ex.escu Postat Octombrie 31, 2015 Partajează Postat Octombrie 31, 2015 A-350 a fost si este un amplificatir bun:daca a fost "inspirat " dupa alte scheme nu e relevant,.e o practica si in zilele noastre.. . E o schema quasi-simetrica cu un SR ridicat;performantele depind de calitatea componentelor folosite si de structura finaliuluii (folosirea unor finali complementari,schimbarea superdiodei cu un sistem gen Super A sau similar ,marirea tensiuni de alimentare ca in postul anterior pot duce la imbunatatirea performantelor). Fiecare e liber sa creada sau sa faca ceea ce crede ..... Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 31, 2015 Partajează Postat Octombrie 31, 2015 E veşnica dilemă dintre restaurare şi modernizare. Link spre comentariu
ex.escu Postat Noiembrie 1, 2015 Partajează Postat Noiembrie 1, 2015 Adevarat,"to be or not to be",adica alegi: sa ramai la nivelul anilor *80" sau sa faci un pas inainte... Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 1, 2015 Partajează Postat Noiembrie 1, 2015 Eu am văzut prototipurile liniei la TIB'80, deci e nivelul anilor 70. Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 1, 2015 Partajează Postat Noiembrie 1, 2015 Deci am scris de câteva ori aceasta precizare , fix pe acest forum !Adică exact în perioada în care încă existau pe piață amplificatoare cu lămpi , iar concurența pe piata HiFi era foarte dură .Cine înțelege la ce mă refer , bine .Cine nu , nu ! 1 Link spre comentariu
alcon Postat Noiembrie 1, 2015 Partajează Postat Noiembrie 1, 2015 E veşnica dilemă dintre restaurare şi modernizare. Pentru unii da, pentru altii nu...Restaurare = aducere la forma initiala cu componente originale.Modernizare = roţi de Mercedes la Trabant. Link spre comentariu
ex.escu Postat Noiembrie 2, 2015 Partajează Postat Noiembrie 2, 2015 Cu scuzele de rigoare..."Niet kultur..."- modernizare = motor de "Golf" la Trabant. Link spre comentariu
DRACU Postat Noiembrie 2, 2015 Partajează Postat Noiembrie 2, 2015 (editat) Mie imi place Trabant-ul.Ce aveti cu el?Eu ma mir ca a dat faliment.Jumatate din globul pamantesc ar putea sa-l foloseasca si nu vad nici o alt masina mai potrivita pt alimentare cu hidrogen sau electrica.Si daca explodeaza...e carton presat...De fapt consider un motor de Wolkswagen o crima pe Trabant.Trabant era infinit mai practic ,usor de intretinut si reparat decat orice masina "moderna".In plus cred ca arata cel mai bine dintre toate masinile din lume.Daca vreodata o sa imi iau o masina vreau sa arate ca un trabant.Se impotriveste vantului atat de mult incat nici n-ai sanse sa omori pe cineva cu el din cauza vitezei.Asta mi se pare mie singurul model cu adevarat revolutionar in transportul auto.Daca erau accidente in care Trabantul iesea terci nu era din vina lui ci a monstrilor de fier care il inconjurau.Pana si doamna cu landoul desfigurat a pierdut procesul.Cum sa nu-l vezi sau sa nu auzi cand vine? Editat Noiembrie 2, 2015 de DRACU Link spre comentariu
marius75 Postat Noiembrie 2, 2015 Partajează Postat Noiembrie 2, 2015 (editat) Acest amplif inteleg ca e facut dupa o schema din anii '70...Si care e problema? Mai am si alte amplifuri construite in aceea perioada si suna mai bine decat multe amplifuri construite in 2015, unde conceptul de economie de consum este pus pe primul plan. Nu mai zic ca au 35 de ani vechime si arata ca noi, toate componentele functionale. Pe vremea aia nu se facea rabat de la calitate (ma refer la producatorii consacrati). Ampliful romanesc a avut cateva componente mai slabe (condensatori /semireglabili/potentiometre) pentru ca atat puteau ai nostrii la vremea aia. Schema folosita este cat de cat ok, desi s-a taiat la sange din cea originala. ........ Astazi ar trebui sa-mi ajunga si mie un rand de butoane originale...in felul asta ma apropii mai mult de finalul restaurarii (ori probabil a modernizarii ) aparatului. Am o mica inventie prin care sa pot pune butoanele originale pe potentiometre noi (cu axul scurt). Daca merge bine o fac publica, daca nu, nu. Editat Noiembrie 2, 2015 de marius75 1 Link spre comentariu
ALEKS Postat Noiembrie 2, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2015 Taberele sunt impartite, ceea ce este absolut normal. Scopul meu este sa dezbatem amplificatorul A350 si sa ramanem la obiect. De asemenea prin ultima intrebare, referitoare la SR, eu nu urmasesc imbunatatirea performantelor. Ci de fapt, inrautatirea lor, prin scaderea SR-ului. Sau cresterea timpului de raspuns la semnal treapta, sau comportarea de integrator a semnalului gen filtru trece jos. Ideal ar fi postari directe pe subiect, raspunsuri si intrebari la obiect. Fara sa ne certam intre noi, inutil, fiindca parerea unuia este discordanta cu parerea altuia. Unele lucruri ar trebui luate ca atare. Unii au dus razboaie grele pe teme similare (vezi religia, politica, etc.). Sa nu luam exemplul lor, ci sa incercam sa lasam electronica sa ne lege prin pasiune. Mersi tuturor si va invit sa continuam discutiile la subiect. PS: Si mie imi place Trabantul. Mai ales daca as locui intr-un oras mic, eventual la munte. Desi nu stiu cat de bine urca cu cei 24cp. A. 3 Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Sint ani buni de atunci, mie mi-a ramas ceva cu "S" in cap. Acum ca s-au facut si SDT9202S, parca daca imi storc creierii, (vazusem prin vechiul tirg de pe prelungirea Ghencea, dar sint ani multi de atunci, peste 26), si SDT9202S, stiu ca personal mai cumparam de la un nene, STD9202 cu 20 lei bucata, la 100 lei imi dadea 3 perechi, eram "client fidel". Doamne, ce vremuri... Findcă S-urile se fabricau şi în perioada acoperită de Agenda Electronistului şi de cataloagele IPRS pînă la sfîrşitul epocii de aur, dar nu erau trecute în ele, trag concluzia că erau selecţionate ptr anumite aplicaţii. Iata si pre si post revolutionari: Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Era şi azi o găleată de SDT9202 în tîrg, din fostele stocuri ale armatei, n-am stat să scotocesc prin ele ca să văd de sînt şi cu ''S''. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Exact de acolo le-am luat, astazi, am scotocit sa gasesc cu S (evident doar de amorul artei)... Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Poate-i găseşti şi un complementar cît de cît potrivit. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 I-am luat doar de amorul artei, si ii voi dona pentru primul A350 cu finalii strapunsi, nu am ce face cu ei. Sau poate vreodata, fac finalul ala de 100W din Tehnium, cvasicomplementar cu doar 4 buc, ceilalti 4 la donatie.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum