Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Restaurare Electronica Industriala A350

ALEKS

Postări Recomandate

Salut .

Asta seara aproape am definitivat placile finalelor , si de ce spun aproape , pentru ca imi lipsesc doua valori de rezistori , asa ca prezint pozele asa cum este lucrarea acum ....P.S. nu dati cu pietre :rade: :rade:

Va urma bineinteles distractia suprema , adica cablatul partii de alimentare a finalelor ....desi aici sunt putin pe ganduri pentru ca ma bantuie o idee :rzb sa fac un PCB pe care sa montez conzii de filtraj si sa re-rutez trasele de cabluri altfel ......in fine o sa ma mai gandesc .

Mi-am luat intre timp si alti conzi de filtraj cu gabarit foarte apropiat de cel al conzilor originali .

......acuma gata cu vorbaria ..........niste poze

post-230317-0-56612300-1455909693_thumb.jpg

post-230317-0-83149400-1455909701_thumb.jpg

post-230317-0-28606600-1455909710_thumb.jpg

post-230317-0-37734200-1455909718_thumb.jpg

post-230317-0-87359200-1455909729_thumb.jpg

post-230317-0-69310700-1455909976_thumb.jpg

post-230317-0-02334900-1455909982_thumb.jpg

post-230317-0-01355300-1455909991_thumb.jpg

post-230317-0-74698100-1455909999_thumb.jpg

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

Paul de ce mi-ai furat ideea :rade: :rade: , exact la asta ma gandeam si eu ca electroliticii sa fie pe un PCB cu piciorusele in jos iar conexiunile cablurilor cu placa sa fie pe cleme cu surub sau cu papuci .

Trebuie sa ma apuc de proiectarea PCB-ului sa vad daca as avea loc pe placa si pentru stabilizatoarele preurilor 

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

Pai, limitarea asa lucreaza , taie din semnal-unul sinusoidal de exemplu- partea superioara/inferioara simetric fata de axa....daca nu ai posibilitatea sa vizualizezi sinusoida ,nu poti efectua reglajul....

.....daca ai o ureche buna-muzical vorbind!- se poate incerca reglajul dupa aparitia distorsiunilor la redare....dar ala nu mai e reglaj corect...

Pentru edificare, vedeti aici:http://www.tehnium-azi.ro/topic/5906-as15201-2015/page-3....sunt teste facute de mine pe respectivul amplif.....

Link spre comentariu

Corect. Aş mai adăuga că simpla observare a limitatoarelor din schemă, modul cum sînt legate acolo, sugerează un reglaj minuţios oricărui electronist. Singura nebuloasă ar fi unde îşi alege fiecare pragul de acţionare. Trebuie precizat că limitatoarele nu au legătură cu curentul ce trece prin trz finali ca în cazul celor care citesc valoarea lui pe rez de emitor, ci numai cu amplitudinea semnalului ce atacă etajul final.

............

Dorel de la Electronica punea semireglabilii pe mijloc. :)

Link spre comentariu

Ar fi fost o discuție interesantă despre cum ar trebui calibrată acea limitare , sau cum erau recomandările oficiale ale Dnului Popoiu Cristian , proiectantul lui A350 , asamblat , calibrat si testat CTC in IEI București , secția 37 ...Probabil unii au habar și documentația necesară , dar doreii sfatuitori ( cu IQ veșnic negativ :) ) de pe internet , fac imposibil un dialog serios . De aia nimeni dintre foștii angajați IEI nu răsufla nimic , fiind jigniți la scenă deschisă .Oare chiar toți să fi fost incompetenți ? Sau ... trebuie sa-i mulțumiți " cuiva " pentru deserviciile aduse prin jignirea perpetuă a tot ceea ce era românesc ...Bănuiesc că acea limitare era importantă pentru calitatea sunetului ...

Link spre comentariu

Daca nu ai osciloscop roaga-l pe Aleks sa faca niste masuratori pe amplificatorul sau si vei regla semireglabilii pana atingi valorile lui. Eu zic ca este destul de precisa aceasta varianta si nu vei pune semireglabilii pe mijloc.

Link spre comentariu

Poate greșesc și de fapt totul era făcut " la plezneala ", la o normă ce ținea cont doar de cantitate nu de calitate , iar în acest caz îmi cer scuze doreilor de internet :) .Am fi putut afla adevărul doar dacă cineva și-ar sacrifica timpul liber și ar simula funcționarea etajului final ( Bode , FFT ,THD etc ) .

Link spre comentariu

Să nu uit, limitatoarele au o rezolvare arhaică acolo, cine le-a gîndit n-o fi avut prea multă documentaţie sau avea un umor cinic. Cum erau reglate din ochi pe bandă de nişte plictisiţi, efectul lor era mascat de hîrîiala normală a amplifului la volum mare. Ptr o eficienţă mai bună trebuiau făcute cum sînt 99,9% din lumea asta, adică legate de rez de emitor ale trz finali, altfel îi e mai bine amplifului fără ele. Restul sînt abureli binecunoscute.

Link spre comentariu

Să nu uit, limitatoarele au o rezolvare arhaică acolo, cine le-a gîndit n-o fi avut prea multă documentaţie sau avea un umor cinic. Cum erau reglate din ochi pe bandă de nişte plictisiţi, efectul lor era mascat de hîrîiala normală a amplifului la volum mare. Ptr o eficienţă mai bună trebuiau făcute cum sînt 99,9% din lumea asta, adică legate de rez de emitor ale trz finali, altfel îi e mai bine amplifului fără ele. Restul sînt abureli binecunoscute.

Așa o fi .QED .Deja există o hotărâre judecătoreasca definitivă , deci voi nu mai trebuie să vă puneți întrebări .Asta-i viața ...Amplificatoarele QSC au protecția la scurtcircuit asemănătoare ca funcționare cu A350 , adică cu limitare .La amplificatorul american funcționează perfect în orice condiții de sarcină , dar la A350 nu-i place unui user , deci nu e bună , indiferent dacă este calibrată sau nu :) .Academia lui Dorel învinge internetul !Sau ... nu ?
Link spre comentariu

Mai oameni buni ,nu inteleg de ce atatea discutii aprinse pe subiectul limitatoarelor, nu cred ca e de ajutor nimanui galceava asta.Eu unul nu am osciloscop sa le pot regla precis si interesant este ca asa cum au fost reglate de fabrica amplif-ul nu gajaia deloc la volum maxim , in consecinta am inlocuit acele semireglabile cu altele noi reglate exact dupa cele vechi ca o fi sau nu bine amplif-ul merge bine mersi fara gajaieli si sughit-uri.Decat sa va certati aiurea mai bine dati-va si voi o parere daca se merita sau nu sa fac un PCB pentru filtraje si eventual daca se mai pot aduce imbunatatiri schemei veniti cu ceva concret......altminteri mai bine abtineti-va decat sa va dati in cap unui altuia.....fara suparare....dar deja m-am plictisit de galceava asta de copi mici.

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

La A350 limitatoarele actioneaza la depasirea nivelului in "amonte",e nevoie de o reglare precisa pentru a nu actiona prematur/sunta semnalul si trebuie corelate cu etajul drivel;la cele cu preluare semnal de pe rezistentele din emitor limitatoarele actioneaza dupa ce curentul a crescut si uneori nu garanteaza salvarea finalilor.

O varianta mai putin folosita dar sigura e varianta cu tiristor cu blocarea lantului de semnal/resetare pentru a relua functionarea normala dupa inlaturarea cauzei.

Link spre comentariu

Pai exact asta am specificat și noi anterior ( în așa zisa neînțelegere ) că nu se poate calibra corect fără generator de semnal , rezistență de sarcină și osciloscop , altfel calitatea redării va fi influențată negativ .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări