Blacksmith Postat Septembrie 16, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2007 INCREDIBILLLLLLLLLL !!! :partyman: Am dat bobina la o parte si am pus amindoua radiatoarele la masa :naughty: ... in rest totul e ca pe schema originala (fara modificari , fara adaugari) si merge ! :smt003 Dar totusi nu se poate compara sunetu care il scotea (la +/-40V) cu bobina fata de cum il scoate acu fara bobina .... inaltele alea peste 22Khz tot trebuie taiate cumva ... :smt009 Link spre comentariu
cipa_maria Postat Septembrie 16, 2007 Partajează Postat Septembrie 16, 2007 si crezi ca le auzi? eu am mai lasat si fara bobina si nu am auzit nici macar o diferenta... :drinkers: deci pana la urma functioneaza??in poza de mai jos se vede cum am facut eu bobina... mai mult de lene! Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 16, 2007 Partajează Postat Septembrie 16, 2007 refa toate compensarile care le-ai modificat si las fara bobina.Radiatoarele era bine sa le pui la masa din prima.Ai incercat ce se intampla daca scoti conzii de 100n in paralel cu electroliticii mai mari?Ai masurat sa nu oscileze? sau doar dupa ureche.Auzi la 22kHz? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 16, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2007 N-am masurat, doar dupa ureche... ca am ureche foarte fina :naughty:Nu e vorba daca auzi sau nu peste 22Khz (normal ca nu :crazy:) dar un amplif trebuie sa aiba un filtru trece jos care sa taie mizeriile care ies din el ... ca daca intra in tweeter .... stii tu ce se intimpla.... :rolleyes:Strica si sunetu si strica si tweeteru... :axe: Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 16, 2007 Partajează Postat Septembrie 16, 2007 man, daca nu ai osciloscop nu stii ce se intampla acolo orice urechi ai avea, chiar si de liliac.Pune macar placa de sunet, vezi ce arata.Eu ma tem ca tot oscileaza, daca te plangi ca se aud tare inaltele.Ala e un filtru trece jos pe la 100-200kHz pus in paralel cu o rezistenta. Nu ii simti influenta directa, ci indirecta. El ar trebui sa previna ampliful sa o ia razna si sa ajunte la functionarea corecta. Daca l-ai monta departe de amplif, pe terminalele boxelor nu-l simti. Tweeterul poti sa il arzi lejer si cu bobina aia. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 17, 2007 Partajează Postat Septembrie 17, 2007 Foarte interesant ce citesc aici. :rolleyes: Pe vremuri faceam amplifuri fara nici un filtru la iesire si tot nu auzeam frecv. ultrasonice. Si cum dracului, nu a oscilat nici unul vreodata... :snakeman: Practic acolo era o oscilatie ''mecanica'' datorata nelegarii radiatoarelor la masa. Cred ca si legaturile intre sursa si amplif sint lungi. Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 17, 2007 Partajează Postat Septembrie 17, 2007 Zal, nu am zis ca fara filtru o sa oscileze, doar ca e utila in anumite situatii.Ultrasonicele alea ma tem ca sunt tot oscilatii sau poate bias nereglat. Pana nu se uita cu osciloscopul nu are cum sa stie exact ce sunt. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 17, 2007 Partajează Postat Septembrie 17, 2007 Sharky, nu tie iti scriam cele de mai sus, ci lui Dudikoff. Totusi nu am folosit niciodata un osciloscop la depanarea unui amplif, desi am construit unul. :smt004 Amplificatoarele sint prea simple ca sa necesite scule sofisticate. Multimetrul e nasul lor. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 18, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2007 N-am zis ca auzi ultrasunetele :rolleyes: ... dar ma gindesc ca n-au ce cauta acolo ... fiind un amplificator audio.Si nu, n-am fire lungi la alimentare. Biasul e reglat calumea la 30mA iar offsetu 0.00V :tonqe: Se lucreaza la traf ! (450W :naughty: ) Stand by ! Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 19, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2007 Sharky, dar ce tot ai cu conzii aia de 100nF ... ? :chior: Zi si mie cum e teoria , ce ar putea influenta ei ? Nu sint pusi bine acolo ? Sa aiba ei legatura cu oscilatiile ?Logic, mie mi se pare ca ei ar trebui sa stea acolo .... :chior:Sa nu fie buni aia care i-am pus : WIMA MKS2 ?Stiu ca pe la decuplari d-astea se recomnada ceramici .... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 20, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2007 Placa mea de sunet scoate 0.9V peak si nu-mi ajunge sa atac finalu. Merge sa fac preampu asta ? EDIT : Am updatat schema. Cred ca asa e perfecta :tonqe: Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 20, 2007 Partajează Postat Septembrie 20, 2007 0.9V ar trebui sa fie suficient (0,775V=0dB).Nu e nevoie sa pui un preu, e suficient sa maresti putin amplificarea. Desigur, asta dupa ce rezolvi cu oscilatiile si celelalte distorsiuni. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 21, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2007 Pai la ampu asta de care vorbim am nevoie de 2.1 V peak ca sa scoata cei 300W ... cu 0.9V nu prea vad cum i-ar scoate :chior: Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 23, 2007 Partajează Postat Septembrie 23, 2007 conzii de 100n impreuna cu cei de 100u si inductanta (care nu e pe schema dar exista) dintre ei ar putea strica socotelile.Preuri gasesti pe net cate vrei.De ce nu modifici rezistentele de pe reactia amplifului? Sa i faci gain-ul putin mai mare si gata. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 23, 2007 Partajează Postat Septembrie 23, 2007 De ce nu modifici rezistentele de pe reactia amplifului? Sa i faci gain-ul putin mai mare si gata.Exact asta am zis si eu. Avantajul e ca nu creste zgomotul de fond din cauza a inca unui etaj de amplificare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum