cry6100 Postat Martie 3, 2020 Autor Partajează Postat Martie 3, 2020 (editat) Multumesc pentru raspunsurile detaliate, operationalul il folosesc pentru a inversa semnal video PAL/NTSC, din cate stiu se permit deviatii de la 0V deoarece pulsurile de syncronizare sunt intre 0-0.3V iar informatia propriu-zisa este intre 0.3V si 0.7V, nu sunt sigur daca este corect dar din cat am citit pana acum pe internet si vizualizat ceva video-uri cam asa rezulta. Daca gresesc va rog sa imi spuneti, din ce am cautat un rail to rail potrivit pentru aplicatia aceasta ar fi un AD8051, din pacate nu stiu daca inlocuiesc AD810 cu AD8051 in schema postata de mine daca mai este corecta? Va multumesc inca odata pentru ajutor Editat Martie 3, 2020 de cry6100 Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 3, 2020 Partajează Postat Martie 3, 2020 Schema ar trebui să funcționeze cu AD8051 cu mențiunea - încă odată - că nu scapi de tensiunea negativă la borna lui R4 - sau faci o schemă de amplificator diferențial . Link spre comentariu
cry6100 Postat Martie 3, 2020 Autor Partajează Postat Martie 3, 2020 (editat) Am inteles, dupa dumneavoastra in poza atasata oare este folosit un rail to rail in circuit diferential? din ce observ sunt 3 rezistente si un operational posibil SOT 23-5, dar au acoperit cu eopxy ca sa nu poata fi copiat deoarece dansii cer peste 120 de euro pe o piesa care nu depaseste 5-10 euro... schema initiala mi-a propuso un prieten acum ceva timp, dar dupa cum se pare este necerar un rail to rail pentru ca alimentarea o pot face doar de +/- 3.3V pana la 19V cat imi ofera alimentatorul de laptop care il folosesc. In paralel cu acest alimentator pot folosit si baterie Lipo de 11.1V parca) dar din nou nu am posibilitatea de a obtine o linie negativa de -xV Cei 3 pini din ce spun americanii care produc acest modul ar fi V+/- care poate varia intre 5-16V si pinul de semnal composit, iar ceilalti 3 pini sunt semnalul composite inversat si +/- voltajul de la intrare pentru a putea alimenta alte circuite in linie. Apreciez ajutorul dumneavoastra si va multumesc inca odata Editat Martie 3, 2020 de cry6100 Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 3, 2020 Partajează Postat Martie 3, 2020 Un diferențial ”standard” are patru rezistențe dar nu știm ce este ăn cipul ăla . Poate conține o referință în interior. Cert este că se poate rezolva problema cu un AD8051, patru rezistențe și ceva condensatori . Chiar mă mir că pe plăcuța aia nu sunt condensatori . Sau sunt ? Nu cumva piesele portocalii sunt condensatori ? Parcă mai degrabă... Iar rezistențele să fie realizate ”thin film” și acoperite cu lac, etc. Zic și eu . Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 3, 2020 Partajează Postat Martie 3, 2020 Aia galbeni sunt tantali. Daca colegul are probleme de disponibilitatea de alimentare diferentiala, sa faca un split-supply cu un operational din alimentarea de 19V. Cu care va alimenta diferential cam orice opamp. Nu e nevoie de stabilizare. Daca are o sursa de numai 5V, se obtine sursa negativa cu un ICL7660 (cred ca si Microchip au un echivalent 7660). Altfel ADP5070 de la ADI. Solutii sunt pentru obtinerea unei alimentari diferentiale. Remarca "dansii cer peste 120 de euro pe o piesa care nu depaseste 5-10 euro" este gratuita cel putin. Timpul acordat de catre colegii care raspund este bazat pe o investitie in educatia lor. Care tot cu bani s-a obtinut. Orice concept si aparat realizat costa mult mai mult decat valoarea pieselor. Cu atat mai mult decat opinia unuia care cere ajutor pe un forum. D-aia acea piesa costa 120 euro. Link spre comentariu
cry6100 Postat Martie 3, 2020 Autor Partajează Postat Martie 3, 2020 (editat) Imi cer scuze daca s-a inteles asa negativ ce spuneam eu, dar cum stiti si dumneavoastra ca aici in Romania unii lucram 10 zile bune pentru banii aia, nu voiam sa ofensez prin aceea afirmatie. Dar stiti si dumneavoastra ca nu suntem la aceleasi nivel de salariu cu cei din state... Toate cele bune Editat Martie 3, 2020 de cry6100 Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 4, 2020 Partajează Postat Martie 4, 2020 (editat) Nu e cu suparare, dar sa nu comentam acolo unde nu cunoastem. Propunerea mea: 1. Split-supply din 5 sau 19V (preferabil 19V). R3 il pui 2k2 la alimentare de 19V. Il pui 470R la 5V. 2. Daca ai nevoie de doar un pic mai mult curent poti opta pentru 7660. Cum nu stim ce sarcina este conectata la iesirea invertorului, s-ar putea ca schemele de mai sus sa nu fie suficiente. Daca insa ai o intrare de impedanta de 10k sau mai mult (un PLC?), poti folosi schema 1 unde opamp-ul poate fi un banal LM358. Tot un LM358 poti folosi pentru invertorul din schema ta originala - ai sa risti sa fii la limita cu iesirea LM358 alimentand la 5V, d-aia e preferabil sa alimentezi la 19V. Editat Martie 4, 2020 de Thunderer Link spre comentariu
cry6100 Postat Martie 4, 2020 Autor Partajează Postat Martie 4, 2020 Multumesc mult pentru raspunsuri, am reusit sa primesc o schema refacuta pentru circuit, cu operationale rail to rail in care s-a facut si simularea la semnalul inversat primit si refacut la loc cel cu verde, din ce m-a sa explicat de persoana care a facut circuitul a spus ca are un bias de 130-140mw dupa cum se si vede, din pacate nu a avut timpu sa vada ce se poate face pentru a mai reduce acel bias, oare ajustand cu un rezistor variabil pus in loc la R7 si R10 valoarile ar mai reduce bias-ul? sa fie sub 100mw? Multumesc Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 4, 2020 Partajează Postat Martie 4, 2020 Abia acuma vad ca tu lucrezi cu semnale video... Daca este intr-adevar doar o rampa, de ce un opamp video? Daca nu este o rampa, ci un semnal repetitiv, nu deranjeaza intarzierea intre Vin si Vout? Daca te mai joci cu valorile pe acolo poti scade acel offset. Uite-l la 84mV aici. Punand multiture on loc de R1 si R3 (schema mea) sau R7 si R10 (schema ta) ai sa obtii alte valori. Insa nu vei putea avea ambele capete, orice combinatie faci. Uite ce zice DS despre limitele iesirii: Link spre comentariu
cry6100 Postat Martie 5, 2020 Autor Partajează Postat Martie 5, 2020 (editat) Buna ziua multumesc pentru ajutor, este mult mai bine oricum 84mV, semnalul este composite video, care din cate stiu nu este chiar asa pretentios legat de mici deviatii, din ce am citit intre 0 si 0.3V sunt doar pulsurile de sincronizare si culoare este intre 0.3V si 0.75V, cred ca o deviatie de maxim 100mV se permite la capete, NTSC/PAL find un standard facut prin anii 50" aveau ceva tolerante ma gandesc Personal nu este important daca se introduce o latenta intre ce se trimite si ce se primeste la celalalt capat al cablului, considerati ca ar putea degrada semnalul aceea intarziere sau doar ar introduce o latenta oarecare? Am atasat o schema cu semnalul NTSC, PAL nu se abate prea mult de la aceste specificatii Am observat ca dumneavoastra ati folosit AD841 in loc de AD851, este mai potrivit aceasta? In datasheet la voltage swing pare ca AD851 are voltage swing mai mic fata de AD841, dar ma gandesc ca l-ati ales si din alte motive, deaia eram curios. Multumesc pentru timpul si ajutorul dumneavoastra inca odata Editat Martie 5, 2020 de cry6100 Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 5, 2020 Partajează Postat Martie 5, 2020 Am folosit 8041 caci nu am model 8051 in LTSpice. Link spre comentariu
cry6100 Postat Martie 5, 2020 Autor Partajează Postat Martie 5, 2020 Am inteles, oare sa folosesc atunci AD841 sau AD851? Multumesc Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 5, 2020 Partajează Postat Martie 5, 2020 Voltage swing cu 150R sarcina este tipic 200mV la 8051. Ceea ce am indicat si cateva postari mai sus. Nu ma pricep la aplicatia dvs, insa eu nu cred ca se pot obtine real pe 150R sarcina sub 200mV. Nu conteaza ce simulam, caci simulatorul nu pare a se conforma in functie de sarcina pusa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum