Vizitator viobio Postat Martie 10, 2020 Partajează Postat Martie 10, 2020 Acum 2 minute, adrian_pic a spus: Fa un blind test si vezi de ce iti este capabila urechea. Este diferența audibilă între 1% și 3% THD, bine.... în primul rand trebuie să ai pachetul urechi+incinte bune. Adrian, eu sau doctorul nu ne adresăm celor care au tot felul de cutii cu difuzoare sau ălora care ascultă mp3 cu Winamp, ne adresăm pretentioșilor nu flașnetarilor. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 11, 2020 Partajează Postat Martie 11, 2020 (editat) Acum 10 ore, adrian_pic a spus: Domnu' depanator, dupa 3W distorsiunile nu ajung la cer ci doar la 3%. Nu-i un capat de tara 1% in plus care poate fi micsorat daca dorim musai prin marirea reactia negativa (era de doar 3dB parca) ca este de unde. Cand vii si spui: trebuie sa poti apoi cataloga si ce se intampla de la 8W in sus. Eu zic ca o interpretare corecta este: de la 3W distorsiunile cresc de la 2 la 3% si abia de la 8W in sus avem parte de distorsiuni foarte mari. Insa asa nu-ti iesea tie exagerarea si nu dadea bine, asa ca ce ai zis: hai sa denaturez realitatea. Cu amplificatorul facut dupa aceasta schema a venit @Toader impreuna cu alti doi forumisti din Timisoara si de fata cu ei am facut masuratori reale in care sa vazut calitatea deosebita a OT insa puterea era de 3.5w cu 3%thd si NFB Schade deci este clar ca netul este plin de fantasmagorii, grafica artistica si compuneri literare Editat Martie 11, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 11, 2020 Partajează Postat Martie 11, 2020 Acum 18 minute, popa marius a spus: Cu amplificatorul facut dupa aceasta schema a venit @Toader impreuna cu alti doi forumisti din Timisoara si de fata cu ei am facut masuratori reale in care sa vazut calitatea deosebita a OT insa puterea era de 3.5w cu 3%thd si NFB Schade deci este clar ca netul este plin de fantasmagorii, grafica artistica si compuneri literare Netul suportă multe. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Martie 11, 2020 Partajează Postat Martie 11, 2020 Acum 11 ore, Faust2018 a spus: Este diferența audibilă între 1% și 3% THD, bine.... în primul rand trebuie să ai pachetul urechi+incinte bune. Adrian, eu sau doctorul nu ne adresăm celor care au tot felul de cutii cu difuzoare sau ălora care ascultă mp3 cu Winamp, ne adresăm pretentioșilor nu flașnetarilor. Vio, stiu bine ca nu toata lumea are ureche muzicala oricat s-ar lauda cu asta. Eu NU am propus un blind test la un dirijor . In plus stiu ca odata cu varsta pachetul de urechi are de suferit. Eu nu sunt audiofil sa ascut cateva ore de muzica in fiecare zi. Nu pot sa neg faptul ca unul care asculta acasa macar 1-2 ore pe zi nu are un avantaj. Nu umblu eu cu chestii de genul "urechi antrenate" dar e clar ca daca daca nu asculti zilnic muzica exista un mic handicap. Despre incinte nici nu trebuie sa mai vorbim. Marea majoritate a userilor avem incinte modeste. Nu ne permit nici sa facem diferenta intre un SE si un PP la aceeasi putere. Eu privesc totul in ansamblu: sursa de semnal, amplificator si boxe (de amenajarea camerei de auditie nici nu are rost sa amintesc). Link spre comentariu
adrian_pic Postat Martie 11, 2020 Partajează Postat Martie 11, 2020 (editat) Acum 1 oră, popa marius a spus: Cu amplificatorul facut dupa aceasta schema a venit @Toader impreuna cu alti doi forumisti din Timisoara si de fata cu ei am facut masuratori reale in care sa vazut calitatea deosebita a OT insa puterea era de 3.5w cu 3%thd si NFB Schade deci este clar ca netul este plin de fantasmagorii, grafica artistica si compuneri literare Ok, schema este de rahat! Daca traful este beton, cu acelasi tub astept o putere mai mare folosint o alta schema. Daca nu se face un test cu acelasi tub final si acelasi traf de iesire pentru acelasi PSF dar cu o alta schema, nu cred ca putem spune ca schema este de rahat sau ca simularea nu bate cu realitatea. P.S. Daca imi aduc bine aminte s-a vorbit de inlocuirea acelui Zenner de 51V. Dar nu s-a mers pe aceasta directie ci s-a ales modul pseudo trioda. Un filtru RC era mult mai bun in prima faza. Editat Martie 11, 2020 de adrian_pic Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 11, 2020 Partajează Postat Martie 11, 2020 Acum 21 minute, adrian_pic a spus: Ok, schema este de rahat! Daca traful este beton, cu acelasi tub astept o putere mai mare folosint o alta schema. Daca nu se face un test cu acelasi tub final si acelasi traf de iesire pentru acelasi PSF dar cu o alta schema, nu cred ca putem spune ca schema este de rahat sau ca simularea nu bate cu realitatea. P.S. Daca imi aduc bine aminte s-a vorbit de inlocuirea acelui Zenner de 51V. Dar nu s-a mers pe aceasta directie ci s-a ales modul pseudo trioda. Un filtru RC era mult mai bun in prima faza. Nu schema este problema ci faptul ca aceasta "regina" a tuburilor este inadecvata pentru amplificatoare SE si faptul ca este data aceasta putere de 9w evident nerealista iar amplificatorul a fost construit exact dupa schema adica pentoda cu Zenner in G2 Link spre comentariu
adrian_pic Postat Martie 11, 2020 Partajează Postat Martie 11, 2020 Acum 11 minute, popa marius a spus: Nu schema este problema ci faptul ca aceasta "regina" a tuburilor este inadecvata pentru amplificatoare SE si faptul ca este data aceasta putere de 9w evident nerealista iar amplificatorul a fost construit exact dupa schema adica pentoda cu Zenner in G2 Este regina pentru amplificatoarele de chitara. Are medii frumoase. G2 este "gingasa", cum este bruscata cum face urat. De aceea era bine de eliminat acel Zenner si de pus in loc un rezistor si de marit condensatorul ala de 2uF. Era o modificare foarte simpla. valderama a pus un filmulet de pe youtube legat de puterea si distorsiunile lui EL34. Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Martie 11, 2020 Partajează Postat Martie 11, 2020 (editat) Cu scuzele de rigoare ca v-am pus sa bateti atât la tastatură ( ma gandesc ca va ustura degetele ), întradevar nu scoate puterea de care ziceam. Citiți și dumneavoastră alți lipitori de piese care tot la fel mint cu nerusinare . http://www.lowther.com.hk/Jazz 6L6 Amp.htm In speranta ca nu veti tine atâta supărare va salut cu respect . Lipitor de piese Copaceanu Ion. Editat Martie 11, 2020 de Copaceanu Ion Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 11, 2020 Partajează Postat Martie 11, 2020 Acum 2 minute, Copaceanu Ion a spus: Cu scuzele de rigoare ca v-am pus sa bateti atât la tastatură întradevar nu scoate puterea de care ziceți dumneavoastră. Citiți și dumneavoastră alți lipitori de piese care tot la fel mint cu nerusinare . http://www.lowther.com.hk/Jazz 6L6 Amp.htm In speranta ca nu veti tine atâta supărare va salut cu respect lipitor de piese Copaceanu Ion. Evident ca mint cu nerusinare, ia vedeti ce se declara : 8W/0,5% thd Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 11, 2020 Partajează Postat Martie 11, 2020 (editat) 1 oră în urmă, Copaceanu Ion a spus: Cu scuzele de rigoare ca v-am pus sa bateti atât la tastatură ( ma gandesc ca va ustura degetele ), întradevar nu scoate puterea de care ziceam. Citiți și dumneavoastră alți lipitori de piese care tot la fel mint cu nerusinare . http://www.lowther.com.hk/Jazz 6L6 Amp.htm In speranta ca nu veti tine atâta supărare va salut cu respect . Lipitor de piese Copaceanu Ion. Domnul meu, cei 0,5% THD sunt o strategie de marketing, cum? Simplu! Se pun doar acei 0,5% dar nu se specifică puterea la care sunt declarate acele distorsiuni armonice. Planeta este plină de gușteri, mă refer la mica reptilă verde. Uite aici o firmă serioasă, care nu are nimic de ascuns https://lebenhifi.com/products/cs300.html 0,7% THD la 10w. Altă firma serioasă 32w 1000hz THD 1,5% https://www.manley.com/hifi/m2st Editat Martie 11, 2020 de viobio Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 11, 2020 Partajează Postat Martie 11, 2020 Acum 18 minute, Faust2018 a spus: Domnul meu, cei 0,5% THD sunt o strategie de marketing, cum? Simplu! Se pun doar acei 0,5% dar nu se specifică puterea la care sunt declarate acele distorsiuni armonice. Planeta este plină de gușteri, mă refer la mica reptilă verde. Uite aici o firmă serioasă, care nu are nimic de ascuns https://lebenhifi.com/products/cs300.html 0,7% THD la 10w. Altă firma serioasă 32w 1000hz THD 1,5% https://www.manley.com/hifi/m2st Sigur ca da, cei 0,5 % thd nu sint specificati la ce putere dar nici cei 8w la ce procent de distorsiuni pe scurt minciunica prin omisiune ! Link spre comentariu
gg101 Postat Martie 11, 2020 Partajează Postat Martie 11, 2020 (editat) Acum 15 ore, Faust2018 a spus: Cum adică nu duc? Se înroșește anodul în SE? Cu 100mA, 250V Ua? Nu testez tuburile incat sa depaseasca puterea disipita si sa ajunga in avalansa termica. Cu uTracer4+ ridic familia de caracteristici .Iar caracteristica lui G1=-15V sau -16V nu ajunge la 100 mA. Se opreste la 80-85 mA .Shuguang ,care merge bine mersi in PP, se opreste pana in 70 mA. JJ urile cam tot asa. Doar Telefunken NOS(chiar nou, nefolosit) s-a dus la 115 mA. Bineinteles ca tuburile se pot exploata si in SE fara probleme.Dar cu alt PSF si in nici un caz la Ua=250V Editat Martie 11, 2020 de gg101 Link spre comentariu
gg101 Postat Martie 11, 2020 Partajează Postat Martie 11, 2020 1 oră în urmă, Faust2018 a spus: Domnul meu, cei 0,5% THD sunt o strategie de marketing, cum? Simplu! Se pun doar acei 0,5% dar nu se specifică puterea la care sunt declarate acele distorsiuni armonice. Ba da . Se specifica puterea : 8 Watt . Altceva nu se spune. ...ghici ce ? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 11, 2020 Partajează Postat Martie 11, 2020 Acum 11 minute, gg101 a spus: Nu testez tuburile incat sa depaseasca puterea disipita si sa ajunga in avalansa termica. Cu uTracer4+ ridic familia de caracteristici .Iar caracteristica lui G1=-15V sau -16V nu ajunge la 100 mA. Se opreste la 80-85 mA .Shuguang ,care merge bine mersi in PP, se opreste pana in 70 mA. JJ urile cam tot asa. Doar Telefunken NOS(chiar nou, nefolosit) s-a dus la 115 mA. Bineinteles ca tuburile se pot exploata si in SE fara probleme.Dar cu alt PSF si in nici un caz la Ua=250V Mulțumesc Acum 6 minute, gg101 a spus: Ba da . Se specifica puterea : 8 Watt . Altceva nu se spune. ...ghici ce ? Nu se specifică la ce putere sunt cei 0,5% THD, ai văzut cum specifică americanii sau japonezii, pun lingă distorsiuni și puterea, frecventa la care s-a măsurat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 11, 2020 Partajează Postat Martie 11, 2020 (editat) La 09.03.2020 la 23:13, popa marius a spus: Corect si cum puterea utila pentru SE clasa A este de 0,25% din Pd rezulta max 5,5w imediat sub hiperbola de disipatie unde THD dat in catalog sint de ordinul 5-10% scade randamentul OT si vor rezulta cei 3-4w Asta ce-i prosteală pe față ! sau neștiință ! Cine poate scrie "0,25% din Pd" am văzut ! ,ce semnificație are semnul procentual (%) ?! Un exemplu concret Philips prezintă date pentru eficiența la anod. Sau 46% eficiență la anod pentru situația 8W putere utilă în sarcină la anod EL34-Philips Editat Martie 11, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum