Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alarma gaz

Postări Recomandate

Buna ziua! As dori sa realizez o alarma de gaz care sa efectueze in urma detectarii unui anumit nivel de gaz o alertare locala cu ajutorul unui buzzer si a unui led si una globala cu ajutorul unui modul wireless printr-un telefon Android. Precizez ca am cunostiinte de baza in PIC, dar as vrea sa va intreb daca spre exemplu cu un Arduino ar fi mai usor de implementat aceasta idee. Sunt incepator in domeniul microcontrolerelor si as aprecia orice fel de ajutor/indrumare/material pentru realizarea acestui proiect. Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Iei un senzor de gaz comercial şi de la bornele ledului de avertizare sau buzzerului proriu, iei semnal printr-un optocuplor şi-l aplici microcontrollerului, care va iniţia apelul.Bănuiesc că te descurci mai departe, fiindcă în domeniul microcontrollerelor nu mă pricep...

Link spre comentariu

Daca mergi pe www.instructables.com si cauti dupa "gas detector" de exemplu o sa gasesti suficiente constructii de acest gen.

Cu Arduino posibil sa gasesti mai multe exemple decat cu PIC-uri.

Cam cum o sa fie alarma aia "globala cu ajutorul unui modul wireless printr-un telefon Android" ca mi-e cam neclara functionarea?

Link spre comentariu

Sincer nici eu nu stiu, tema asta mi-a fost propusa, ideea ar fi ca la detectarea gazului microcontrolerul sa fie legat la semnalul wifi din casa si prin modulul wireless sa emita semnalul catre telefon care va fi afisa alerta. Probabil interfatarea dintre android si microcontroler se face printr-o aplicatie, de asta am zis sa cer ajutorul unor oameni mai experimentati ca mine...

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Lilith a spus:

microcontrolerul sa fie legat la semnalul wifi din casa si prin modulul wireless sa emita semnalul catre telefon care va fi afisa alerta. Probabil interfatarea dintre android si microcontroler se face printr-o aplicatie, de asta am zis sa cer ajutorul unor oameni mai experimentati ca mine...

Partea asta n-are nici un sens sau nu-l percep eu.

Daca vrei sa primesti alerta SI pe telefon, pe langa Arduino mai pui o placa ce contine un modul GSM si trimiti SMS la ce numere de telefon vrei... exista librariile Arduino si fara aplicatii Android ca daca te apuci de 10 chestii deodata risti sa nu faci niciuna....

Link spre comentariu
Acum 8 ore, Thunderer a spus:

Hai, bre, ca pune un ESP cu WiFi si trimite ala un email pe care-l vezi pe ecranul telefonului (daca activezi notificarile la smartfon)

Sau asa... mie  chestia aia cu aplicatia Android mi se parea ca scarpinatu` in ureche pe dupa cap... :) 

Link spre comentariu
14 hours ago, Thunderer said:

Hai, bre, ca pune un ESP cu WiFi si trimite ala un email pe care-l vezi pe ecranul telefonului (daca activezi notificarile la smartfon). Ca aici: https://www.electronicshub.org/send-an-email-using-esp8266/

Cum e tema de scoala, e numai bun exemplul.

Ceva de genul:)), probabil se poate face si realizarea alertei cu o mica aplicatie facuta in App Inventor. Tema asta se vrea a fi defapt proiectul de diploma, daca o sa mai am nelamuriri o sa mai revin .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări