trasorv Postat Martie 6, 2020 Partajează Postat Martie 6, 2020 Bună dimineața, într-o scafă de rigips ca cea din poză vreau să pun atât spoturi cât și leduri ascunse și aș vrea să le aprind pe toate dintr-un singur variator, îmi poate spune cineva cum să fac legăturile electrice ? Eu mă gândesc să le leg în paralel dar nu știu dacă e cea mai bună soluție ... Link spre comentariu
flomelomanul Postat Martie 6, 2020 Partajează Postat Martie 6, 2020 Conectarea dispozitivelor de iluminat se face obligatoriu în paralel, nu le puteți înseria. Trebuie, însă, rezolvate două probleme: 1. Toate dispozitivele de iluminat trebuie să fie dimabile, altfel nu le veți putea comanda prin variator; 2. Variatorul să poată suporta curentul maxim absorbit în funcționare de durată al întregului ansamblu de iluminat. Link spre comentariu
trasorv Postat Martie 6, 2020 Autor Partajează Postat Martie 6, 2020 Ce se intampla dacă unul dintre cele două sisteme (spoturile sau ledurile) nu sunt dimabile ? Link spre comentariu
validae Postat Martie 6, 2020 Partajează Postat Martie 6, 2020 (editat) Nu cred că ar fi bine să alimentezi ambele sisteme din acelaşi variator.Dacă spoturile sunt de 12V, nici nu poţi folosi variator, fiindcă acelea au surse în comutaţie.Mai bine foloseşti un comutator cu două poziţii sau două variatoare separate.Dacă becurile nu se pot alimenta prin variator, funcţionarea lor va fi anormală, fie vor funcţiona numai la reglaj ,,maxim,, fie se vor defecta... Editat Martie 6, 2020 de validae Link spre comentariu
trasorv Postat Martie 6, 2020 Autor Partajează Postat Martie 6, 2020 Toate vor fi alimentate la 230 V și vor fi pe un singur variator.... Link spre comentariu
trasorv Postat Martie 7, 2020 Autor Partajează Postat Martie 7, 2020 Îmi poate recomanda cineva o bandă led la 240V care să își modifice culoarea și să aibă cel puțin 20 m lungime ? La Dedeman și Brico nu am găsit mai nimic... Link spre comentariu
mihai1979 Postat Martie 19, 2020 Partajează Postat Martie 19, 2020 Ai banda la 220 dar nu e rgb . Ai nevoie de un alimentator( driver) pt leduri care sa fie dimabil . Variatorul trebuie sa fie ori pt spoturi normale la 220 ( GU10). Dacă ai spoturi pe led atunci tre sa fie dedicat pt led ; daca s incandescente( filament ) atunci trebuie sa fie pt incandescent . Mi am pus acasă 16 m in scafa in sufragerie dar am telecomanda la ele . O sursă de laptop , telecomanda si un modul mic cît o cutie de chibrituri ce le aprinde cum vreau eu din tlc. Le pot mixa , face efect strobo, dima, si am si 4 butoane unde pot face custom ( adică ce si cum vreau eu .) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum