zal Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Dacă e cel cu 2N3055 alimentat la +60V şi ieşire prin cond... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Nu, este unul fara cond, si este la +/- 42Vcc parca. Desi as face unul prin cond la iesire, mie imi placeau cum sunau... Link spre comentariu
ALEKS Postat Noiembrie 8, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 (editat) Si mie-mi plac foarte mult cum suna amplificatoarele cu condensatori pe iesire. Mai greu cu condensatorii de calitate pentru iesire din ziua de azi... Nici nu cred ca se mai fabrica. O solutie ar fi mai multi in paralel, cred. Editat Noiembrie 8, 2015 de ALEKS Link spre comentariu
bmwh548 Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Merg niste snap-in sau in caz extrem unii pe surub. Eu am pus niste Samwha snap-in pe unul si merg bine (acusi se face anul cred). Ce-i drept si amplificatorul e doar de 2x7W. Link spre comentariu
ALEKS Postat Noiembrie 9, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 La 7W nu cred ca e o problema prea mare, iar curentul absorbit de difuzoare e destul de mic. Mai ales ca rar ajungi cu el la 7W. Eu spre exemplu ascult in surdina. Oricum, eu sunt fan declarat al sunetului amplificatoarelor cu iesire prin condensator. Link spre comentariu
enderman Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Am realizat schema in din Tehnium de 100w prin condensator si la 60 de volti, prima data in varianta mono cu piese recuperate, si apoi stereo cu piese cumparate. Corectorul de ton la varianta stereo nu era grozav, era luat de pe o varianta de amplif. de Electromures. In schimb schema e foarte permisiva, mai ales la ce piese am bagat in varianta mono. La varianta stereo tensiunea de alimentare era depasita cu vreo 10 volti, finalii cei cumparasem (deja sunt mai mult de 10 ani) nu au rezistat, dar am mai avut 2n3055 din recuperari care mergeau beton (dupa urechea mea de atunci). Parca mi s-a facut dor sa mai realizez o varianta de amplif. cu tranzistoare... Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 10, 2015 Partajează Postat Noiembrie 10, 2015 Doar titlul era de 100W. Schema era totuşi depăşită chiar şi ptr acei ani. Dar să nu deviem de la subiect. Link spre comentariu
Dominicue Postat Februarie 10, 2016 Partajează Postat Februarie 10, 2016 (editat) Salut . Pentru ca destul de recent am intrat in posesia unui A 350 si inspirat de initiatorul topicului , colegul ALEKS , m-am apucat si eu de restaurat acest amplificator . Momentan am terminat de inlocuit componente pe urmatoarele module ; preu ton / control volum / preu doza si acuma seara am finalizat redresor-ul Am folosit piese de cea mai buna calitate , rezistori cu pelicula metalica ( sortati si imperecheati la sange ) , electrolitici low esr , condensatoare cu folie , cati-va conzi cu tantal etc ..... Dupa ce voi termina si cu etajele finale , va urma inlocuirea tuturor cablaraielor si re-rutarea pe alocuri a traseelor acestora pentru ca nu-mi place cum l-au cablat din fabrica ........... Lucrarile merg destul de incet pentru ca sunt un TIPICAR inrait si mai ales foarte meticulos , pe masura ce voi avansa cu lucrarile voi mai updata cu poze .... Cateva poze cu ce am facut pana acum..... Nu stiu de ce nu mai pot incarca restul de poze .... .......am reusit pana la urma Editat Februarie 10, 2016 de Dominicue Link spre comentariu
paul_ral Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 MKP-X2 in corector? Link spre comentariu
clauelf Postat Februarie 14, 2016 Partajează Postat Februarie 14, 2016 Care ar fi problema cu MKP-X2 in corectorul de ton? Link spre comentariu
Dominicue Postat Februarie 14, 2016 Partajează Postat Februarie 14, 2016 MKP-X2 in corector? Da....chiar......care ar fi problema ca am MKP in corector??? Vreau argumente solide ....... Link spre comentariu
zal Postat Februarie 14, 2016 Partajează Postat Februarie 14, 2016 X2 şi altele de gen au o construcţie internă mai specială ptr a izola mai bine terminalele. Sigur asta duce la alte inductanţe parazite decît la cele normale, dar în audio e fix nimic. Link spre comentariu
Dominicue Postat Februarie 14, 2016 Partajează Postat Februarie 14, 2016 ............, dar în audio e fix nimic. asa ma gandeam si eu Link spre comentariu
Letcon Postat Februarie 14, 2016 Partajează Postat Februarie 14, 2016 Arata foarte bine cablajele cu noile piese.Se vede meticulozitatea Felicitari. Link spre comentariu
Dominicue Postat Februarie 14, 2016 Partajează Postat Februarie 14, 2016 (editat) Multumesc. In seara asta abia am reusit sa termin de recablat partea de semnal mic , preu de ton / control volum /preu doza si comutatoare surse / inregistrare..........a fost un cosmar , insa am razbit in cele din urma ....a iesit cum imi place mie Acum e in teste :reytre ...preul de doza suna surprinzator de bine iar zgomotul este destul de mic ( sigur ar fi loc si de mai bine ... dar nu-i rau nici asa ) .............si o poza cu partea de corector / control vol./ preu doza si comutatoare cablate ........de fapt nu se vede prea mare lucru :rade: Am uitat de-a lungul post-urilor mele sa mentionez ca trazistorii finali sunt SDT9202 si amplif-ul functioneaza RECE ca o lespede de mormant Editat Februarie 14, 2016 de Dominicue Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum