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Florinel TV a spus:

Cum sa tai firele de la difuzoare, se deslipesc de la difuzoare si se lipesc la mufa jack apoi de la mufa jack lipesti alte fire la difuzoare, se face o mica gaura in carcasa si se pune mufa jack montata cu filet

si asa se aude mult mai corect decat convertorul ala

Nici nu se punea problema de asa ceva :) Ziceti ca semnalul este slab prin acel convertor ?  Combina veche, dar se aude mai bine ca multe dastea noi din ziua de azi, sau chiar boxe audio. Gasisem unul, dar oricum magazinul este inchis. https://www.mediamarkt.de/de/product/_digitus-ds-40133-digital-zu-analog-audio-2469585.html

Editat de Stavarache.i
Link spre comentariu

Combina este buna, nu am spus nimic despre combina ci doar despre convertor, dar ma rog tot se va auzi cat de cat, cumpara de acolo de unde a dat colegu modoran adica de aici https://www.emag.ro/convertor-audio-digital-coaxial-sau-optic-spdif-toslink-la-audio-analog-2-rca-alimentator-5v-cablu-optic-hope-r-cadtsrcahp/pd/D0NYSZBBM/?cmpid=86996&gclid=CjwKCAjwvOHzBRBoEiwA48i6AloBoPB6m4av50GuROVWRigOtAYTmaar_bE_73SJ7o2d-SoiTiEHnhoCNFEQAvD_BwE ca nu este inchis, chiar astazi am dat comanda de ceva si imediat ma sunat si au spus ca pe maine ajunge curierul, si apoi spune si noua cum se aude

Link spre comentariu

Nu tu ai zis de combina. Vezi alt comentariu, in care se zice ca, "combina aia veche a ta" ca si cum ai zice ca este veche vai steaua ei. Am si una dasta moderna cu usb si alte rahaturi, si este un jeg, la sunet ma refer. Plus de asta, eu nu sunt in Romania, asta  daca n-ai realizat dupa link postat. :) La mine este inchis magazinul de electronice de vineri. Estre strict pentru electronice si electrocasnice. Chiar aveam nevoie de ei sa schimb doua cabluri. Acum pauza.

Editat de Stavarache.i
Link spre comentariu
Acum 11 ore, Stavarache.i a spus:

Nu tu ai zis de combina. Vezi alt comentariu, in care se zice ca, "combina aia veche a ta" ca si cum ai zice ca este veche vai steaua ei. Am si una dasta moderna cu usb si alte rahaturi, si este un jeg, la sunet ma refer. Plus de asta, eu nu sunt in Romania, asta  daca n-ai realizat dupa link postat. :) La mine este inchis magazinul de electronice de vineri. Estre strict pentru electronice si electrocasnice. Chiar aveam nevoie de ei sa schimb doua cabluri. Acum pauza.

,,Plus de asta, eu nu sunt in Romania, asta  daca n-ai realizat dupa link postat,,

pai normal si de bun simt ar fi sa-ti completezi locatia la profil,nu sa cautam noi link-uri,sa ne dam seama ca nu esti in romania

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Am acel convertor pentru tv si Cd player .

Este conectat prin coax la tv si optic la CD .

Nu are nivel mic , este optimizat pentru acest setup si face treba ok.

Conectezi tv prin optic la convertor si cu RCA de le conevertor la combina ta .

Convertorul trebuie alimentat la 5V .

Pentru un singur setup ( tv ) alimentazi din usb de la tv .

Link spre comentariu
Acum 2 ore, iuliantv a spus:

,,Plus de asta, eu nu sunt in Romania, asta  daca n-ai realizat dupa link postat,,

pai normal si de bun simt ar fi sa-ti completezi locatia la profil,nu sa cautam noi link-uri,sa ne dam seama ca nu esti in romania

Nu a zis nimeni sa cautati nimic. Cineva a postat un link din ro. de la emag, iar eu am postat un alt link de aici de la mine cu acelas tip de produs, si am zis ca oricum este inchis magazinul de aici, iar persoana respectiva o tot dadea cu emag, ca este deschis, ca vine comanda a doua zi, bla bla. Chiar crezi, ca daca eram in ro. ma apucam sa postez link cu magazine din Germania? Dupa care i-am raspuns ca nu sunt in Ro. ca sa comand de la Emag. Ce atata tragedie?

Acum 1 oră, razvan-l1 a spus:

Am acel convertor pentru tv si Cd player .

Este conectat prin coax la tv si optic la CD .

Nu are nivel mic , este optimizat pentru acest setup si face treba ok.

Conectezi tv prin optic la convertor si cu RCA de le conevertor la combina ta .

Convertorul trebuie alimentat la 5V .

Pentru un singur setup ( tv ) alimentazi din usb de la tv .

Banuiesc ca nu este diferenta de sunet fata de analog direct, nu ? Optical, hdmi, coaxial stim ca sunt diferente de sunet, bine, nu chiar  auzite de toata lumea. Plus de asta, mai conteaza si echipamentele ca sa poti simtii diferenta. Momentan nu am de unde sa iau,e cam blocat totul pe aici pe la mine.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări