Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

nu-mi merge IPA300 (facuta de mine)

Postări Recomandate

De ce nu modifici rezistentele de pe reactia amplifului? Sa i faci gain-ul putin mai mare si gata.

Oare de ce nu a facut autorul asta ? :chior:

Avantajul e ca nu creste zgomotul de fond din cauza a inca unui etaj de amplificare.

A unui etaj de amplificare si doua de atenuare ? :naughty:IaPA 300 e tot moarta ...
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 63
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Roacare, acum m-am prins cine esti.Bine ai revenit! Sper ca de data asta stai cuminte.Ai grija cum ai facut legaturile: fire nu exagerat de lungi, fara bucle de masa, etcSi apoi incearca sa maresti conzii de compensare, verifici sa n-ai piese busite.Nu am idee ce problema ar putea fi, dar daca iei sa verifici fiecare aspect al amplificatorul;ui sigur gasesti buba. Eu unul nu prea am experienta la depanare si nu stiu care sunt cele mai intalnite probleme ca sa iti spun ce sa verifici. Daca as vedea ampliful alta ar fi treaba.

Link spre comentariu

Ok :evil4: Deci din cite poze am pus pina acu tot nu ti-ai dat seama cum sta treaba cu legaturile ? uite am masurat acu lungimea firelor de alimentare : 25 cm :smt003 e mult ? Iar bucle de masa de unde sa fie , ca doar nu e cablaju facut de mine ? Iar de la sursa doar am venit cu firele de alimentare si atit, nimic mai mult.Si eu urasc depanarea ca pe dracu :snakeman: .Dar m-am apucat sa studiez schema si sa inteleg ce face fiecare piesa in parte pina la ultima rezistenta ... ca n-am incotro :smt090Nustiu de ce am eu senzatia ca e din cauza la IRF-urile alea puse in paralel. :axe: Ce zici, deconectez 2 perechi si las decit una ... dar alimentata si configurata pt +/-80V si ii dau sa scoata ... sa zicem un 50W .... ? :chior:Nu cred ca s-ar lasa cu fum, nu ?

Link spre comentariu

Voi ati vazut ca la IPA300 difera cablajul de schema? potentiometrul de reglat curentul de mers in gol in schema e pus cumva si pe cablaj e scurtcircuitat, cursorul cu unu din capeti... mie din cauza asta nu mi-a mers si mi-a luat cateva ore sa vad de ce nu puteam regla curentul de mers in gol... era aproape zero oricum as fi rotit de potentiometru, pana cand am taiat cablajul si l-am facut ca si schema

Link spre comentariu

La cablaju meu nu e scurcircuitat.Aici e chestie de paranormal : acelasi montaj (IPA300 asta a mea) il alimentez la 50V - merge perfect / il alimentez la 80V - nu mai merge !Ce rezulta de aici ? Pai ...1. Toate piesele sint bune si functioneaza perfect (ca doar merge la 50V)2. Lu' dumnezeu ii arde de glume :smt003

Link spre comentariu

Se deschid toti. Nu toti exact la fel dar se deschid toti.Condensatorii electrolitici de pe placa cu amplificatorul ( cei de 330uF ) sint de 100V (deci permit ) iar cei de 100nF pusi in paralel sint de 250V (deci permit ). Cei de la filtraj sint (2 x 4700uF/100V )+ (doi de 10000uF/50V in serie si cu rezistente) pe fiecare ramura.Masor eu ... dar, cum am mai spus, eu sint cel mai prost depanator din lume.Iar altii nu avem prin oras ca m-as fi dus cu el la doctor.Deci fara bobina aia pe iesire merge , dar nu imi place calitatea. Plus ca ma enerveaza ca la toata lumea merge cu bobina si la mine nu.Sa aibe legatura si cu filtru ala Linkwitz-Riley de ordinu 4 care il am eu in boxe ? Dar am facut altceva. Mai aveam eu o boxa fara nici un fel de filtru. Si l-am pus pe ea: cu bobina face la fel, fara bobina tot la fel dar nu pot sa-mi dau seama de calitatea sunetului ca e difuzor d-ala chinezesc.

Link spre comentariu
  • 5 ani mai târziu...
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator diversetk

Salutare! Vin si eu cu o problema tot la un astfel de amplificator, facut de mine. Amplificatorul functioneaza corect timp de 10-20min dupa care incepe sa distorsioneze cand se incalzeste. Am doua astfel de montaje si ambele imi fac la fel, in acelas timp. Este alimentat la +-85V. Tin sa precizez ca am omis sa montej tranzistorul din superdioda pe radiatorul finalilor, oare aceasta sa fie cauza?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări