Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Microampermetru sovietic 10 ųA

Vizitator

Postări Recomandate

Caut CU DISPERARE 2 microampermetre 10 uA sovietice, cât mai apropiate de cel din imagine. Spre ghinionul meu, după repararea contoarelor de radiatie GM prin inlocuirea varistoarelor SG301S-1 am constatat că ampermetrele sunt inerte.

Dezasamblarea lor mi-a confirmat ce e mai rau si anume ruperea firelor de care scala era suspendata in jurul magnetului permanent. Întrebarea intrebatoare este:

Găsesc 2 microampermetre aproximativ similare pe care sa le transplantez in carcasa celor de fațăhO0z8cf_d.thumb.jpg.d54bfde107533a6afb6c57ecefd34988.jpg ?

Sau....găsesc pe cineva capabil să mai repare asa ceva ?

DSCN7320.JPG

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• QQme

6

• validae

3

• BRANCA

2

• Dragos95

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mai degrabă căutaţi pe cineva care ştie şi poate să vă înlocuiască firele de torsiune rupte.Instrumente aşa sensibile şi la fel de mici e greu de crezut că veţi găsi uşor...

Link spre comentariu
Acum 1 oră, validae a spus:

Mai degrabă căutaţi pe cineva care ştie şi poate să vă înlocuiască firele de torsiune rupte.Instrumente aşa sensibile şi la fel de mici e greu de crezut că veţi găsi uşor...

Prin Craiova nu stiu pe nimeni....cineva care sa fi lucrat pe la Electroputere sau Softronic sau pe la CFR si care se ocupa de revizia aparatelor de măsură de pe locomotive...deși cred ca in ultimii ani e mai simplu sa le înlocuiești integral decât să fie reparate.

Link spre comentariu

Am gasit unul,este M130 are dim. frontale 55x56mm,mai caut pt ca aveam2 buc.,,adancimea 62 mm,,seamana mult ca aspect.

Editat de QQme
Link spre comentariu

Aveți idee de pe ce provin sau dacă scala a fost vreodată fosforescentă ? Nu de altceva, dar cel mic pare (sper să nu) identic cu cele de pe contorul DP63A care avea cadranul pictat cu radiu si e periculos rău, mai ales să il desfac sa îi mut mecanismul.

225145210.jpg

dp63a-2.jpg

Link spre comentariu

Cât ați dori pe amândouă ?

Mă gândesc să le transplantez intreg mecanismul la cele de pe DP5A-urile mele. Pe M130 scrie 198x deci poate prin anii '80 renuntasera la cadranele cu radiu (desi modelele DP63 din anii '60-'70) sunt recunoscute ca fiind "fierbinți". Plus că odată cu vremea, vopseaua aia se cojeste si pica prin interiorul contorului, poluandu-l si indicand in permanență valori eronate...ca să nu mai vorbim de pericolul mare de a le folosi, si de aoci reticența. Pe de altă parte....lipsa celor capabili să mai repare si calibreze asa ceva...mă îndeamnă să le iau.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
On 3/10/2020 at 7:14 PM, QQme said:

am gasit si al doilea. aveti poza

https://imgur.com/2sVfayk

Salutare! 

Am si eu un ad32 uem si are afisasul stricat. e bobina intrerupta. puteti va rog sami spuneti ce rezistenta are? ma gandesc sa il rebobinez pe al meu

Multumesc.

Editat de Dragos95
Link spre comentariu

Dragoş.Oricum se desface bobina veche aşa că numeri spirele şi vezi ce diametru au.Trebuie măsurat f exact diametrul.Mai greu cu găsit sârmă aşa subţire.Poate pe la relee...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări