Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Discuţii despre un amplificator S.E. cu 6P3S (putere maximă, distorsiuni, etc, etc)

THOMAS

Postări Recomandate

• Răspunsuri 139
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrian_pic

12

• Dumitrache_S

11

• THOMAS

4

• simson

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La 19.02.2020 la 19:45, Copaceanu Ion a spus:

Dupa o perioada destul de lunga in care nu am mai postat vreau sa va prezint un amplificator S.E. cu 6P3S cu schema simulata se domnul Lazaroiu inclusiv transformatoare  construite tot  de dumnealui .La sectiunea "simulari" unde domnul Lazaroiu are o contributie destul de mare sunt anumite persoane care nu contribuie cu ceva constructiv si numai sa jigneasca si sa denigreze pe toti cei care isi dau cu parea .Pe acest forum am fost cu numele de Dumitrache_s dar l-am schimbat in amintirea bunicului meu Copaceanu Ion tot  militar ca si mine . Dar sa revenim la electronica ( mentionez ca sunt constructor ) .....am ambitia sa scot tot ce se poate dintr-o lampa 6P3S in configuratie SE , am vorbit cu domnul Lazaroiu si mi-a simulat o schema , am sa o pun in aplicare si am sa va prezint cu oscilograme .Pentru inceput va prezint cateva poze :

https://postimg.cc/xkWnTDgV

https://postimg.cc/CRT21MpN

https://postimg.cc/CBqDz0gG

Si niste poze cu atelierul meu unde construiesc .....

https://postimg.cc/7CnPXYkP

https://postimg.cc/FdfL6Lsg

https://postimg.cc/qz7zDKbt

Ultimele poze le-am pus deoarece vreau sa se vada ce "aparatura" am in atelier ....adica : un osciloscop , un generator de frecvente si .....ceva aparate de masura 

Nu ma prind cum poti sa scoti un maxim din 6P3S intr-o schema simulata  de altcineva si a carui transformator cu datele  aferente au fost bagate in simulare, posibil ca lipiturile si gaurile in sasiu sa mai ajute ceva dar tot nu cred ca este destul....

Link spre comentariu
Acum 12 minute, popa marius a spus:

Nu ma prind cum poti sa scoti un maxim din 6P3S intr-o schema simulata  de altcineva si a carui transformator cu datele  aferente au fost bagate in simulare, posibil ca lipiturile si gaurile in sasiu sa mai ajute ceva dar tot nu cred ca este destul....

Fara aparat de masurat distorsiunile...nici o sansa. Amplificatoarele bune nu se fac dupa ureche si fara masuratori. Ceea ce fac unii se numeste ..lipit de piese, exact ca pe vremuri cand se vindeau kiturile alea de la IPRS, amplificator de 10W. Acum se vand trafuri, scheme si simulari. Abia astept sa vad schema..si , chiar daca nu am timp aiurea de pierdut, o realizez practic, cu piese 100% selectionate, sa vedem ce diferente apar.

Link spre comentariu
On 2/22/2020 at 1:00 PM, popa marius said:

.............. simularea ramane la nivel de  PSF adica gasirea dreptei de sarcina optima ori exact acest lucru la facut valderama(oare?) prin citeva calcule simple in numeroase topicuri  inclusiv determinarea THD grafic asa ca daca......

Sunt curios,in afara de mine cine a mai prezentat calculul dreptei de sarcina,Ra si alte chestii...cu explicatii......chiar sunt curios!! Ia sa vad cum se prezinta modelul matematic al trafului de iesire la frecvente joase,medii si inalte....de aia tot imi racesc gura de pomana,cum naiba faceti trafuri daca nu le calculati? Cand tot spuneam de Rezistenta interna a tubului,cineva(stie el cine) imi sarea in cap..cand v-am prezentat metoda de calcul pentru EL84 si am zis ca Ri=38Kohm,traful de iesire fiind dificil de realizat(Lmin=36H la 20Hz!!!) iarasi au sarit unii de fund in sus...Asa ca vreau sa vad ceva calculat de la cap la coada...cu explicatii..Am mai postat odata calculul trafului ca poate uita unii..stiu ei cine!! Cum dreaq va faceti (stiu ei cine)amplificatoarele si va mai si laudati ca suna,eu nu inteleg!! Si as fi curios sa vad cum calculaza unii Ra=5200K pentru tubul asta...lasati foaia de catalog...calculati cu formulele consacrate!!

calcul traf el84.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
On 2/22/2020 at 2:11 PM, icar said:

Nu inteleg de ce va contrati. Simularea e simulare, oricit de bun ar fi programul. Clar, se pot determina anumiti parametrii/valori care depind de tub, tensiuni etc si care nu are rist sa-i determini exoerimental. Cum se zice mai sus, suntem in mileniul trei! Dar sa nu-mi spuna mie cineva ca simularea iti va arata distorsiunile, banda de frecvente etc, corecte, cind astea depind de traful de iesire, care nu-i asa, nu e doua la fel, traf ce baga in ecuatie o serie de parametri greu controlabili.

Am facut simulari, ma rog, in alt domeniu, si, de fiecare data, am avut surprize, tocmai din cauza parametrilor greu controlabili.

Eu zic sa te mai uiti pe aici: 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Se pare ca domniile dumneavoastra nu tineti cont de cerintele mele .......TOT RESPECTUL DIN PARTEA MEA .

Eu imi continui munca de "lipitor de piese"  si va arat ce am mai lipit .

https://postimg.cc/F1gLc6bh

Printre picaturi am mai construit si un preamplificator cu miniatura 6N16B (la cerere) dar nu m-am hotarat in ce cutie sa-l bag ......poate primesc ceva sfaturi de la dumneavoastra ( constructive ) .

https://postimg.cc/Rq6npFzV

In inchiere va urez o seara placuta si mult respect .

Copaceanu Ion 

Editat de Copaceanu Ion
Link spre comentariu
Vizitator viobio
1 oră în urmă, Copaceanu Ion a spus:

Se pare ca domniile dumneavoastra nu tineti cont de cerintele mele .......TOT RESPECTUL DIN PARTEA MEA .

Eu imi continui munca de "lipitor de piese"  si va arat ce am mai lipit .

https://postimg.cc/F1gLc6bh

Printre picaturi am mai construit si un preamplificator cu miniatura 6N16B (la cerere) dar nu m-am hotarat in ce cutie sa-l bag ......poate primesc ceva sfaturi de la dumneavoastra ( constructive ) .

https://postimg.cc/Rq6npFzV

In inchiere va urez o seara placuta si mult respect .

Copaceanu Ion 

Ne poți spune ce inductanța are socul de filtraj , ce curent suportă ? 

Un sfat, încearcă să folosești conexiuni cât mai scurte între terminalele tuburilor și baretele cu piese, mai ales în grilele tuburilor, cu fire lungi pot apărea oscilații, zgomot, influența capacitivă, nu mă crezi..... dă un telefon repede. 

Ai o sursă cu filtraj CLC, sunt extrem de curios ce inductanța are socul, după ce ne spui..... îți spun de ce sunt curios. 

20200226-185306-1.jpg

IMG_20200225_172556.jpg

Editat de viobio
Link spre comentariu
Acum 18 ore, Gedd135 a spus:

Sunt curios,in afara de mine cine a mai prezentat calculul dreptei de sarcina,Ra si alte chestii...cu explicatii......chiar sunt curios!! Ia sa vad cum se prezinta modelul matematic al trafului de iesire la frecvente joase,medii si inalte....de aia tot imi racesc gura de pomana,cum naiba faceti trafuri daca nu le calculati? Cand tot spuneam de Rezistenta interna a tubului,cineva(stie el cine) imi sarea in cap..cand v-am prezentat metoda de calcul pentru EL84 si am zis ca Ri=38Kohm,traful de iesire fiind dificil de realizat(Lmin=36H la 20Hz!!!) iarasi au sarit unii de fund in sus...Asa ca vreau sa vad ceva calculat de la cap la coada...cu explicatii..Am mai postat odata calculul trafului ca poate uita unii..stiu ei cine!! Cum dreaq va faceti (stiu ei cine)amplificatoarele si va mai si laudati ca suna,eu nu inteleg!! Si as fi curios sa vad cum calculaza unii Ra=5200K pentru tubul asta...lasati foaia de catalog...calculati cu formulele consacrate!!

calcul traf el84.jpg

Cred ca ar fi mult mai bine sa alegi o densitate de curent pentru conductoarele din primar si secundar de 2A/mm*, este mai greu de facut constructiv transformatorul insa  randamentul si performantele devin mai bune

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator viobio

Am dori să vedem și noi cei 8w livrați de 6P3S-E în SE, măcar la 1000hz sinus. 

Eu știu că tubul nu poate mai mult de 6,5W în SE, cu THD 10...11% 

Curați, cu 2,5% THD.... Cam 3...3,5w, care depind mult de OT. 

Screenshot_20200308_183725_com.facebook.katana.jpg

6n3c_4.jpg

Editat de viobio
Link spre comentariu

Multumesc de "aprecieri " Viorele dar invita sa vadă toate discuțiile de pe pagina respectivă.  Tot respectul Viorele îți doresc multă sănătate și putere de munca 

image.thumb.png.786db7ddafb77b0b003357680cd9acf1.png

Uite ma Viorele ca se poate modifica, sau crezi ca eu nu am nepoti care se pricep la "butoane"?

image.thumb.png.d4ea3f17733893fa181ecaf72892014e.png

Este un ampllificator de 7 W precum zice si propietarul .

Unde este discutia care ai pus-o tu mai sus ? Eu nu  am gasit decat asta , de ce modifici discutiile ......

Multumesc si-ti doresc o seara placuta ,

P.S Este o poza de la discutiia respectiva .

Editat de Copaceanu Ion
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 58 minute, Copaceanu Ion a spus:

Multumesc de "aprecieri " Viorele dar invita sa vadă toate discuțiile de pe pagina respectivă.  Tot respectul Viorele îți doresc multă sănătate și putere de munca 

supărat nevoie mare pe nad-urile mele, care nici cu laterale nu plac la nimeni, am zis să mai iau o cutie, să fie la culoare acolo... din fericire și datorită domnului Catalin Dumitrache și colaboratorilor dânsului, cutia asta s-a dovedit a avea un sunet aparte... și le mulțumesc adânc pentru asta, dar și pentru răbdarea pe care au avut-o cu un purisan în domeniu... nu știu despre schemă, construcție și alte tehnicități... mă mândresc doar că este un SE de 7W curați (să dau și thd-ul?)... și nu are pic de zgomot de fond... ah, și că, acum, nad-urile dau bine de tot... nu?     

Unde este discutia care ai pus-o tu mai sus ? Eu nu  am gasit decat asta , de ce modifici discutiile ......

Multumesc si-ti doresc o seara placuta ,

Este un print screen, cum să modific? Sorin a modificat postarea, nu eu, ce am pus eu este postarea lui inițială. 

Ne arăți și nouă ăia 8w la 1000hz? 

"Pe acest forum am fost cu numele de Dumitrache_s dar l-am schimbat in amintirea bunicului meu Copaceanu Ion tot  militar ca si mine . Dar sa revenim la electronica ( mentionez ca sunt constructor ) .....am ambitia sa scot tot ce se poate dintr-o lampa 6P3S in configuratie SE , am vorbit cu domnul Lazaroiu si mi-a simulat o schema , am sa o pun in aplicare si am sa va prezint cu oscilograme .Pentru inceput va prezint cateva poze :"

Întreabă-l pe Sorin dacă a modificat sau nu? 

Citește toate discuțiile de aici https://m.facebook.com/groups/956346111075420?view=permalink&id=2828343840542295

Abureală 8w 

Editat de viobio
Link spre comentariu
Acum 3 minute, Faust2018 a spus:

Bagă și schema 

Te ros sa te adresezi cuviincios domnule Viorel  schema este clasificata si nu au toți  acces la această schema construită de un lipittor ca mine .. Îți doresc o seara plăcută si multă sănătate. 

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 15 minute, Copaceanu Ion a spus:

Te ros sa te adresezi cuviincios domnule Viorel  schema este clasificata si nu au toți  acces la această schema construită de un lipittor ca mine .. Îți doresc o seara plăcută si multă sănătate. 

Măcar o oscilograma la 1000hz, cu cei 7...8W. 

Ai zis că ne prezinți schema, oscilograme, acum te sucești? 

A modificat Sorin postarea de pe grup.... sau nu? Eu și alții am văzut că a modificat, chiar el a spus asta. 

8w:rade:

Uite... eu nu am nimic de ascuns 

Editat de viobio
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări