Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Discuţii despre un amplificator S.E. cu 6P3S (putere maximă, distorsiuni, etc, etc)

THOMAS

Postări Recomandate

6L6 este tubul cu cea mai mare durata de existenta de la inventare .....multe tuburi sunt inspirate de acesta .6L6 s-a / se fabrica in multe variante 

6P3S se aseamana cel mai mult cu 6L6GA .Inafara ca este facut in 2 variante  6P3S si 6p3S-E  ,6P3S  s-a fabricat in 2 variante constructive  ,in diferitele fabrici din rusia ,cu acelasi indicativ dar unul este mai reusit ,disipa mai multa putere , dar nu sunt indicii cum se poate identifica .6P3S are un avantaj fata de 6L6  , pt a obtine aceasi putere utila necesita mai putina energie , deci este mult mai eficienta datele indica aproape 50%.

Peste tot si constructorii din west sunt multumiti de sunetul oferit de 6P3S......in SE au "scos "  5W in SE ultraliniar ,fara date despre distorsiuni ...

Parerea mea este ca e mai bine de folosit PP , in SE e mai "rentabil " GU50........ as fi curios de o schema cu performante deosebite cu GU50...un tub care la noi parca nu e apreciat la adevarata valoare.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 139
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrian_pic

12

• Dumitrache_S

11

• THOMAS

4

• simson

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 22 minute, Усилитель a spus:

... in SE e mai "rentabil " GU50........ as fi curios de o schema cu performante deosebite cu GU50...un tub care la noi parca nu e apreciat la adevarata valoare.

La cata mistocareala s-a facut aici, pe forum, pe seama acestui tub nici nu cred ca vei vedea in curand asemeena schema.

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu
Acum 4 ore, Faust2018 a spus:

...în pagina 3 găsiți o oscilograma cu 5,5W 1000 Hz, sinus, este un SE cu EL34, acel amp nu poate mai mult.

"Acel amp" Nu poate mai mult dacă construcția sa lasă de dorit.

Hai să vedem dacă la alții se poate mai mult din EL34-SE, poftim cum se poate mai mult în baza unei scheme banale EL34-SE-UL.

Urmăriți eficiența EL34-SE-UL în sarcină la anod (aproximativ 7,8W x 1,25 = 9,75W  așadar  9,75W/24W 40%)

Unde sunt procentele alea invocate de 10% thd au dispărut așai ?!

EL34-SE-UL.gif

date sunt extrase din acest filmuleț postat pe Youtube

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Or sa zica ca sint calcule gresite si fiilmari "trucate"...

Facem pariu ca schema o sa fie copiata si cu "mici imbunatatiri" apare la vinzari?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 32 minute, valderama a spus:

Hai să vedem dacă la alții se poate mai mult din EL34-SE, poftim cum se poate mai mult în baza unei scheme banale EL34-SE-UL.

Urmăriți eficiența EL34-SE-UL în sarcină la anod (aproximativ 7,8W x 1,25 = 9,75W  așadar  9,75W/24W 40%)

EL34-SE-UL.gif

"Puterea din secundarul transformatorului de ieșire depinde de pierderile în traf, în acest link, în pagina 3 găsiți o oscilograma cu 5,5W 1000 Hz, sinus, este un SE cu EL34, acel amp nu poate mai mult. 

Link spre comentariu
Acum 6 ore, valderama a spus:

Bine ar fi fost sa fi scris si ce EL34 a folosit. Dintre tuburile astea reissue nu am gasit nici una care sa duca 90-100 mA / Ua=250 V asa cum este in foaia de catalog pt mod de operare SE ,EL34 Mullard Reissue sau TAD EL34B STR  sunt singurele care se mai apropie de 90 mA.

Oricum, este tricky Ua=265V .

Link spre comentariu

Daca echivalenta dintre 6P3C si 6L6 este adevarata iata cateva diagrame semnificative ptr. 6L6 care sper sa vina in ajutorul initiatorului topic in proiectarea amplificatoarelor Single Ended 6P3C.Oricum rusii nu au publicat astfel de diagrame ptr. 6P3C...cel putin eu nu am gasit.518536456_Grafice6L6.thumb.jpeg.459a2bacb749aeee54b0456266dd5eeb.jpeg

Link spre comentariu
Acum 30 minute, simson a spus:

Daca echivalenta dintre 6P3C si 6L6 este adevarata iata cateva diagrame semnificative ptr. 6L6 care sper sa vina in ajutorul initiatorului topic in proiectarea amplificatoarelor Single Ended 6P3C.Oricum rusii nu au publicat astfel de diagrame ptr. 6P3C...cel putin eu nu am gasit.518536456_Grafice6L6.thumb.jpeg.459a2bacb749aeee54b0456266dd5eeb.jpeg

Completez si eu niste date referitoare la acest tub echivalent cu 6p3s

274822-70d2cf7ef63e049a27e1f03d39bb6ffb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 2 ore, gg101 a spus:

Bine ar fi fost sa fi scris si ce EL34 a folosit. Dintre tuburile astea reissue nu am gasit nici una care sa duca 90-100 mA / Ua=250 V asa cum este in foaia de catalog pt mod de operare SE ,EL34 Mullard Reissue sau TAD EL34B STR  sunt singurele care se mai apropie de 90 mA.

Oricum, este tricky Ua=265V .

Cum adică nu duc? 

Se înroșește anodul în SE? Cu 100mA, 250V Ua? 

Link spre comentariu
Acum 22 ore, valderama a spus:

EL34-SE-UL.gif

valderamooo..in poza aia THD vs output power...se vede clar ca la 3W are 2% THD...ce urmeaza dupa 3W sunt doar distorsiuni. Degeaba te ''atarni'' de ''groapa'' aia de la 7,8W e neinteresanta , asta pt ca nimeni nu foloseste un amplificator la un nivel de iesire fix. Orice om, normal la cap, pleaca cu volumul de la zero si se opreste cand apar distorsiuni....vad ca tu nu...mergi inainte....exact cum faci de obicei...sustii niste aberatii pe care nu le crezi nici tu.

Editat de Vizitator
atac la persoană
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 12 ore, der_doktor a spus:

valderamooo..in poza aia THD vs output power...se vede clar ca la 3W are 2% THD...ce urmeaza dupa 3W sunt doar distorsiuni. Degeaba te ''atarni'' de ''groapa'' aia de la 7,8W e neinteresanta , asta pt ca nimeni nu foloseste un amplificator la un nivel de iesire fix. Orice om, normal la cap, pleaca cu volumul de la zero si se opreste cand apar distorsiuni....vad ca tu nu...mergi inainte....exact cum faci de obicei...sustii niste aberatii pe care nu le crezi nici tu.

Eu accept orice SE la măsurat, construit de oricine, sa vedem puterea maximă cu THD 2,5% 

Unora de pe aici le-am mai măsurat amplificatoarele. 

Cine are chef să îl măsoare îl poate aduce Duminică la întâlnire. 

Editat de viobio
Link spre comentariu

Domnu' depanator, dupa 3W distorsiunile nu ajung la cer ci doar la 3%. Nu-i un capat de tara 1% in plus care poate fi micsorat daca dorim musai prin marirea reactia negativa (era de doar 3dB parca) ca este de unde. 

Cand vii si spui:

Citat

ce urmeaza dupa 3W sunt doar distorsiuni

trebuie sa poti apoi cataloga si ce se intampla de la 8W in sus. Eu zic ca o interpretare corecta este: de la 3W distorsiunile cresc de la 2 la 3% si abia de la 8W in sus avem parte de distorsiuni foarte mari. Insa asa nu-ti iesea tie exagerarea si nu dadea bine, asa ca ce ai zis: hai sa denaturez realitatea. 

Link spre comentariu
Acum 9 minute, adrian_pic a spus:

Domnu' depanator, dupa 3W distorsiunile nu ajung la cer ci doar la 3%. Nu-i un capat de tara 1% in plus care poate fi micsorat daca dorim musai prin marirea reactia negativa (era de doar 3dB parca) ca este de unde. 

Cand vii si spui:

trebuie sa poti apoi cataloga si ce se intampla de la 8W in sus. Eu zic ca o interpretare corecta este: de la 3W distorsiunile cresc de la 2 la 3% si abia de la 8W in sus avem parte de distorsiuni foarte mari. Insa asa nu-ti iesea tie exagerarea si nu dadea bine, asa ca ce ai zis: hai sa denaturez realitatea. 

Bai baiatule....ala nu mai e amplificator cand are 3% distorsiuni..e flasneta.

Orice amplificator decent poate fi folosit pana la 1% distorsiuni....ce este dupa e ..haraiala..suna ca megafonul din gara.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări