Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Discuţii despre un amplificator S.E. cu 6P3S (putere maximă, distorsiuni, etc, etc)

THOMAS

Postări Recomandate

Corect ce spuneti dumneavoastră dar in legătură cu oscilogramele am pus dar s-au sters tin minte ca am pus oscilograme cu un PP_ul ( constuit cu GU50 )hibrid care acum este folosit la un prieten de al meu intr-un bar care are o putere de 35 w . In legătură cu osciloscopul de care amintiți dumneavoastră l-am aruncat la gunoi deoarece masura in toate loazele ....  În esență ce am spus ma voi tine de cuvânt.  Cu respect Copaceanu Ion. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 139
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrian_pic

12

• Dumitrache_S

11

• THOMAS

4

• simson

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Viorele ma repet nu voi pune schema deoarece este doar pentru mine si nici la viitoarele proiecte nu am sa pun schema ....am să pun doar oscilograme din care să calculați dumneavoastra puterea ....

O seara plăcută. 

Editat de Copaceanu Ion
Link spre comentariu
1 oră în urmă, valderama a spus:

:rade::aplauze

Ce calcul savant ai făcut dumneata de ai ajuns la puterea utilă în sarcină "cu ingaduinta 3,5w" ?! , ai precizat/scris dumneata așa "modulatia maxima de curent de 155mA si o excursie maxima de tensiune de 550v" . Calculează încă o dată puterea utilă în sarcină poate reușești într-un final.

E posibil să-ți imaginezi ca tubul  6P3S pus să lucreze ca tetrodă într-o configurație SE  poate dezvolta în sarcină la iesire o putere utilă de doar 3,5W cu îngăduință ?!.

(cu certitudine ești obosit ca atare nu poți raționa corect)

Cu ingaduinta probabil ar mai trebui sa mergi la Caciulata pentru o cura de sulf, tetroda degeaba o tratezi cu NFB ca tot  nu scoate acei 8w selenari si daca te calmezi pune aritmetica ta la lucru, repet nu o intoarce fiindca nu tine, haraso ?

Link spre comentariu
Acum 4 ore, popa marius a spus:

Pe o dreapta de sarcina cu U=285v I=75mA si Z=3400 ohm a rezultat o modulatia maxima de curent de 155mA si o excursie maxima de tensiune de 550v, calculata puterea pentru o excursionare cat de cat simetrica rezulta cu ingaduinta 3,5w probabil la 5% thd. Familia de caracteristici este a tubului 6L6 apropiat de 6p3s si  modul de apreciere este aproximativ dar din experienta pot sti daca eroarea este acceptabila deci unde este adevarul ?

Nu sunt răutăcios dar nu suport prostia.

Atenție ! merg exact pe datele din citat ! (admit o eroare nesemnificativă la dreapta de sarcină în citat...)

Așadar să ne arate popa marius calculul savant "puterea pentru o excursionare cat de cat simetrica rezulta cu ingaduinta 3,5w"

Numai un "om obosit" poate calcula savant "cu ingaduinta 3,5w" .

Nu ține prosteala asta domnule popa marius !, clar da, învață dumneata să faci ceva calcule elementare !!!

Cine vede în baza datelor din citat "cu ingaduinta 3,5w" să se ia de mâna cu domnul popa marius.

New Bitmap Image.gif

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

P=(Umax-Umin)(Imax-Imin)/8   dupa aceasta formula trebuia sa limitezi excursia simetrica de tensiune in asa fel incat sa nu intre pe portiunile neliniare si sa deduci curentul minim aferent, cea ce ai desenat este ceva pentru grupa mica de la gradinita deci in concluzie prezinta niste curbe caracteristice pentru 6p3s sau echivalentii lui si nu mai incerca piruete a' la Ploiesti fiindca deja esti penibil

Link spre comentariu
Acum 7 minute, adrian_pic a spus:

Ies aproximativ 22 W putere disipata in anod. 

Corect si cum puterea utila pentru SE clasa A este de 0,25% din Pd rezulta max 5,5w imediat sub hiperbola de disipatie unde THD dat in catalog sint de ordinul 5-10%  scade randamentul OT si vor rezulta cei 3-4w

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Rog un moderator să mute acest topic la secțiunea comerciale, este marketing de doi lei, fără schemă nu se face electronică, cu poze ale unor aparate este doar reclamă comercială. 

In plus consider că este marketing mincinos! 

Editat de viobio
Link spre comentariu

Sint curios daca ar pune omul acu' o filmare cu amplificatorul din discutie, oferind 7-8W masurabili pe osciloscop cu THD "inobservabil" pe osciloscop, ce ar mai spune oamenii pe aici...

Citi de pe forumul asta au pus filmari PE BUNE cu realizarile, da' FILMARI nu poze chioare (care pot fi altceva si altceva decit realitatea aratata FILMAT) in domeniul amp pe lampi?!?

Pai aici vad jihadul, ce pateam eu pe vremuri la siliciu, e mic copil, nou nascut.

Una doua, schema, schema...    :rade:

Bine face ca nu pune nimic!

Ba, romanul pina nu circoteste grav, nu e roman...  

O sa pindesc eu un traf OT si unul de retea pe la vinzari si ma apuc eu sa fac un amplif cu un rahat de EL83, sa vedem citi wati scot in SE...

Poate rup gura tirgului. 

Asa de multa rautate si invidie n-am vazut decit la noi...

Pai va dati seama ce as pati pe forum daca de miine m-as apuca sa realizez si sa vind amplificatoare de putere, serioase, pe lampi?!?  Serioase insemnind cu cite 2-3-4 finale pe ramura (PP) in paralel, adica 8 lampi finale per canal.  Deci peste suta jumate de wati, asa d-aia seriosi, masurabili pina la ultimul si evident cu toate teste filmate...

Realizati ce ultra-mega-jihad ar fi?!?

Citiva ar albi instant, ca, doar stiti ca eu NU ma joc cind e vorba de putere, Imi trebuiesc doar trafuri serioase, tuburi si carcase... 

Ce-oti fi frate unii asa de rai?

Ce aveti de cistigat?

Va ia cineva piinea de la gura?

Trebuie neaparat ca, daca cineva incearca sa scoata capul din noroi, sa fie luat la pari imediat, ca sa ramina in noroi?

A murit notiunea de challenge in tara asta?

Va e frica ca sint altii mai buni?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nu prea ma pricep eu la tuburi dar am cautat pe la altii sa vad ce rezultate au: http://www.turneraudio.com.au/se-output-trans-calc-1.html unde 5881 in cel mai rau caz tot ofera 8,4W.

In tabelele 1 si 2 la capitolul eficienta sunt procente sensibil mai mari de 25% pentru tetrode si pentode. Oare chiar asa eronate sa fie toate si de altfel exista doar 25% randament pentru clasa A indiferent de natura dispozitivului din componenta etajului final?

Link spre comentariu
Acum 6 ore, Mitica M. a spus:

Nu prea ma pricep eu la tuburi dar am cautat pe la altii sa vad ce rezultate au: http://www.turneraudio.com.au/se-output-trans-calc-1.html unde 5881 in cel mai rau caz tot ofera 8,4W.

In tabelele 1 si 2 la capitolul eficienta sunt procente sensibil mai mari de 25% pentru tetrode si pentode. Oare chiar asa eronate sa fie toate si de altfel exista doar 25% randament pentru clasa A indiferent de natura dispozitivului din componenta etajului final?

Tabelele sunt eronate în mintea unora care  declară/decretează "puterea utila pentru SE clasa A este de 0,25% din Pd" indiferent de natura dispozitivului din componența etajului final. Dacă analizam cum stă scris înțelegem ce interlocutor avem, stă scris citeț/lizibil "0,25% din Pd"

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Daca fabricantul tubului  spune in datasheet 20W putere disipata in anod ,in anumite conditiuni (Ua 350v pt. 6P3S  si  20,5W cu Ua 250v pt seria C-E , respectiv Ia si Ra aferente  ) de unde 8W cu 2% ? Tot fabricantul spunand clar  ca puterea in sarcina este 4,5-5W  (dupa parerea mea , putere exagerata de fabricant in scop comercial ...) 

L.E. Are dreptate Popa Marius cand recomanda unora  un pic de odihna si ceva bai sulfuroase ...

Editat de romicap
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Ca să vă convingeți, cel mai simplu, construiți un SE cu 5881/6P3C-E, după datele din acel tabel, apoi măsurați puterea și vă convingeți singur. 

Puterea din secundarul transformatorului de ieșire depinde de pierderile în traf, în acest link, în pagina 3 găsiți o oscilograma cu 5,5W 1000 Hz, sinus, este un SE cu EL34, acel amp nu poate mai mult. 

Editat de viobio
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări