Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect Ecran sau Tcon Samsung UE40d5000

Roli30

Postări Recomandate

Salutare tuturor am o mica problema cu un televizor Samsung ue40d5000 , am atasat 2 poze poate va dati seama daca ii din ecran sau din Tcon , face niste dungi , iar pe mijloc se vede cum se vede...

Ce am incercat pana acuma

Curatare benzi flexibile cu izopropil

Schimbare cele 2 benzi de la Tcon cu altele 

Scoaterea rezistentelor de pe partea ecranului ( nu a facut decat sa dispara imaginea complet , ulterior le am pus inapoi )

Am incercat metoda clasica prin eliminarea partii afectate ( lasand doar partea dreapta sau partea stanga de la Tcon ) 

Ideea este ca orice ce fac si daca las doar o parte sa functioneze de la Tcon spre ecran , fiecare parte face tot asa dungi , la alte televizoare puteam vedea care parte este defecta prin scoaterea unui flexibil stanga sau dreapta de la tcon , dar aici degeaba scot oricare ca tot cu dungi afiseaza .

Poate cineva a mai intalnit problema ? 

Model T-COn : S100FAPC2LV0.3

Model Display: LTJ400HM03-B

Multumesc.

20200308_140105.jpg

20200308_135948.jpg

Link spre comentariu

E defect ecranul, am unul exact la fel ca al tau LTJ400HM03-B la reparat, am facut doar testul cu benzile conectate pe rand si e aceiasi manifestare la ambele jumatati de ecran, l-am tras pe dreapta, pentru ca in mod normal trebuie sa fie o jumatate de ecran ok, ca sa poti repara ecranul...o sa mai fac totusi niste teste la el cat de curand...

Link spre comentariu
Acum 12 minute, Roli30 a spus:

Ok si mai exact ce ii dus ecranul fizic sau placa din stanga si dreapta de la ecran ?

nici una nici alta,cred ca e vorba de drivere superioare,integrate in display,sau in foliile display,,urechi,, ale sticlei display

Link spre comentariu
4 hours ago, Roli30 said:

Ahh deci sa inteleg ca ii ireparabila displayul ?

Exact, atata timp cat nu ai o jumate de ecran cu imagine ok, nu ai ce sa-i faci la display, am mai pierdut si azi vre-o 3 ore cu teste si experimente de pomana...oricum tv-ul il pastram pentru testat placi BN41-01660B(A)....

Link spre comentariu
Acum 46 minute, attilaa0 a spus:

Unde am vazut video ,youtube ,in care tipul a rupt acele urechi si imaginea a revenit?

Merge numai dacă jumătate din ecran e defect. Am testat pe un 40. Am rupt toată partea dreapta, merge și acum

Link spre comentariu
Acum 16 ore, Costica Tv a spus:

Exact, atata timp cat nu ai o jumate de ecran cu imagine ok, nu ai ce sa-i faci la display, am mai pierdut si azi vre-o 3 ore cu teste si experimente de pomana...oricum tv-ul il pastram pentru testat placi BN41-01660B(A)....

Dar mai exact ce se strica in display ca devine problema respectiva ?

Link spre comentariu
10 hours ago, Gabriel_S said:

Merge numai dacă jumătate din ecran e defect. Am testat pe un 40. Am rupt toată partea dreapta, merge și acum

Ai grija ca nu toate ecranele care au drivere laterale si pe o parte si pe alta, merg urechiate !, de exemplu la LTF400HC03 de lene ca sa nu-i mai dublez traseele VOFF, STV, CPV1, CPV2, am zis sa-l urechez pe partea defecta ca sa nu mai pierd timp, ca rezultat, am ramas cu un ecran bun de aruncat. La fel si la LTF400HC01, LTF400HC02 e aceiasi situatie.....

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări