Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Restaurare Electronica Industriala A350

ALEKS

Postări Recomandate

Am gasit la vechituri 15picoF multistrat. Pozele de mai sus sant cu 56pF multistrat. Cine vrea sa-si faca de lucru nu are decat sa nu respecte schema.

Vedeti diferenta in baza diferential 2 cu cele 2 valori.

Posted Image

Link spre comentariu

O sa -l desfac si eu zilele astea sa-i schimb toti condensatorii de 22uF din corector (restul cu valori de ordinul uF, i-am schimbat deja). Chiar sunt curios ce valoare am la C409...n-am fost atent la condensatorii multistrat de ordinul pF. Multumesc pentru postari!

Link spre comentariu

Nu e mai simplu cu varianta Ube 500mV ? Atentie cu semireglabilii de langa finali, daca sunt cei originali pot sa faca probleme...eu i-am schimbat cu multitura si abia dupa aia am reusit sa reglez bias-ul.

Link spre comentariu

Problema nu este de semireglabili ci de slaba compensare termica adusa de circuitul superdioda.

Incearca sa inlocuiesti tranzistorul superdioda cu un darlington in capsula BD, montat strins pe radiator, izolat electric cu folie de mica unsa pe ambele parti cu pasta siliconica.

Rezultatele se vor imbunatati substantial, evident in ceea ce priveste deriva termica.

Biasul regleaza-l cu radiatorul la temperatura camerei, fara sarcina la iesire si cu volumul la minim.

Succes.

Link spre comentariu

Nu e mai simplu cu varianta Ube 500mV ? Atentie cu semireglabilii de langa finali, daca sunt cei originali pot sa faca probleme...eu i-am schimbat cu multitura si abia dupa aia am reusit sa reglez bias-ul.

Arata pe grafice cam unde este val de 500mV, nu te mai lua dupa fel si fel de pareri.

Posted Image

Link spre comentariu

Reglarea biasului dupa Ube este o metodologie arhaica ( sa nu-i zic altfel ), nici cu pdf-ul in fata nu poti fi sigur ce curent ai pentru ca nu exista toti finalii cu caracteristici identice, tocmai de aia se si cere imperecherea lor uneori. Mult mai corect este ceea ce a facut Dl Miticamy, adica citirea unei anumite tensiuni pe rezistentele inseriate cu finalii, stii sigur exact ce curent trece prin finali fara sa-ti pese de ube, sau ampermetru pe alimentare sau alte minuni...

As sugera reglajul curentului de interes la cald, adica sa zicem ca ne dorim sa avem 20mV pe rezistentele de 0,47, deci cam 42mA, stabilim la rece valoarea asta si asteptam 15-20 de minute pana intervine un oarecare echilibru termic, dupa care readucem la loc valoarea dorita initial de 20mV regland din semireglabil, este normal ca la cald valoarea citita sa difere, superdioda subcompenseaza intr-o oarecare masura, mai ales ca nu se citeste temperatura jonctiunii finalilor ci cea a radiatorului si inertia termica... in fine, se subantelege ce si cum sper, de aceea dupa reglarea conform metodei descrise de mine, la rece e posibil ca biasul sa fie ceva mai mic decat la cald, nu-i o problema, chiar si fara semnal, dupa cateva minute biasul urca singur pana unde trebuie.

Link spre comentariu

Daca va regl biasul la cald, cind deja superdioda a compensat cit de cit, la rece biasul va fi mult mai mare decit initial (reglat la cald) in primele minute pina se stabilizeaza termic.

Trebuie tinut cont ca racirea se face natural, prin convectie, si ca radiatorul la acest tip de amplificator are inertie termica mare.

Un bias reglat la cald, va face ca la rece, cind superdioda este rece, sa fie mai mare, nu mai mic, in mod special datorita inertiei termice mari a radiatorului.

Este posibil ca apoi in sarcina, datorita ventilarii prin convectie, amplificatorul sa se ambaleze termic.

El va face cum stie mai bine, eu personal reglez biasul la 25-26 grade temperatura ambiant, si radiatorul citeva mai jos la temperatura lui nominala in acel ambient.

Se poate incerca reglajul la cald, la amplificatoare cu radioatoare cu inertie termica medie si cu ventilatie fortata, in care ventilatori creeaza un curent minim de aer.

Dar in superdioda, acord o deosebita atentie tranzistorului folosit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări