Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

nu-mi merge IPA300 (facuta de mine)

Postări Recomandate

INCREDIBILLLLLLLLLL !!! :partyman:

Am dat bobina la o parte si am pus amindoua radiatoarele la masa :naughty: ... in rest totul e ca pe schema originala (fara modificari , fara adaugari) si merge ! :smt003

Dar totusi nu se poate compara sunetu care il scotea (la +/-40V) cu bobina fata de cum il scoate acu fara bobina .... inaltele alea peste 22Khz tot trebuie taiate cumva ... :smt009

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 63
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

N-am masurat, doar dupa ureche... ca am ureche foarte fina :naughty:Nu e vorba daca auzi sau nu peste 22Khz (normal ca nu :crazy:) dar un amplif trebuie sa aiba un filtru trece jos care sa taie mizeriile care ies din el ... ca daca intra in tweeter .... stii tu ce se intimpla.... :rolleyes:Strica si sunetu si strica si tweeteru... :axe:

Link spre comentariu

man, daca nu ai osciloscop nu stii ce se intampla acolo orice urechi ai avea, chiar si de liliac.Pune macar placa de sunet, vezi ce arata.Eu ma tem ca tot oscileaza, daca te plangi ca se aud tare inaltele.Ala e un filtru trece jos pe la 100-200kHz pus in paralel cu o rezistenta. Nu ii simti influenta directa, ci indirecta. El ar trebui sa previna ampliful sa o ia razna si sa ajunte la functionarea corecta. Daca l-ai monta departe de amplif, pe terminalele boxelor nu-l simti. Tweeterul poti sa il arzi lejer si cu bobina aia.

Link spre comentariu

Foarte interesant ce citesc aici. :rolleyes: Pe vremuri faceam amplifuri fara nici un filtru la iesire si tot nu auzeam frecv. ultrasonice. Si cum dracului, nu a oscilat nici unul vreodata... :snakeman: Practic acolo era o oscilatie ''mecanica'' datorata nelegarii radiatoarelor la masa. Cred ca si legaturile intre sursa si amplif sint lungi.

Link spre comentariu

Sharky, dar ce tot ai cu conzii aia de 100nF ... ? :chior: Zi si mie cum e teoria , ce ar putea influenta ei ? Nu sint pusi bine acolo ? Sa aiba ei legatura cu oscilatiile ?Logic, mie mi se pare ca ei ar trebui sa stea acolo .... :chior:Sa nu fie buni aia care i-am pus : WIMA MKS2 ?Stiu ca pe la decuplari d-astea se recomnada ceramici ....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări