Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Discuţii despre un amplificator S.E. cu 6P3S (putere maximă, distorsiuni, etc, etc)

THOMAS

Postări Recomandate

Nu inteleg de ce va contrati. Simularea e simulare, oricit de bun ar fi programul. Clar, se pot determina anumiti parametrii/valori care depind de tub, tensiuni etc si care nu are rist sa-i determini exoerimental. Cum se zice mai sus, suntem in mileniul trei! Dar sa nu-mi spuna mie cineva ca simularea iti va arata distorsiunile, banda de frecvente etc, corecte, cind astea depind de traful de iesire, care nu-i asa, nu e doua la fel, traf ce baga in ecuatie o serie de parametri greu controlabili.

Am facut simulari, ma rog, in alt domeniu, si, de fiecare data, am avut surprize, tocmai din cauza parametrilor greu controlabili.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 139
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrian_pic

12

• Dumitrache_S

11

• THOMAS

4

• simson

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@adrian_picTi-am prezentat niste argumente tehnice si tu imi explici cum se cumpara online sau ce o sa faca generatia urmatoare ? Nu procesul de simulare este problema ci faptul intruduci date incomplete si astepti sa fi crezut, sper sa fie doar o naivitate...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Cât credeți domnilor că infuențează procentajul thd un model sau altul de OT (același randament, aceeași Ra sau Ra_a) în cazul unei fundamentale de 1KHz ? , semnificativ ? , mai puțin semnificativ ? etc

Dacă se punea în discuție contribuția OT la procentajul thd pentru o fundamentală de 30Hz..., înțelegeam oarecum disputa legată de modelul OT.

Pentru Dtot (astea de mai jos) ce model transformator de ieșire introduc în simulare ?! :rade: avem o fundamentală specificată ? sau o intuim ?

Pout  din tabel este în primar sau secundar OT ?, include randamentul OT Pout ?, Dtot ține cont de reacția negativă ?, Dtot ține cont de etajele premergătoare ?

Evident Nu am nevoie de răspunsuri la aceste întrebări.

evolutie thd functie de Raa .gif

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 18 ore, valderama a spus:

Domnule Viorel pentru modelul 1650R stă specificat -3db banda 15Hz to 60000Hz în ce constă greșeala ?

Nu admiteți că pentru o bandă extinsă va introduce o atenuare mai mare ?

30hz...30khz 

Seara trecută mă aflam în altă casă, am revenit în București, este amplificatorul pe care ascult în casa din București, amp făcut acum câțiva ani. 

IMG_20200222_173321.jpg

IMG_20200222_173258.jpg

Link spre comentariu

Da domnule Viorel, se știe.

Întrebare simplă

La 15Hz nu mai lucrează transformatorul ? sau lucrează dar introduce o atenuare mai mare ?(-3db).

Aceleași întrebări și pentru 60000Hz.

Practic dacă extindem banda (15Hz to 60000Hz)  înregistrăm atenuare mai mare la capetele benzi(-3db) așa este "croit" modelul 1650R pentru simulare.Personal nu văd nimic greșit.

Amplificatorul dumneata cu EL12-PP echipat cu OT 1650R din punct de vedere al transformatorului de ieșire stă mult mai bine decât 30Hz... 30000Hz datorită faptului că are încărcare mică pe OT  probabil 25W...30W în sarcină la ieșire estimativ.

Domnule Viorel pentru Hammond 1650R încărcat cu 100W 1Khz în 0db înseamnă așa  -1db la 30Hz 79W, încărcarea dumneata 30W doar permite 30Hz aproape fără minus.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator viobio
1 oră în urmă, valderama a spus:

Da domnule Viorel, se știe.

Întrebare simplă

La 15Hz nu mai lucrează transformatorul ? sau lucrează dar introduce o atenuare mai mare ?(-3db).

Aceleași întrebări și pentru 60000Hz.

Practic dacă extindem banda (15Hz to 60000Hz)  înregistrăm atenuare mai mare la capetele benzi(-3db) așa este "croit" modelul 1650R pentru simulare.Personal nu văd nimic greșit.

Amplificatorul dumneata cu EL12-PP echipat cu OT 1650R din punct de vedere al transformatorului de ieșire stă mult mai bine decât 30Hz... 30000Hz datorită faptului că are încărcare mică pe OT  probabil 25W...30W în sarcină la ieșire estimativ.

Domnule Viorel pentru Hammond 1650R încărcat cu 100W 1Khz în 0db înseamnă așa  -1db la 30Hz 79W, încărcarea dumneata 30W permite 30Hz aproape fără minus.

Rămân la părerea că este kosher să bagi in simulator datele oficiale declarate de producător  , la fel .....eu nu cred că modelul de simulare este " livrat " de Hammond.

Lucrează și la 15hz și 60khz , numai că nu se cunoaște atenuarea reală , -3dB sunt puși din burtă .

Editat de viobio
Link spre comentariu
1 oră în urmă, Faust2018 a spus:

Lucrează și la 15hz și 60khz , numai că nu se cunoaște atenuarea reală , -3dB sunt puși din burtă .

Atenuarea reală la capetele unei benzi introdusă de transformatorul de ieșire 1650R este dependentă de încărcarea sa(1W...100W).

Hammond scrie așa:

Frequency response 30 Hz. to 30 Khz. at full rated power (+/- 1 db max. - ref. 1 Khz) minimum.

pentru o încărcare mai mica decât at full rated power se modifică datele și se mai poate citi minimum adică nu este exclus ca banda să fie mai mare decât  30 Hz. to 30 Khz. at full rated power (+/- 1 db max. - ref. 1 Khz)

Ce bandă introducem în model/simulare kosher ?, cu ce atenuare ?, cu ce încărcare ?! după dumneavoastră.

Avem voie să introducem fl1(-1db) și fh1(-1db) sau  fl3(-3db) și fh3(-3db)  în model ?(fl= frecvența minimă,  fh=frecvența maximă)

LE în ipoteza ca LT colaborează cu producătorii de componente și stabilesc de comun acord modelele pentru simulare devine kosher ?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
9 hours ago, adrian_pic said:

Da de ce nu ai curaj sa afirmi ca este o idiotenie sau lipsa de profesionalism din partea producatorilor de trafuri de iesire ca nu dau acesti parametrii?

Cum de unii pot da niste parametri:

image.thumb.png.f726b4797cedc006eb2cef885e7945cd.png

si alti nu dau nimic?

Normal ca nu-s idiot sa nu pun in simulare acesti parametrii daca imi sunt oferiti de producator, dar daca producatorul nu-i ofera inseamna ca eu nu am voie sa simulez si fara ei?

Adriane, ai cerut tu si ti-au zis ca nu-ti dau? Nu vreau sa iau apararea firmei Hammond... insa in alt context s-au dovedit colaborativi. Nu am experiente in audio cu ei. 

Link spre comentariu
Acum 20 minute, Thunderer a spus:

Adriane, ai cerut tu si ti-au zis ca nu-ti dau? Nu vreau sa iau apararea firmei Hammond... insa in alt context s-au dovedit colaborativi. Nu am experiente in audio cu ei. 

Eu personal nu le-am cerut insa Amplimo le ofera la liber sub forma  de pdf la fiecare traf pe site (langa traf ai pdf-ul daca vrei sa il descarci). Dar uite ca am sa le cer ca sa vedem ce zic. :rade:

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
Acum 42 minute, Copaceanu Ion a spus:

Vad ca acest topic nu mai are legatura cu ce construiesc eu , nu am mai publicat pe acest forum din motive personale acum cand vreau sa public ceva adica un amplificator construit de mine ( nu in totalitate schema si transformatoare nu sunt construite de mine) intervin alte discutii care nu au legatura cu acest topic . Va rog sa ma iertati daca am fost prea "direct" dar consider ca aceste discutii se pot muta pe alt topic( unde am pomenit eu de transformatoare de Carmen? ) . Atata timp cat eu nu am publicat schema si transformatoarele de iesire nu au loc alte discutii pe acest topic . Postez acest amplificator deoarece cine intra sa citeasca sa vada ce poate construi un incepator (nu conteaza varsta , un constructor ) in propia curte  , mentionez faptul ca tot ce va arat prin aceste poze sunt facute la mine in curte si tot ce fac este facut cu mainile mele . Dupa ce am sa fac public toate oscilogramele puteti sa-mi cereti alte masuratori sau alte oscilograme pe care le doriti dumneavoastra .Azi nu am facut decat sa dau gauri si sa vopsesc si va mai arat unde le prelucrez si unde le vopsesc .

Va multumesc pentru intelegere .

https://postimg.cc/H8kbnHFh

https://postimg.cc/G96pHb0T

https://postimg.cc/YLQB4KgQ

https://postimg.cc/BXCRRCCZ

@Copaceanu Ion, pune domnule schema dupa care ansamblezi amplificatorul ala, asa se face de obicei cand se prezinta un proiect. De dat gauri intr-o tabla cred ca stie oricine. Masuratori o sa-ti ceara colegii abia cand termini de ansamblat totul. Ar fi indicat sa pui si informatii legate de puterea de iesire si factorul de distorsiuni la puterea maxima, curba de raspuns in frecventa, impedanta de intrare, SNR...

Logic este, cand te apuci sa construiesti ceva, ai o tinta, adica montajul ala electronic trebuie sa aiba anumite performante. In cazul de fata, dvs construiti un amplificator SE cu 6P3S, dar nu vad nimic specificat de performante, schema etc...doar poze cu atelierul si ...curtea.

Link spre comentariu
Acum 4 minute, der_doktor a spus:

Ar fi indicat sa pui si informatii legate de puterea de iesire si factorul de distorsiuni la puterea maxima, curba de raspuns in frecventa, impedanta de intrare, SNR...

Logic este, cand te apuci sa construiesti ceva, ai o tinta, adica montajul ala electronic trebuie sa aiba anumite performante.

Ma, uite ca astia nu au pus informatiile car ele ceri tu si primele trei sunt de pe DIYAUDIOPROJECTS :

http://diyaudioprojects.com/Schematics/SE-EL34-Tube-Amp-Schematic.htm

https://diyaudioprojects.com/Tubes/KT88/

https://diyaudioprojects.com/Schematics/Mikael-Abdellah-SE-KT88-Amplifier.htm

http://kaizerpowerelectronics.dk/audio/2x30w-el34-tube-amplifier/

De ce vii atunci sa macani doar aici???

Link spre comentariu
Acum 34 minute, adrian_pic a spus:

dom' injiner...ce treaba au schemele alea cu subiectul topicului? Aici vorbim de 6P3C in SE si nu EL34, KT88 sau PP cum ai pus in ultimul link. 

Legat de ''macanit''...vezi cum te exprimi ca iti umplu frigiderul...

Link spre comentariu
Acum 38 minute, Copaceanu Ion a spus:

Pai vedeți dumneavoastră aici este farmecul ,toate la timpul lor....... Vreau ca la final sa prezint schema si oscilograme cu ce am putut scoate din această lampa . De ce sa fie discuții contradictorii......asa consider ca este mai bine  am o vorba ( să nu lozam cu morții) si sa vedeți ce bine  pica ....si cine nu cerde ce public îl invit la mine in atelier sa vada ca nu public prostii . Ce ziceți nu este mai bine asa ? 

Domnule...fara a avea o schema ...vorbim...discutii. Daca considerati ca schema e ''secreta'' e optiunea dvs sa nu o publicati. La fel si pentru datele OT. Puteti pastra secrete schema si valorile componentelor, pe mine personal nu ma afecteaza cu nimic.

Link spre comentariu
Acum 31 minute, der_doktor a spus:

dom' injiner...ce treaba au schemele alea cu subiectul topicului? Aici vorbim de 6P3C in SE si nu EL34, KT88 sau PP cum ai pus in ultimul link. 

Legat de ''macanit''...vezi cum te exprimi ca iti umplu frigiderul...

domnu' depanator, nu ati cerut de la Copaceanu :

Citat

informatii legate de puterea de iesire si factorul de distorsiuni la puterea maxima, curba de raspuns in frecventa, impedanta de intrare, SNR...

si eu v-am pus link-uri de pe site-uri mai cu staif unde nu erau prezentate aceste informatii si ma intreb: daca aia nu prezinta aceste informatii de ce ar prezinta Copaceanu???

Link spre comentariu
La 19.02.2020 la 18:45, Copaceanu Ion a spus:

.am ambitia sa scot tot ce se poate dintr-o lampa 6P3S in configuratie SE , am vorbit cu domnul Lazaroiu si mi-a simulat o schema , am sa o pun in aplicare si am sa va prezint cu oscilograme

@adrian_pic, iar vorbesti pe langa subiect...omu' a zis ca vrea sa scoata untu' din lampa asta, logic ar fi sa masoare ce scoate amplificatorul ala. Oscilogramele, sincer,  nu ma intereseaza. Vreau sa vad ce putere reuseste sa scoata si cu ce factor de distorsiuni. Nu am pretentia sa vad analiza spectrala sau teste de IMD, cu toate ca unii le fac la fiecare aparat. Altii, nici in simulare nu specifica toti parametrii schemei, dau doar puterea de iesire si THD_ul, fara a posta asc_ul si modelele de tuburi folosite, vezi doamne sunt relevate folosind µTracer...la fel si pt OT. Are dreptate Vio cand zice de ''botanisti'' si ''lipitori de piese''...nimeni nu masoara nimic, doar lipeste piesele si-l ridica in slavi pe Lazaroiu...furnizorul principal de OT :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări