Vizitator Postat Martie 11, 2020 Partajează Postat Martie 11, 2020 La 23.02.2020 la 14:13, Copaceanu Ion a spus: Mdaaa vad ca am multi 'adepti' dar eu lipesc cu drag si spor( lipesc la fire ) . Apropo daca nu va convine nu mai intrati pe acest topic sa cititi , srieti .Momentan am ajuns in acest stadiu si sunt in asteptarea transformatoarelor de "Carmen" pentru a incheia lucrarea .In ultima poza va arat cutia urmatorului proiect care va fi un PP-ul tot cu transformatoare de "Carmen" . https://postimg.cc/BPs9fTyK https://postimg.cc/nXfdRFyX https://postimg.cc/p9pqym81 Va doresc o zi placuta . Acum inteleg de ce Lazaroiu face trafuri asa de ....mici. O confirma si adeptii simularilor/ clientii care cumpara aceste ''trafuletze''...LIPSA BRUMULUI....Amplificatorul nu are nici un fel de BRUM, e mut...cu urechea (aparatul de masura standard al brumului, distorsiunilor si puterii de iesire) lipita de cutiile alea cu difuzoare, intitulate boxe, .NIMIC, nici pic de brum... Doar ''fraierii'' alimenteaza filamentele lampilor in DC si pun fire cat mai scurte ..pentru ca nu stiu secretul... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 12, 2020 Partajează Postat Martie 12, 2020 (editat) Aia si mai destepti decit aia fraierii, pun si un comutator doi ori doi, care odata la X timp, preferabil impartit cit mai egal la 2 din durata, "inverseaza polaritatea" filamentelor alimentate in DC... Poate e cineva pe forumul asta care macar o data in viata, a vazut o lampa care la alimentare in DC a filamentului, un punct de legatura al filamentului la piciorusul de contact, mai bine spus o mica portiune de inceput de filament, "lumineaza instant" pentru un timp foarte scurt mai tare, imediat "uniformizindu-se" tot filamentul si "punctul" dimmindu-se. Banuiesc ca stii, DOC, la ce ma refer. Teoretic, durata de viata (uz) a unui tub electronic, ar trebui sa fie neinfluentata deloc de efectul DC asupra deplasarii dirijate electronilor intr-un material, filamentul in cazul de fata (sper ca m-am exprimat corect sau ca macar s-a inteles la ce ma refer), si totusi exista tuburi a caror durata de exploatare nu este la limita orelor minim garantate si totusi filamentul alimentat in DC arata semne de "oboseala" la unul dintre legaturile cu piciorusul lampii. Stiu ca sint tuburi cu alimentare AC si tuburi cu alimentare in DC, sint curios daca unu tub ce necesita alimentare in DC, are filamentul "mai gros" la una dintre extremitatile lui si se infica care pin este + si care este -. Cind eram mic, imi placea sa sparg lampi, scuipam pe inelul de sus din virful tubului si facea cum scuipai pe carbid, iar filamentul il "intindeam" si faceam corzi de chitara pe cutie de chibrituri din aia din lemn, nu din carton... Preferatele erau cele de 12,6V pe filament, era "sirma" mai subtire si "mai lunga". Editat Martie 12, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 12, 2020 Partajează Postat Martie 12, 2020 N-au nici pe draqu daca sunt alimentate in DC sau AC, chiar producatorii mentioneaza in datasheet asta. In DC nu mai ai brum de la filament. Dar ai din alta parte. Intrebarea era...DE CE amplificatoarele cu TRAFURI facute de LAZAROIU nu au brum deloc? Astept un raspuns inteligent... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 12, 2020 Partajează Postat Martie 12, 2020 (editat) Acum 3 ore, der_doktor a spus: N-au nici pe draqu daca sunt alimentate in DC sau AC, chiar producatorii mentioneaza in datasheet asta. In DC nu mai ai brum de la filament. Dar ai din alta parte. Intrebarea era...DE CE amplificatoarele cu TRAFURI facute de LAZAROIU nu au brum deloc? Astept un raspuns inteligent... Dau eu răspunsul...... inteligent? Editat Martie 12, 2020 de viobio Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 12, 2020 Partajează Postat Martie 12, 2020 Are altcineva alta parere? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum