validae Postat Martie 31, 2021 Partajează Postat Martie 31, 2021 Cea mai subţire sârmă am găsit-o la traful unei maşini de ras cu acumulator, o chinezărie ordinară.Când i s-a dus motorul, am defrişat-o şi am găsit un traf miniatură înseriat cu o rezistenţă în primar, ca să nu trebuiască zeci de mii se spire.Surpriza a fost când am măsurat secundarul, avea 0,01mm (o sutime de milimetru) cu tot cu izolaţie.Am rebobinat o cască chinezească de 32 Ohmi cu sârmă din aia şi am făcut-o de vreo 200 Ohmi.Ascultam semnalul audio direct de pe capetele magnetice ale casetofoanelor...păcat că am pierdut bobinuţa, că mai era sârmă pe ea.De atunci nu am mai găsit aşa subţire, cel mult 0,04 - 0,05 mm. La sensibilitatea de 10uA nu mă aştept ca echipamentul mobil al instrumentului să aibă o sârmă mai groasă de câteva sutimi.Deci slabe speranţe să-l rebobinezi singur...nu cred că vei putea nici să numeri spirele, bobinele sunt de obicei lăcuite. Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 31, 2021 Partajează Postat Martie 31, 2021 Ai dreptate Validae.E şi problema bobinării uniforme şi echilibrate.Cine a bobinat cu sârmă f subţire ştie ce greu e.Mai ales dacă vrei în straturi. Link spre comentariu
Dragos95 Postat Aprilie 1, 2021 Partajează Postat Aprilie 1, 2021 (editat) On 3/31/2021 at 1:08 PM, BRANCA said: Dragoş.Oricum se desface bobina veche aşa că numeri spirele şi vezi ce diametru au.Trebuie măsurat f exact diametrul.Mai greu cu găsit sârmă aşa subţire.Poate pe la relee... Nu e problema de fir dar e cam greu sa număr spirele. sunt acoperite cu o rășină si nu am reușit sa prind firul si să-l debobinez fără sa se rupa. ma gândeam să-mi spuna cineva rezistenta afișajului si sa il rebobinez eu. Editat Aprilie 1, 2021 de Dragos95 Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Aprilie 12, 2021 Partajează Postat Aprilie 12, 2021 oare bobinele de la ceasuri.. nu au sârmă subțire? Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 12, 2021 Partajează Postat Aprilie 12, 2021 Ar fi, dar e puţină.Nu faci mare brânză cu ce scoţi dintr-o bobinuţă din aia... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum