Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme cablu optic

Stavarache.i

Postări Recomandate

Buna ziua. Nu stiu cat de bine se incadreaza acest topic la depanari, dar intampin o problema. Vreau sa conectez un televizor la o combina audio prin cablu optic, dar nu am sunet. Am setat din televizor iesire audio pe optical, dar in combina pe auxiliar nu se aude. Care sa fie problema? Am citit ca unele cabluri nu ar fi compatibile, oare este adevarat ? Eu nu vad nici o problema in asta, atata timp cat ambele au intrare/iesire opticala. Televizorul este Samsung, iar combina audio Sony. Mentionez ca in timp ce comut iesirea pe optical, sunetul din boxele televizorului dispare. Astept parerile voastre in legatura cu aceasta problema. Multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stavarache.i

9

• Florinel TV

4

• iuliantv

3

• GeorgeR

2

posibil sa mai fie ceva setari in meniul televizorului in submeniul audio care trebuie modificate , cel putin la Samsung asa tin minte

Link spre comentariu

Cum ati conectat cablul optic intre tv si combina ?

Are intrare optica ?

Aveti convertor d/a ?

Am mai citit o data enuntul .

Intrarea optica nu este cea denumita aux

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 3 ore, razvan-l1 a spus:

Cum ati conectat cablul optic intre tv si combina ?

Are intrare optica ?

Asta ziceam si eu .

Unde a conectat cablul optic .

Vad ca tace .

Inca un topic la misto .

Link spre comentariu
La 20.03.2020 la 14:22, razvan-l1 a spus:

Asta ziceam si eu .

Unde a conectat cablul optic .

Vad ca tace .

Inca un topic la misto .

Salut. Nu tac. Am verificat postul acum ceva vreme si nu se postase nimic. Lucrez si eu, nu stau doar de net. Si da, combina are intrare opticala. Nu sunt chiar asa idiot sa nu stiu ce-i aia. Am mai folosit si in trecut iesiri opticale, coaxiale pentru audio, cat si cele analogice pe jack sau rca. Si ca un update, azi am luat si un cablu cu rca si nu se aude nici cu acesta. Opticalul imi taie sunetul din tv. cand il conectez, am verificat meniu, nu sunt prea multe de facut, chiar si acum 5 min. am incercat iar pe optical. Vreti dovada cu opticalul de la combina audio ? Selectorul combinei nu are functia de aux, si se numeste MD.  

Aici este intrarea opticala din combina audio.

sYfYmC9.jpg

zVb2Hvb.jpg

LIBLgZC.jpg

Editat de Stavarache.i
Link spre comentariu

Vezi cheia cablului optic .

Cablul se introduce conform ghidajului .

Daca nu se respecta pozitia ghidajului mecanic nu se centreaza pe emitator si nu ai semnal .

Se vad urme de fortare pe mufa optica de pe combina .

Intrarea MD este analogica din ce se vede ( RCA ).

Pentru inceput cupleaza corect cablul optic la ambele aparate .

Dupa aceea treci la setari .

Tipul semnalului de iesire optic sa fie necomprimat .

Este posibil ca combina sa nu stie sa decripteze anumite formate .

Link spre comentariu

NU are nici o urma de fortare. Asa se vede in poza, dar nu este fortare. Combina nu a fost folosita pe optical pana acum de cand este ea. Cat despre formatul necomprimat nu stiu, eu bag din televizor asa cum este specificat Il selectez pe optic si aia este. Bine bine, dar de ce nu functioneaza pe analog conectat prin rca ? Pe laptop merge, din televizor nu.

Editat de Stavarache.i
Link spre comentariu

Acum am vazut .

Scuze .

Nu te mai chinui : la acel port optic scrie clar CD digital OUT .

Daca in meniul de surse nu apare digital/optical nu va functiona ca intrare .

Este doar o iesire digitala a CD din combina pentru alte sisteme performante .

Link spre comentariu

pai scrie out,deci scoate nu primeste,tv scoate si amplificatorul (combina) trebuie sa primesca,si tv-ul si combina au iesiri,ca sa se poata reda prin rca combina ,tv-ul ar trebui sa aiba ,ori iesire casti (jack 3,5mm) sau se poate sa aiba rca l r out,daca nu cu un adaptor scart rca (audio video) dar atentie si acesta trebuie sa fie out,sant si in,sau sant variante ce au comutator in out,dar in cazul asta nu va mai fi controlat volumul din tv,acesta va fi fix,si volumul va merge doar din combina

res_d00815a19003d3c087a7aeff05f50dd8_450x450_e23q.jpg

res_16ae53557981eeacfaa5a67be3179cdc_450x450_peg8.jpg

res_d404964ceb92cf4a1899b831b57a9711_450x450_df3.jpg

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Televizorul nu are iesire pentru casti, doar hdmi, optical, si rca. Dar de ce nu am sunet pe iesirea de rca. Am inteles, combina are aut, acum am vazut si eu, nu am bagat de seama ce scrie acolo. De ce nu merge televizorul pe rca ?

Link spre comentariu

Pai cum sa mearga cu cablu optic la aceasta combina? daca ia are iesire optica pentru CD , am vazut ca te pricepi de minune :rade:

Acum 3 minute, Stavarache.i a spus:

Televizorul nu are iesire pentru casti, doar hdmi, optical, si rca. Dar de ce nu am sunet pe iesirea de rca. Am inteles, combina are aut, acum am vazut si eu, nu am bagat de seama ce scrie acolo. De ce nu merge televizorul pe rca ?

Probabil ca tv-ul are intrare RCA si nu iesire RCA :96 pune o poza cu RCA de la TV sa vad 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări