petreablack Postat Martie 17, 2020 Autor Partajează Postat Martie 17, 2020 Am vazut si eu ca e dificil montajul de asta am cerut ajutorul . Este binevenita orice idee , ce ar trebui sa modific sa vad cum se comporta montajul si am spus ca sunt la inceput in asa ceva. Scopul acestui montaj a fost sa ma ajute sa inteleg functionarea clasei d , poate ca mai sunt incepatori in ale clasei d , si citind pot sa inteleaga unele chestii pe care in mod normal nu ar avea de unde sa le afle . Inteleg ca sunt niste chestii pe care sa le descoperi singur in electronica dar daca ai o sageata spre unde sa mergi te ajuta foarte mult .Prin urmare va multumesc tuturor pentru sfaturi ! O sa incerc sa vad ce se intampla prin inlocuirea rezistentei cu un semireglabil . Link spre comentariu
Alin_cj Postat Martie 18, 2020 Partajează Postat Martie 18, 2020 Mie mi se pare ca sursa de alimentare nu are destula putere si scade tensiunea. Pune osciloscopul si pe ea. Varfurile de inalta frecventa cred ca sunt de la dioda din mosfetul irf740, ce nu este potrivit pentru clasa d, si de la inductanta parazita a cablajului. Link spre comentariu
petreablack Postat Martie 25, 2020 Autor Partajează Postat Martie 25, 2020 Dupa mai multe experimente am ajuns la concluzia lui Alin_cj , IRF740 nu este potrivit pentru clasa D asa ca am montat IRF540 si cu alimentare de +-40 v am reusit sa scot pe 4 ohmi 25v aproape de cliping , fara ca tranzistorii sa se incalzeasca deloc nefiind pusi pe radiator, frecventa de oscilatie este de 250 kHz . Acum astept sa vina comanda de IRFB4227 din China daca o sa mai ajunga ,sa vad alimentat la +-60 ce o sa iasa. In legatura cu Parazitii de pe cablaj pana nu am despicat cablajul sa fac montajele separate nu au vrut sa dispara ciocurile alea de pe unda dreptunghiulara , acum e curata fara varfuri sau altele , doar unghiuri de 90 grade Link spre comentariu
Alin_cj Postat Martie 26, 2020 Partajează Postat Martie 26, 2020 Un mosfet ieftin si bun pentru clasa d alimentata cu +-60V este irfb5615. Am vazut ca se gaseste si in Romania. Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 26, 2020 Partajează Postat Martie 26, 2020 Asta cu "se gaseste si in România" e perplexanta. Azi, totul se gaseste si in România. Farnell, Mouser, Digikey, TME, etc... toate livreaza in România. Link spre comentariu
Alin_cj Postat Martie 26, 2020 Partajează Postat Martie 26, 2020 Poate omul nu vrea sa astepte nu-stiu cate zile sau saptamani pentru niste mosfeti si ar comanda din Romania, daca gaseste! Ce ti se pare asa perplexant? Link spre comentariu
Alin_cj Postat Martie 26, 2020 Partajează Postat Martie 26, 2020 Poate omul nu vrea sa astepte nu-stiu cate zile sau saptamani pentru niste mosfeti si ar comanda din Romania, daca gaseste! Ce ti se pare asa perplexant? Link spre comentariu
modoran Postat Martie 26, 2020 Partajează Postat Martie 26, 2020 De multe ori ajunge mai repede comanda de la mouser sau digikey ( livreaza din SUA ) decat de la bisnitarii din Romania. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum