Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Restaurare Electronica Industriala A350

ALEKS

Postări Recomandate

Ar mai fi multe de spus , dar mediul online nu este propice pentru amănunte de epocă .

De ce ?

Din cauza unor useri .

Restul informațiilor se vor pierde .

Link spre comentariu

Corect Victor, dar de ce să nu le dăm peste bot? Că, de altfel, vin și cer dump-uri, scheme, documentație. E greu să cauți singur, e mai usor să deschizi un topic și să ceri ajutor. Toți ce care au fost implicați în astfel de proiecte știu ce volum de muncă trebuie depusă: documentație, listă de piese, sortare de piese, te mai uiți un pic și la estetica lucrarii, nu mai spun fiindcă o știți cu siguranță. Însă există undeva în negura forumului unii ce stau la pândă și aruncă câte o șopârlă și de acolo pleacă tăvălugul. Vin și-ți reprosează că pui poze, unii că nu pui câte trebuie, că faci teoria becului (eu am facut-o fiindcă am vrut să găsesc cea mai bună soluție pentru ca aparatul din 1974 să arate ca atunci când a fost fabricat) și culmea, că nimeni nu este interesat de subiect, poluezi forumul cu lucruri inutile, le consumi spațiul și nu mai au ei loc de dump-uri, băga-le-aș eu undeva!

Link spre comentariu

Păi eu am epuizat tot ce aveam de spus în public .

Restul documentației IEI va fi popularizată într-un alt subiect , la fel de sensibil și delicat ca și acesta .

Asta pentru că am promis unor useri care merită respect , și nu în ultimul rând , pentru Elforum .

Link spre comentariu

Pentru Elforum și pentru useri precum ALEKS se merită, pe lângă secțiuni dedicate instalațiilor sanitare, tâmplăriei și pescuitului (nu mai spun de auto că o dăm iar în tinichigerie) o secțiune (nu spun sub-arie să nu creez panică - ce fi aia sub-arie?) destinată unor astfel de lucrări ce tin de (paleo)electronică. Eu am cerut-o, au mai fost câțiva care m-au susținut, dar....afară plouă!

Link spre comentariu

Da, ar trebui o sectiune "Proiectare amplificatoare audio" si alta "Restaurare amplificatoare audio"... si poate si una "Depanare amplificatoare audio" (gen "Mi s-au ars tranzistorii, ce sa fac ?")

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am o intrebare pentru cine a mai lucrat la statii de astea cat ar trebui sa fie curentul de mers in gol la mine vreo 100mA

Fara generator si osciloscop, cca 10mA pe etaj final.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Datorita unei discuții cu administratorul @Vasile , în care am solicitat anumite restricții pentru postarile unor anumiți useri( cel numit . . sau alte ID-uri oarecare , dar și alții ca el ) în subiectele mele , vă informez că până la schimbarea acestei atitudini a conducerii Elforum nu voi mai posta niciodată ( așa cum am promis ) date despre proiectele IEI .

Aveți cui mulțumi ...

Din suflet .

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Pentru fabuloasa suma de 50 RON, mi-a ajuns pe mana acest amplificator.

Se gaseste intr-o conditie estetica buna (9.5 din 10) iar la interior a avut o singura interventie la conectorii pentru boxe - cineva s-a gandit ca mufele jack de 2.5 sunt adecvate iesirilor de putere.

Material bun pentru o restaurare.

Mai jos, lista de componente / canal (multumesc pentru schemele si informatiile prezentate in acest topic).

Dat fiind faptul ca voi inlocui o mare parte din componente, imi puteti recomanda, din experienta, anumite tipuri de condensatori sau tranzistoare (nu as inlocui tranzistoarele actuale decat daca exista o varianta ce ar imbunatati functionarea)?

Spor!

Lista componente amplificator Electronica Industriala A350.pdf

Link spre comentariu

Pentru tranzistorii de semnal mic, s-au utilizat BC109C sau BC413 in etajele de semnal iar in rest BC171.

Tranzistorii de forta sunt SDT-uri. S-a tot scris prin acest topic despre posibili inlocuitori.

Condensatorii nepolarizati pot fi inlocuiti cu succes cu cei cu dielectric din polipropilena (pe unde incap).

Pentru condensatorii electrolitici din calea de semnal iti recomand Nichicon seriile KZ sau ELNA seriile Silmic.

Pentru condensatorii de filtraj poti folosi oricare din cei ce sunt construiti de asa maniera incat armaturile sa suporte curentii ce circula prin alimentatorul acestui amplificator. Cu alte cuvinte fereste-te de prastiile chinezesti de la magazinul de electronice din colt. Dai un ban (mult mai mult decat ai dat pe amplificator) dar stai linistit.

Despre toate s-a tot scris prin acest topic. Daca-l iei la puricat sigur gasesti ce te intereseaza. Daca nu, eu te ajut cu placere, ca si ceilalti colegi de forum.

adi1967 bravo pentru cablaj! Imi place. Mult.

ALEKS

Editat de ALEKS
Link spre comentariu

Multumesc Alex, am luat la puricat discutiile precedente si un site - furnizor de componente electrice.

Am intocmit lista de piese (fara tranzistori, care pentru moment vor ramane si fara condensatorii de 6800, nu am gasit inca ceva sa-mi placa, la un pret rezonabil).

Daca ai / aveti alte sugestii, lista este deschisa.

Piese-IEI-A350.pdf

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări