Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect TV THOMSON

gigi56

Postări Recomandate

Buna ziua 

Acest TV  THOMSON este un Model; 21MG123 ( si asa mai scrie pe spatele capacului TV -ului ,TYPE451/ITC008EN ) si are irmatoarele componete principale: 

- sursa cu tanzistor > FQP3N90

- multifunctional > TDA 9554PS/N3/2/1575 

- memoria > 24C8Wb

- sunet >TDA 7253

- b - vertical >TDA 9302H

- mod video > TDA 6107JF

- un circuit >  STV 8130A

Va rog frumos sa postati schema la acest TV mentionat ca  imi este necesar are probleme la B- orizontal si la mod video lipsesc R - C smd si nu stiu valorea lor sa pot inlocui .

Va multumesc .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gigi56

8

• validae

2

• Nostalgic

2

• dan-a2

1

Top autori în acest subiect

- in primul rand multumesc f. f. f.f .foarte  frumos domnului dan -a2 pentru schema

- da am o problema la B - orizontal si la mod video  ,banuesc trafo linii dar nu sunt sigur ca trafo e cu probleme pana nu rezolv cu pesele smd lipsa de pe modul video si apoi voi vedea cum imi apare rastrul .

Link spre comentariu

- multumesc ,nu am ce rezolva deocamndata cu B- orizontal am probleme pe mod video piese smd lipa si traseu rupt la firele de contact ,si apoi voi trece la B- orizontal daca va fii cazul  .

Link spre comentariu

Buna ziua 

Revin cu acest TV ,am nevoie de ajutorul dvs si va rog sa -mi spuneti cu se inlocueste Dioda  > BZX 55B15 nu am aceasta doda originala .

Va multumesc. 

Link spre comentariu

Diodă Zenner 15V 0,5W  2%

Dacă ştii să foloseşti internetul ca să postezi pe Elforum, cred că poţi scrie seria piesei în bara de căutare Google.După aceea, cauţi date relevante în paginile găsite astfel..

Editat de validae
Link spre comentariu

Nu ai întâlnit nicăieri diode PL15Z de exemplu ? Poţi face combinaţii din două diode PL7V5 înseriate de exemplu.Sau trei PL5V1, un PL9V1 şi un PL6V2.....

Editat de validae
Link spre comentariu

Schema primita mai sus de la dan - a2 nu se potriveste cu sasiul, pe sasiu in lucru are notatie ( de exemplu la B- orizontal pe sasiu notat TL061 ; TL062 ; TL035 ; DL 010 ; DL011 ; DL013  ) ca exemplu pe schema la tanzistorul final linii e notat  TP020 si a. m . d , schema postata mai sus este pentru modelul: 29 DX 175 .S  -ITC 008 si are circuitul  multifunctional smd se vede pe schema,imi trebue schema pentru TV Thomson  Model : 21MG 123 > ITC 008, am probleme la  B - orizontal am inalta si nu se aprinde filamentul nu lumineaza tubul ,si are circuitul multifunctional normal si nu smd .Va rog frumos sa  postati schema conform modelul TV.

Va multumesc frumos de intelegere .

Editat de gigi56
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări