zal Postat Octombrie 12, 2015 Partajează Postat Octombrie 12, 2015 Io cînd v-am spus că Dorel de la montaj arunca pe plăci ce găsea prin cutii şi le lipea repede să facă norma că venea sîmbăta şi pleca la ţară să culeagă via... Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 12, 2015 Partajează Postat Octombrie 12, 2015 SDT-urile cu S in coada erau selectate , printre altele sa reziste la strapungere secundara la P max disipata la temperatura de 80 grade , exact ca originalul Siemens , fiind o licenta excelenta preluata de IPRS . S-ul ala insemna Standard industrial ... dar nu a fost sa fie , a murit la nastere . Link spre comentariu
George Postat Octombrie 14, 2015 Partajează Postat Octombrie 14, 2015 Io cînd v-am spus că Dorel de la montaj arunca pe plăci ce găsea prin cutii şi le lipea repede să facă norma că venea sîmbăta şi pleca la ţară să culeagă via... Pai si CTC-ul ce pazea? Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 14, 2015 Partajează Postat Octombrie 14, 2015 CTC-ul s-a scos din lanţul de producţie prin 1984 dacă mai ţin bine minte, ca să crească producţia. Cineva inteligent a şoptit în urechea care trebuie că CTC-ul pune piedici dezvoltării ţării, fiind prea multe produse respinse, adică se interpreta şi politic calitatea. Or fi fost agenţii imperialişti geloşi pe realizările noastre de vîrf. Link spre comentariu
valica Postat Octombrie 14, 2015 Partajează Postat Octombrie 14, 2015 Da cred ca atunci conta cantitatea si nu calitatea, totul trebuia sa dea bine la numar. Intre timp am reusit sa rezolv amplificatorul , un BD237, un rezistor de 22 ohm si un semireglabil busit, ieftin. Sunt invidios la ce nasol arata amplificatorul se aude mai bine decat amplificatorul meu Yamaha Ca-710, la volum maxim nu are nici un hum. Link spre comentariu
enderman Postat Octombrie 14, 2015 Partajează Postat Octombrie 14, 2015 Ce inseamna hum ? Sa fie oare mai bun A350 decat acel yamaha ? Link spre comentariu
valica Postat Octombrie 14, 2015 Partajează Postat Octombrie 14, 2015 (editat) Se aude hum, fasait la volum maxim fara semnal, nu cred ca e mai bun A350 doar ca trebuie reconditionat amplificatorul meu, din pacate PCB-ul la Yamaha nu mi se pare extraordinar. Editat Octombrie 14, 2015 de valica Link spre comentariu
ALEKS Postat Octombrie 14, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2015 (editat) A-350 suna colorat, placut urechilor noastre obisnuite cu sculele audio ale productiei comuniste. La fel de placut suna si amplificatorul din Kashtan pe intrarea de linie, sau amplificatorul din Rostov. Nu prea au treaba cu rezolutia audio sau cu alte concepte cu tenta audiofila dar suna fain. Am mai zis in paginile trecute, ar fi interesant de modificat corectorul in asa fel incat sa scoata si frecventele medii in evidenta.Din punctul meu de vedere A-350 suna cu bass si cu inalte ceea ce da "senzatia" de dinamica si putere bruta de agregat de sudura, mai putin de amplificator audio de fidelitate.Mie-mi place si-l folosesc ocazional. Doresc sa injghebez sistemul audio din living centrat pe A-350 pentru boxele principale.Dar cu siguranta nu e mai bun decat CA-710. Editat Octombrie 14, 2015 de ALEKS Link spre comentariu
valica Postat Octombrie 14, 2015 Partajează Postat Octombrie 14, 2015 Aveti dreptate, nu e HI-FI dar se aude bine . Eu am pus A350 pe niste boxe BASF 8380 si am fost placut surprins. Ceea ce nu-mi place la CA-710 ca totul este pus pe un singur pcb, alimentare, preamplificare, protectie si amplificatorul final mai putin corectorul de ton. Link spre comentariu
ALEKS Postat Octombrie 14, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2015 Si mie-mi plac aparatele construite pe module individuale. Mi se par mult mai usor de depanat si testat in izolatie decat cele mono-cablaj.Din punctul asta de vedere imi place constructia lui A-350, poate mai putin padurea de fire pe care, dupa ce le-am schimbat, am decis sa le pastrez in aceeasi configuratie ca si cele originale, din punct de vedere al traseelor.Din pacate constructiile modulare tot timpul vor avea o "magistrala" de fire ca sa poti lega modulele intre ele. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 14, 2015 Partajează Postat Octombrie 14, 2015 Vezi ca atit Kashtanul cit si Rostovul, aveau un circuit rezonant RLC acordat pe 16-17kHz care ridica cu citiva decibeli acea zona de frecvente, facind sunetul foarte placut pe inalte. Acele inalte care astazi lipsesc in mare parte. Daca vei asculta un Kashtan pe post de amplificator si il vei compara cu orice alt amplificator de putere asemenatoare (evident etajul final si componentele sa fie in parametrii), vei realiza diferenta cum ca, Kashtanul suna "altfel" pe inalte. Bravo rusilor pentru asta. Cine nu crede, sa consulte schema. Link spre comentariu
ALEKS Postat Octombrie 14, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2015 (editat) Daca vei asculta un Kashtan pe post de amplificator si il vei compara cu orice alt amplificator de putere asemenatoare (evident etajul final si componentele sa fie in parametrii), vei realiza diferenta cum ca, Kashtanul suna "altfel" pe inalte. Bravo rusilor pentru asta.De acord cu tine. Mi-au placut mult cum suna schemele acestea pe intrarile de linie.Nu stiu cum sa zic, dar suna "altfel" si pe linia de bass. Sunetul tipic al rusilor de "zvac"-"puf" care merge cu muzica anilor '80. Editat Octombrie 14, 2015 de ALEKS Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 14, 2015 Partajează Postat Octombrie 14, 2015 Păi era şi normal să se ridice înaltele un pic, pe bandă nu aveau întotdeauna nivelul normal. Premagnetizarea era fixă, se putea regla ptr un singur tip de bandă, dacă puneai altceva aliluia. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 14, 2015 Partajează Postat Octombrie 14, 2015 Treaba este ca si pe redare este existenta acea corectie, dar mai putin agresiva decit pe inregistrare. Link spre comentariu
marius75 Postat Octombrie 15, 2015 Partajează Postat Octombrie 15, 2015 (editat) Totusi eu prefer sunetul de A 350 in locul celui de amplifuri venite de peste mari si tari...dar cel mai mult imi place constructia lui (felul cum a fost gandit) pentru ca stiu ca la montaj din graba sau neatentie, unele piese au fost inlocuite cu ce s-a gasit la indemana. ........ Ieri am petrecut ceva timp cu cel de-al doilea amplif. (sosit in urma cu cateva zile). I-am inlocuit doua rezistente de 22 ohmi afumate /devalorizate, potentiometrele de volum si balans demontate in bucati, curatata potcoava rezistiva cu spray degripant, montat la loc si merg foarte bine (inainte fosneau de mama focului), iar unul dintre semireglabilii ce regleaza curentul de mers in gol era facut praf, nu mai facea contact bine (Ube era 50 mV pe canalul respectiv) , inlocuit cu semireglabil multitura, reglat Ube la 500mV...merge ca uns. Am inlocuit si condensatorii electrolitici din etajul final, iar pentru cei din preu trebuie sa mai astept cateva zile (urmeaza sa dau comanda). Unul dintre canale are finalii originali SDT... Per ansamblu ampliful acesta "nou" (vorba vine ca el are 30 de ani) arata mai bine decat cel care il aveam deja (atat la exterior, cat si la interior). .......... Eu unul sunt mandru ca l-au facut romanii....cred ca e cel mai aratos amplif din tot fostul bloc comunist, pe deasupra are si sunet bun. Poza de grup...SAY cheese. Ma declar fan A350. Editat Octombrie 15, 2015 de marius75 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum