Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pot testa o matrice led P10?

dem3ntor

Postări Recomandate

Salut!

Am gasit prin talcioc mai multe module led P10, 4 nu se aprind deloc, iar la unul se aprind cateva leduri.

Nu am pus mana pe niciun astfel de modul si nu stiu cum ar trebui sa se comporte.

Deci, cum le pot testa, fata controller?

Macar sa vad daca se aprind in intregine.

Am atasat 2 poze cu modelul, sunt luate din google.

Multumesc!

modul_led_p10_hub12_3.jpg

modul_led_p10_hub12_2.jpg

Link spre comentariu

Led-urile le poți testa pe fiecare în parte (destul de anevoios zic eu), dar mai rămân acele drivere, 16 la număr, care dacă nu mă înșel sunt niște 74HC595 (shift registers) .Poți improviza un circuit cu 3 butoane cu care să încerci să trimiți comenzi către 595, dar ai ceva de muncă. Plus că trebuie să vezi cum sunt puși in circuit, adică o schema ceva să știi ce biți trimiți pe acolo, nu știu cum se face multiplexarea la aceste module. Ai mai putea să testezi fiecare driver în parte cu niște fire lipite atent de pad-uri și tot cu un circuit simplu cu 3 butoane, trimiți un pachet cu 8 biți de valoare zero și măsori tensiunile la ieșire (eventual 8 led-uri), apoi trimiți un pachet cu 8 biți de valoare 1. Bit 0 înseamnă 0 volți, respectiv led-ul este stins, iar bit 1 înseamnă aproximativ tensiunea de alimentare, respectiv led-ul se aprinde. Oricum ai încerca să nu uiți să pui un condesator de 100nF în paralel cu cele 3 butoane.

Varianta optimă și recomandată este cu un microcontroller.

Baftă !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări