Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme win10 dupa update


mojnost

Postări Recomandate

Cam dupa fiecare update am probleme atat cu desktopul cat si cu laptopul.

La ultimul update la desktop se blocheaza windows la pornire, in timp ce se incarca ramane cu logo windows albastru pe fond negru si nu apar punctele rotative ce indica incarcarea. Dupa reset porneste. Asa face la fiecare pornire.

Problema mai grava este cu WIFI, atat la laptop cat si la desktop nu se conecteaza ori se conecteaza greu, se conecteaza 1 min apoi se deconecteaza, abia dupa cateva conectari-deconectari, restart, folosire network doagnoze troubleshooter resusesc intr-un final sa am o conexiune stabila. Inainte de update-uri mergeau perfect.

Nu e problema de retea sau ruter, desktopul e la curte si laptopul la bloc dar manifestarile sunt asemanatoare, telefonul se conecteaza fara probleme. Cu network reset al windowsului nu s-a schimbat nimic.

Pana la win7 inclusiv mi-au mers sistemele multi ani fara probleme si reinstalari, de cand cu win10 mereu probleme.

A mai patit cineva asa ceva dupa update-uri? Solutii?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Craciun

    3

  • franzm

    2

  • marius75

    2

  • mojnost

    1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ar fi bine sa fie asa de simplu...

 

Sint inca 3 servicii care se "auto-repara" unul pe celalalt pentru a forta updatele sa functioneze din nou. Unul dintre ele este "Update Orchestrator".

 

Deci, ca sa dezactivezi updatarea driverelor componentelor hardware ale PC-ului cu cele "bagate pe git cu forta" de catre microsoft, acestea fiind cele care in general cauzeaza multe probleme, imediat dupa ce ai instalat PC-ul FARA cablul de retea bagat in tipul instalarii, procedezi astfel:

 


 In tab-ul search scrii gpedit.msc   si apesi tasta enter.

 

Iti deschide o fereastra noua denumita "local group policy", prin intermediul careia intrii in control la nivel inalt.

 

Te duci in stinga sus la Computer Configuration, selectezi folderul Administrative Templates, dai dublu click pe el si alegi folderul Windows Components, dai dublu click si pe el si selectezi penultimul folder de jos, Windows Update.

 

Dai dublu click si pe folderul Windows Update si in dreapta iti apare o fereastra de unde selectezi Do not include drivers with Windows Update, si il dai pe Enabled.

 

Daca vrei sa opresti update-urile de tot (nu recomand), poti incerca sa modifici si la  Remove access to use all Windows Update features il dai pe Enabled, cit si la Do not connect to any Windows Update Internet locations si ii dai Enabled.

 

Dupa care te duci in servicii, dai disable la tot ce vezi de UPDATES , inclusiv la Update Orchestrator.

 

Eu te sfatuiesc sa faci doar ce este cu rosu, din ceea ce am scris.  Dupa care imediat instalezi driverele placii de baza si ce hardware mai ai pe acolo, abia apoi bagi cablul de retea si  mergi mai departe cu Activarea si restul.

 

Succes.

 

 

1.jpg

2.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Daca ai windows 10 pro de pe torrente ai acces la gpedit.msc, daca e preinstalat pe vreun laptop sau ai ca tot omul cinstit versiunea home nu ai acces la asa ceva.

Link spre comentariu

Salut,

Daca ai facut disable la serviciu nu iti mai face nici un update, am incercat eu sa fac manual si da eroare.

Deci oprirea serviciului e suficienta, si nu vad cum alt serviciu poate porni de capul lui  servciul Windows Update daca acesta e "disabled".

 

Succes

Editat de Craciun
Link spre comentariu

O sa ramii mirat, dupa ceva timp o sa vezi ca isi va face singur update din nou, te vei trezi ca la restart te va intreaba daca vrei intii update si restart  sau  "amini" updatele dupa restart. Am intilnit si situatia in care isi facea updata chiar "fara sa te deranjeze", nici la restart nu aveai optiune, dadeai ca tot omul restart si te trezeai cu "prepairing updates" in fereastra de log off si restart.

 

Daca vei verifica din nou vei vedea ca serviciul de update este din nou pe "enabled" chiar daca tu l-ai dat pe disabled acum ceva timp.

 

Sint mai multe servicii care deservesc updatele, tocmai pentru acest scop.

 

 

 

In poza 1, pe serviciul  "Windows update medic service", il banuiesc vinovat pentru "auto-repararea serviciului principal de update, acesta nu poate fi dat disabled din servicii, ghici de ce?!?  :)

 

Pe cel din poza 2 il banuiesc a fi vinovatul nr 2 pentru care updatele automatic se "auto-repara" si nici asta nu poate fi dat disabled din servicii.

 

 

1.jpg

2.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Salut Leco,

Am verificat si serviciul e disabled.

Nu cred ca poate fi pornit daca tu ca administratorul calculatorului nu-l pornesti.

Altfel optiunea de disabled nu-si avea rostul.

 

PS: Am fost pe site la windowscentral si lucrurile par a fi destul de complicate daca vrei sa le opresti definitiv, posibil ca ce zici tu ca se activeaza din nou sa fie adevarat, o sa astept mai mult de 35 de zile sa vad.

Am mai gasit pe un site si metoda aratata de mine mai sus cu oprirea serviciului:

https://www.cleverfiles.com/howto/disable-update-windows-10.html

Ramane sa testez daca metoda propusa de mine e valida, dar dupa 35 de zile.

 

LE: Am urmarit si un clip pe youtube vezi mai jos, si in el zice ca doar stoparea serviciului le dezactiveaza temporar, asa ca am aplicat si metoda cu Group Policy.

 

Succes

 

Editat de Craciun
Link spre comentariu

Repet sint mai multe "servicii" care se ocupa ca "windows update" sa fie din nou "perfect functional", la fal ca si "system protection restore points" cariua ii dau disable, ii opresc si serviciul si peste 1 luna ma trezesc cu restore opoints reactivat aiurea si 10-15GB de restore points "puse bine".  Abia a 2-a sau a 3-a oara dat disabled si deleted restore points, ramine pe off.

 

Eu am facut o versiune de win 10 Pro, customized, careia i-am dat disable la absolut tot ce tine de updates, security, antivirus, telemetry, unwanted software useless things, este pentru un coleg DJ, nu are decit softul de mixat pe laptop.  Ii puneam win 7, dar e model nou si nu sint deloc drivere decit opentru win 10.

 

Laptopul ruleaza de luni de zile flawless.

 

Daca te pricepi sa "spargi un windows, sa-l cureti de porcariile useless", cauta softul NTLite 1.8.0.6790, nu e scump si merita toti banii, iti faci windows-ul exact cum doresti, scoti o groaza de mizerii din el, useless.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

I-am dat si eu disable la Win Update, ca il apuca updatarile exact cand ma grabesc si seaca toata forta HDD updatarile alea, lucreaza HDD la 100% minute in sir.

La versiunea home nu afiseza nici o notificare, dar tin minte ca acum vreo 2 ani am facut acelasi lucru pe celalalt PC, care are Win 10pro, si a aparut o notificare de genu' ca update pot fi doar amanate pentru 30 de zile. Dupa acea perioada de 30 de zile, a inceput sa faca din nou updatari, desi eu nu i-am dat enable la Win Update.

Sa vedem ce se intampla peste o luna.

Editat de marius75
Link spre comentariu
La 09.03.2020 la 10:21, Vizitator a spus:

Eu am facut o versiune de win 10 Pro, customized, careia i-am dat disable la absolut tot ce tine de updates, security, antivirus, telemetry, unwanted software useless things, este pentru un coleg DJ, nu are decit softul de mixat pe laptop. ...Laptopul ruleaza de luni de zile flawless.

Asa am un Panasonic Toughbook CF-48 cu 256 MB RAM pe care XP Pro ruleaza de când a aparut, absolut fara probleme. Îl tin pentru ca am pe el VB6 cât se poate de complet.

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări