Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparate de tot felul

SKGXG

Postări Recomandate

Era utilă și o fotografie clară mai de aproape cu instrumentul, să vedem ce clasă de precizie  și rezistență internă are.Unii le iau să le și folosească, nu doar că-s ,,vintage,,....

Unii pot obiecta că le putem găsi specificațiile pe net, dar nu e chiar simplu întotdeauna, iar uneori pierzi timp prețios căutând specificațiile la ceva ce în final descoperi că nu te interesează de fapt...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 317
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• SKGXG

287

• icar

5

• validae

5

• RJK

3

Din cauza neliniarității diodelor redresoare.În c.c. rezistența internă e cea mai mare.

Nu poți compensa factorul de formă (crest factor) în c.a. decât fie micșorând rezistențele adiționale serie, fie adăugând un redresor cu amplificator operațional sau cu tranzistori.

Dată fiind epoca în care s-a produs și scopul general al aparatului, a fost mai ieftin să micșorezi rezistența internă pe AC....de aici și rezistența internă mai mică pe AC.

Link spre comentariu

Aparatul e din seria 630-PL. Conform schemelor pe care le-am gasit pe elektrotanya, foloseste divizoare separate pentru AC si DC. În mod normal, daca foloseste acelasi divizor pentru ambele marimi, la 20 kohm/volt dc corespund 9 kohmi/volt ac. De vina-i factorul de forma (1,11072); raportul dintre valoarea efectiva si valoarea medie redresata.

Link spre comentariu

M-ar fi interesat și clasa de precizie, chiar acum am găsit pe net un articol.Pe instrument nu e marcată nicăieri.

Edit: am găsit un articol până la urmă.

Are 1,5% cap de scală pe CC, 3% AC. E bun aparatul, varianta vestică a celor rusești.

Adică robuste ca un tanc...

Link spre comentariu

Aparat de radio GRUNDIG MUSIC BOY 160 functional pe toate programele dar:

-Aparatul nu are antena si placuta cu inscriptie pe capac

-Ata scalei cazuta

-Merge foarte slab pe FM din cauza antenei probabil

In rest merge perfect pe toate celelalte programe, prinde perfect Antena satelor pe UL si UM

Pretul e la jumatate doar 65 leiIMG-2232.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări