Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV PHOENIX sasiu Formenti F18

Marius Adrian Mihalache

Postări Recomandate

Salutare!

Am tv-ul din titlu cu problema ca nu afiseaza imagine pe partea de TV. OSD-ul functioneaza, sunetul este prezent, schimba canalele, comuta de pe TV pe AV, partea de AV prin euroscart functioneaza perfect (am imagine perfecta daca bag semnal extern prin euroscart). Totusi pe partea de TV, nu am decat sunet, iar ca imagine imi apar doar niste dungi negre si albe, indiferent daca cuplez cablul de antena sau nu. Ce ar trebui sa verific?

Link spre comentariu

Multumesc pentru sugestie. Integratul ala i-l banuiam si eu. Problema e ca se gasete foarte greu si are si un pret mare. Speram sa fie alta problema. Am atasat si poze cu "dungile".

IMG_20200304_134047.jpg

IMG_20200304_134044.jpg

IMG_20200304_134102.jpg

Link spre comentariu
6 hours ago, dan-a2 said:

Pune un anunt la bazar , cred ca gasesti gratis !!

Trece si locatia la profil !!

Corect!, daca era mai aproape de mine, il ajutam cu placere....cu colete nu ma complic....am ramas cu vre-o 600 si ceva de integrate pentru borcane, care e aproape de mine si are nevoie, il servesc cu placere, nu am pretentie decat un suc Coca Cola.....

Link spre comentariu

Am reusit sa schimb integratul cu unul nou si acum am imagine. Problema e ca imi joaca imaginea de la stanga la dreapta, cam 3 secunde, apoi se stabilizeaza cam 2 secunde si ciclul se reia. Banuiesc niste condensatori devalorizati, dar nu stiu care. Cei din sursa primara i-am inlocuit.

Ce ar mai trebui verificat?

Link spre comentariu
10 hours ago, Marius Adrian Mihalache said:

Am reusit sa schimb integratul cu unul nou si acum am imagine. Problema e ca imi joaca imaginea de la stanga la dreapta, cam 3 secunde, apoi se stabilizeaza cam 2 secunde si ciclul se reia. Banuiesc niste condensatori devalorizati, dar nu stiu care. Cei din sursa primara i-am inlocuit.

Ce ar mai trebui verificat?

Cate parale ai dat pe integrat?

Cred ca trebuie sa schimbi bobina de CAF sau sa o repari prin inlocuirea c-ului de 10-20 pF

Arunca un ochi si prin topicurile astea:

https://www.elforum.info/topic/127737-bobina-caf-sasiu-l61-aa-philips/

https://www.elforum.info/topic/71991-tv-goldstar-ck-20d10x-nu-memoreaza-posturile/

https://www.elforum.info/topic/133714-philips-sasiu-l61-aa/

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

A fost 32 de lei in total, 20 tda-ul si 12 a fost transportul cu Posta Romana. Am rezolvat pana la urma si cu "jocul imaginii" prin inlocuirea bobinei. 

Prima data am incercat s-o repar pe cea originala, am scos condensatorul si am lipit-o iar pe placa, si am lipit condensatori pe spatele placii. Am incercat cu 22pF, 30pF, am lipit in serie 2 condensatori de 22pF, apoi doi in serie de 30pF,  unul singur de 100pF, dar n-am avut noroc. Apoi am gasit o bobina asemanatoare pe o placa de la un TV Samsung. Am lipit-o in locul celei originale, m-am chinuit pana am nimerit reglajul ca sa stea "pe post" si acum functioneaza perfect.

Multumesc pentru ajutor!

Link spre comentariu
7 hours ago, Marius Adrian Mihalache said:

A fost 32 de lei in total, 20 tda-ul si 12 a fost transportul cu Posta Romana. Am rezolvat pana la urma si cu "jocul imaginii" prin inlocuirea bobinei. 

Prima data am incercat s-o repar pe cea originala, am scos condensatorul si am lipit-o iar pe placa, si am lipit condensatori pe spatele placii. Am incercat cu 22pF, 30pF, am lipit in serie 2 condensatori de 22pF, apoi doi in serie de 30pF,  unul singur de 100pF, dar n-am avut noroc. Apoi am gasit o bobina asemanatoare pe o placa de la un TV Samsung. Am lipit-o in locul celei originale, m-am chinuit pana am nimerit reglajul ca sa stea "pe post" si acum functioneaza perfect.

Multumesc pentru ajutor!

Am gresit eu, trebuia lipit un condensator de 47-68 pF si se rezolva fara sa mai schimbi bobina, bine ca l-ai rezolvat  :aplauze, asa de curiozitate, cati bani ai luat clientului ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări