Vizitator Postat Martie 14, 2020 Partajează Postat Martie 14, 2020 (editat) Cum am mai spus, ca sa fie documentatie adevarata ca pe forumurile straine trebuie ceva mai mult timp pierdut (totul se plateste). Pune bobina pe ramura de minus, pune o rez de 1-5R in serie si de pe ea culegi cu oscul informatia de curent. Daca mai ai 2 sarcini (1k si 300R) faci 3 masuratori si poate vedem cum se satureaza miezul. Ca sa fiu obraznic, as pune si un intrefier mai mic sa obtin 5H si refac cele 3 masuratori. I-am cerut lui Viorel socul sa fac si eu aceste masuratori, sa vad daca este de acord. Editat Martie 14, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
flomar60 Postat Martie 14, 2020 Partajează Postat Martie 14, 2020 Ok, discutam maine... Link spre comentariu
flomar60 Postat Martie 14, 2020 Partajează Postat Martie 14, 2020 PS. Am si aflat ce am gresit!.... valoarea rezistentei de sarcina... era 750 ohmi in loc de 550 ohmi.... am masurat-o acum! Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 14, 2020 Partajează Postat Martie 14, 2020 Acum 3 ore, flomar60 a spus: Salutari! M-ati facut curios apropo de șocul asta! Asa ca am bobinat si eu unul pe un miez de 20 x29mm ( 5,8cmp) cu conductor de 0,35mm (aprox 0,4mm cu izolatie)....am ales un intrefier de 0,15mm....am obtinut 28 ohmi rezistenta si 2,19H inductanta....l-am testat la 370mA timp de o ora si jumatate...la final temperatura a fost undeva la 42 grade la un ambient de 20 grade... Schema de test: -tensiune retea, limitare cu 15 ohmi,punte redresoare,filtraj cu 220 micro, bobina de soc, filtraj 100 micro , rez sarcina aprox 550 ohmi... -caderea de tensiune pe bobina a fost undeva la 11V... -am umplut carcasa la limita, au intrat 1215 spire....nu cred ca se poate obtine mai mult in conditiile date!....daca se foloseste alt conductor atunci se schimba datele problemei... Florine, aia 2,19H sunt fara componenta DC!!!! Ceea ce zicea Popa Marius, ca ar fi cam 1H, e spus cu ..indulgenta. Uite aici o punte Owen care masoara inductanta in prezenta DC. http://diyaudioprojects.com/mirror/members.aol.com/sbench101/#Inductance Eu o am in lucru deja... Cei 5H /330mA scrisi pe drosselul ala...sunt vrajeala curata. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 15, 2020 Partajează Postat Martie 15, 2020 Puntea aceasta Owen trebuie sa o finalizez fiindca este in lucru de vreo trei ani, functioneaza perfect si a fost probata pe placa de test De altfel am mai construit cu mici modificari cateva aparate publicate in link-ul lui Steve Bench dupa parerea mea ,un om deosebit Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 15, 2020 Partajează Postat Martie 15, 2020 Tocmai ca nu are punte Owen i-a propus sa faca 6 masuratori. Cu TINA nu pot folosi decat ferite dar principiul este acelasi la toate miezurile. Asa ca poate are noroc sa vada modificari la oscilograme asa: Link spre comentariu
flomar60 Postat Martie 15, 2020 Partajează Postat Martie 15, 2020 (editat) Acum am reusit sa fac masuratori....mi-a luat ceva timp dar a fost mai greu pana am scapat de gura sotiei!...treaba multa! Varianta 1: setari osciloscop: pe Y 50mV/div amplificare maxima ;sonda x1 AC pe X 5V/div amplificare 1/2 ; sonda x1 AC sarcina 750 ohmi ; poza 1 valori de tensiune pe sarcina si curentul prin soc ; poza 2 oscilograma -sus tensiunea ,jos curentul Varianta 2 : setari osciloscop : pe Y 0,2V/div amplificare 1/3 ; sonda x1 AC pe X 1V/div amplificare 1/3 ; sonda x10 AC sarcina 210 ohmi ; poza 3 valori curent-tensiune ; poza 4 oscilograma Poza 5 ,schema folosita .......sunt diferente intre oscilograme....la cea de-a 2-a se rotunjesc palierele....in aprox 3min cat a durat sa fac pozele s-a incins socul la vreo 55 grade..... PS. Nu pot aseza pozele in ordine!....mai incerc! Editat Martie 15, 2020 de flomar60 Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 15, 2020 Partajează Postat Martie 15, 2020 Felicitari d-le Florin pentru aceste masuratori, practic se confirma ca un conductor de 0,35mm strabatut de un curent de 330mA din cauza densitatii mari de curent alese duce la incalzirea inacceptabila a drosselului, cat despre inductanta in aceasta situatie devine clar ca este ireala, probabil a fost doar simulata... Link spre comentariu
flomar60 Postat Martie 15, 2020 Partajează Postat Martie 15, 2020 Si pozele:................................................................................................................................................................................................................................Multumesc d-le Popa ! Fata de simularea d-lui miticamy curentul e inversat datorita modului de conectare al sondelor....nici nu aveam cum sa fac altfel....se vede pe schema... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 15, 2020 Partajează Postat Martie 15, 2020 (editat) Acum 1 oră, popa marius a spus: ..., practic se confirma ca un conductor de 0,35mm strabatut de un curent de 330mA din cauza densitatii mari de curent alese duce la incalzirea inacceptabila a drosselului, cat despre inductanta in aceasta situatie devine clar ca este ireala, probabil a fost doar simulata... Domnule dumneata ce citești ?, unde citești ?!..., unde te uiți ?! Cum deduci gogorița asta ?! "practic se confirma ca un conductor de 0,35mm strabatut de un curent de 330mA din cauza densitatii mari de curent alese duce la incalzirea inacceptabila a drosselului" , Ai imaginea cu ce a scris flomar60 mai jos, vezi acolo(în careul verde) o sarcină precizată 210Ω !!! (subliniată cu roșu) LE Explică domnule flomar60 ca pentru grădiniță în ce condiții de curent se întâmplă grozăvia asta "in aprox 3min cat a durat sa fac pozele s-a incins socul la vreo 55 grade...." Editat Martie 15, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 15, 2020 Partajează Postat Martie 15, 2020 (editat) 1 oră în urmă, valderama a spus: Domnule dumneata ce citești ?, unde citești ?! Cum deduci gogorița asta ?! "practic se confirma ca un conductor de 0,35mm strabatut de un curent de 330mA din cauza densitatii mari de curent alese duce la incalzirea inacceptabila a drosselului" , Ai imaginea cu ce a scris flomar60 mai jos, vezi acolo o sarcină precizată 210Ω !!! LE Explică domnule flomar60 ca pentru grădiniță în ce condiții de curent se întâmplă grozăvia asta "in aprox 3min cat a durat sa fac pozele s-a incins socul la vreo 55 grade...." Da si la 370mA s-a incalzit inacceptabil la.....+40*C..... adica +15*C...+20*C fata de ambient,dupa o ora si jumatate de mers in sarcina constanta !......mai mult decat atat aceste drosele au fost construite pentru amplificatoare de chitara de 50W sau de 100W,amplificatoare ale caror etaje finale nu erau si nu sunt alimentate cu tensiunea anodica trecuta prin aceste drosele prin ele fiind alimentate doar G2 de la tuburile finale si tensiunea de Ua pentru preamplificatoare,adica nici macar 100mA,dar numai cine este lipsit de practica si plin de rautate/ura poate afirma contrariul,puteti studia TOATE schemele de amplificatoare pentru chitara cu doua sau patru tuburi finale,eu am scris pe ele exact ce a rezultat din calcule si din masuratori, inductanta masurata este asa cum spune si la teorie; in gol.Masurarea inductantei a fost facuta cu aparatele pe care le detin. Lucrarea de laborator a colegului @flomar60 este edificatoare,Inom=330mA(370mA) iar Imax de 440mA este la 1/2 din experimentul demnstrat, diferentele de valori pentru inductante sunt din cauza tipului de Lmetru,unele sunt cu injectie de curent (5mA...10mA) altele sunt fara injectie de curent si bineinteles este foarte importanta si frecventa la care se face masurarea. Priviti cat de mic este droselul,cel din stanga imaginii, de la MARSHALL (50W si 100W),are 4cm^2 cu tole ca cele de la trafurile de cadre: sau: Dar pentru ca se vor incalzi inacceptabil cred ca le schimba de cateva ori la un concert! Editat Martie 15, 2020 de LMOlimpiu Link spre comentariu
adrian_pic Postat Martie 15, 2020 Partajează Postat Martie 15, 2020 (editat) Acum 1 oră, popa marius a spus: Felicitari d-le Florin pentru aceste masuratori, practic se confirma ca un conductor de 0,35mm strabatut de un curent de 330mA din cauza densitatii mari de curent alese duce la incalzirea inacceptabila a drosselului, cat despre inductanta in aceasta situatie devine clar ca este ireala, probabil a fost doar simulata... Eu vad clar in poza de mai jos 213V pe un rezistor de 210ohmi care duce la un curent de 0,989A!!! 213V / 0,989 A = 210,657 ohmi Felicitari @flomar60 pentru testul facut. La 1A .... "coafura rezista"! Doar ca se degaja ceva caldura . Editat Martie 15, 2020 de adrian_pic Link spre comentariu
flomar60 Postat Martie 15, 2020 Partajează Postat Martie 15, 2020 Pai, la aprox. 370mA dupa o ora si jumatate se incalzise pe la 40 grade iar la aprox 990 mA cam in 3 minute a ajuns pe la 55 grade....conductorul folosit de mine este Cu-Em de 0,35mm fara izolatie....densitatea de curent este figurata in tabelul de mai jos: 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 15, 2020 Partajează Postat Martie 15, 2020 In primul rand iti multumesc in nume personal pt efortul depus. Si incerc o condensare a informatiei: Link spre comentariu
flomar60 Postat Martie 15, 2020 Partajează Postat Martie 15, 2020 Da, excelent! Se vad diferentele! Pe oscilograma din dreapta deja capacitatea e prea mica,nu mai face fata,s-a modificat aspectul curbei....si curentul are mici modificari...defazajul tensiune/curent a crescut putin fata de stanga.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum