Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Esab Caddy LHL130

Jhn

Postări Recomandate

Salut !

Am cumpărat acest invertor de sudură defect, şi vreau să încerc să-l pun în funcţie (dacă se poate), însă am observat că este” puţin” mai complicat.
Pe forum aici nu am găsit nimic de el, iar pe google în afară de schema de service” zgârcită” în detalii gen Esab, şi că orice firmă care se respectă... mai nimic.
Invertorul la prima vedere arată groaznic, însă ce ma bucurat pentru început a fost că nu a suferit nici o intervenţie, totul original şi neatins.
Am găsit rezistenta R5 de pe contactele releului scrum, şi tranzitorul Q1 BD233 din comandă trafului driver în scurt, plus releul care să toptit din cauza rezistenţei R5.

20200220-122312.jpg

La partea de forţă, mos-feturile sunt ok, doar condensatorul C2 (00.1uf/1000Vdc) paralel cu dioda D3 pocnit, nu ştiu dacă de aici a plecat totul, însă invertorul era plin de pânză de pianjen şi mucegai, fapt ce denotă că a fost depozitat în condiţii de umezeală maximă.

20200227-181842.jpg

Am separat forţa, şi am alimentat partea de comandă, cum era de aşteptat... nu am semnal în baza tranzistorului Q1, comanda acestuia plecând din circuitul IC1, construit pe suport ceramic.
Cu răbdare, şi atenţie am îndepărtat stratul de silcon al acestuia, şi am identificat pwm-ul ca fiind TDA4718 A (capsula integratului fiind gravată intenţionat I301), am comandat deja 4 buc.

20200226-082729.jpg

Am mai găsit două smd-uri în scurt, care după căutările mele ar fi diode schottky, însă nu sunt sigur...daca ma poate ajuta cineva cu identificarrea acestora :

20200301-1507211.jpg

Dupa scoaterea celor doua smd-uri, si alimentarea partii de comanda, TDA4718A se comporta ok, insa normal fara comanda in baza tranzistorul Q1.

Semnal pinul 5 (I SYNC) 

Semnal-pinul-5-TDA4781-A.jpg

Semnal pinul 14 (Q SINC) 

Semnal-TDA4781-A-pin-14.jpg

In limita timpului disponibil, am sa incerc sa-i scot releveul placi, insa e foarte complicat, si sunt prins cu altele, dar mai vedem...

Totusi daca cineva sa mai "lovit" de aceast defect, si doreste sa ma ajute (chiar si contra cost) in incercarea de a scoate releveul acelui modul, il pot trimite.

Editat de Jhn
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Jhn

1

• Ion_Bumbu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări