Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

nu-mi merge IPA300 (facuta de mine)

Postări Recomandate

Montajul este cel de pe site? Pe montajul acela nu ai pus o rezistenta (R6) langa la T4

Da, este cel de pe site ... asa de ce-l mai puneam ?Dar rezistenta aia e o rezistenta mai jmechera si am lasat-o mai la urma, ca se pune in functie de alimentare. Si cind i-am facut poza nu era inca pusa... dar acum este.

Amplifu' lu' matale oscileaza de-i sare palaria. Galma aia de pe alternanta pozitive e oscilatie, dar pe care nu o vezi ca atare datorita benzii de frecventa insuficiente a osciloscopului (probabil placa de sunet).

Thanks God ! :prayer: in sfirsit o posibila cauza....Da, Cirip, asa e, cu placa de sunet am luat graficele alea.Si culmea culmilor e ca a mai facut un prieten acest amplif (iar el are osciloscop calumea si toate sculele necesare) si la fel mi-a zis : CA II OSCILEAZA !! Dar de ce la unii le oscileaza si la altii nu ? :chior: Ca doar cu totii am facut acelasi cablaj .... Nu e cablaju facut de mine, e facut de oameni care se pricep...OK, ii schimb imediat condensatorul ala .... dar cit sa-l cresc ?
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 63
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Asta e ce a obtinut tovarasu meu de suferinta :

Zice ca oscilatia (cu piesele din scheama) era pe la 7Mhz ... si a mai umblat la C3 si C4 dar nu a disparut, doar s-a mutat la 4,5 MHz cum se vede in poza.

Abia astept miine sa bag un 39p la C8 sa vedem ce face .... :prayer:

Dar de unde sa fie oscilatia asta ?

Eu zic ca daca la unii apare si la altii nu .... e de la piesele folosite, pt ca cablajul e acelasi la toata lumea :chior:

Dar acum .... de la care piesa sa fie ? Care ar putea face dezastru asta ?

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

In pozele de la tov. tau de suferinta, se vede clar ca lumina zilei ca oscileaza. Avantajul e ca osc lui are banda si "le arata". Tu vezi numai anvelopa.Din pacate nu exista solutii generale. Reducerea castigului la frecv de oscilatie este una din metode (pretul este reducerea benzii de trecere), dar cel mai corect ar fi sa fie identificata calea de reactie pozitiva. Astea-s fineturi. Trebuie sa se uite la amplif cineva care pricepe ce e acolo. Si nu e *o anume* componenta care face figuri. E problema de sistem, nu de componenta.Asa din burta, poti incerca sa maresti C4 si C8. Mareste cate putin si vezi ce iese. M-as duce pana la maxim 1n, dar nu mai mult. Daca te rezolva, opreste-te la cea mai mica valoare care il scoate din oscilatie.Bafta!Cirip

Link spre comentariu

Zal, esti un geniu ! :smt033 Am facut urmatoarele modificari : :naughty:- C3 : +100p in paralel- C4 : +100p in paralel- T9,T10 : adugat 100p in B-C - R12,R15 : 56 ohmi (ca nu aveam curentu care trebuie p-acolo)C8 nu am modificat ca imi strica banda :(.... si cei 50W au aparut din nou ! :partyman: frumos, puternic si curat ...DAR !de pe la 50W incolo iar incepe sa se strice treaba .... :sad11: incepe iar sa piciie asa nitel (dar nu ca inainte).Ce am de gind sa mai fac : - sa maresc totusi nitel C8 la un 22pF asa macar.... - sa mai pun 2-3 buc de 100nF si 10nF ceramici decuplari alimentare ... poate si o rezistenta de 10 ohmi in serie cu alimentarea MJE-urilor :chior:- sa mai maresc C4 la 220pF, C-ul din T9,T10 treptat la 470pF cum zise Zal ...- sa mai maresc si rezistenta de 10 ohmi dintre mase nitel ? - filtru ala pe iesire are Ft pe la 300KHz .... s-o dau mai jos nitel pe la 100KHz ?- sa-mi fac si un traf mai in firea lui Cind scotea cei ~50W alimentarea era +/-77... 78V iar cind am dat mai incet +/-79...80V :smt003 :wav:

Link spre comentariu

Smecheru care a facut amplifu:

http://www.adam.com.au/cgpap/QuasiWeb/index.htm

L-au facut multi si de pe forumul asta.

Ceva cu siguranta e dubios.

S-ar putea sa fie probleme si la alimentare.

Nu ne arati/explici cum ai facut conexiunile : alimentari, semnale, etc.

Ai punct unic de masa? (loc in care sa se duca toate masele)

Cum ai facut bobina si condul acela de la iesire?

Ia elimina-le din circuit, vezi cum merge fara ele.

Intai bobina, apoi scoate si condul.

Masa de la cond sper ca e dusa intre conzii de filtraj.

Vezi ce se intampla daca elimini conzii de 100n pusi in paralel cu conzii electrolitici de pe alimentari.

Link spre comentariu

Dudikoff nu prea are sens ce spui.

Daca zici ca s-a linistit cu oscilatiile la putere mica, nu are cum sa oscileze si la putere mare, decit daca nu e oscilatie ci e distorsiune datorata lipsei de putere disponibila a sursei tale facuta din cirpeli.

Probabil ca aproximativ 50W duce ansamblul ala din 2 trafo. Ia-ti un traf adevarat cum spune ca are @l3x si vezi dupa aia cum se destupa urechile. :smt003

Acuma: C8 il poti inseria cu o rez de 100Ohmi ptr a fi mai selectiv pe inalte. Poti sa modifici filtrul de la iesire, punind intii bobina si apoi rez + cond. Nu mai umbla la C3 si nici la R12,15. Mai bine pune o dioda 1N4003... 4007 in paralel cu R21 cu sensul de conductie spre colectorul lui T10 (ca in vechile scheme cu trz finali npn). R21 ar fi bine sa fie egala cu R20,22.

Bafta!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări