Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum sa lipesc 2 fire la un difuzor

widoo

Postări Recomandate

• Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• widoo

6

• adircf

4

• sho_gun

3

• Dr.L

3

Top autori în acest subiect

pai cu ce altceva in afara de de fludor/cositor poti sa le lipesti?daca-l topesti bine,si firele si contactele difuzoarelor sunt bine cositorite(aici intervine sacazul) nu o sa ai problemeeventual,duna ce lipesti fitele,tragi un pic de ele(da nu atat de tare incat sa rupi urechile difurilor,cu grije si incet) sa vezi daca le-ai lipit ok

Link spre comentariu

Am facut rost de un letcon. E bine sa lipesc cu fludor totusi? Ca nu stiu in ce masura o sa pot face rost de sacaz.

Sacaz gasesti in orice magazin cu componente electronice si in Bucuresti sunt o gramada . In ritmul asta discutia poate continua la infinit . Eu zic sa te apuci sa le lipesti , uneori nu inveti altfel decat facand .
Link spre comentariu

Ar mai fi o chestie la care trebuie atentie. Lipeste cu zgarcenie la cantitatea de cositor. Daca pui prea mult, cositorul o sa avanseze pe fire (parca fire leonice le zice), o sa le rigidizeze si in scurt timp ajungi tot acolo.Cirip

Link spre comentariu

de obicei difuzoarele au o 'clema' de metal cositori,unde vin lipite firele leonicefirele de semnal nu se lipesc in acelasi punct unde vin leonicele sin cauza cositorului,care 'urca' pe ele,ci un pic mai intr-o parte,la o extrema a clemei

Link spre comentariu

irele de semnal nu se lipesc in acelasi punct unde vin leonicele sin cauza cositorului,care 'urca' pe ele,ci un pic mai intr-o parte,la o extrema a clemei

Ai dreptate. Dar intrucat vorbim de lucruri profunde, nimeni nu a spus CAT trebuie tinut letconul pe lipitura. Daca apuca sa incinga bine de tot cosa difuzorului, va pleca cositorul sigur pe firele leonice. Sau se vor dezlipi singure, daca sunt pretensionate. Asa ca pentru o banala lipitura, cu o decapare prealabila riscam sa scriem un tratat... Daca nu le lipeste in doua zile ma ofer voluntar si ma duc sa-l ajut pe om gratis!Bafta!Costel
Link spre comentariu
Vizitator gabicen

Am niste probleme, credeam ca mi s-a stricat difuzorul, dar cand am desfacut boxa mi-am dat seama ca de fapt intreruperile de sunet erau din cauza fireleor prost prinse.Spuneti-mi cu ce pot lipi in afara de letcon si fludor firele de acele "urechiuse" ale difuzorului.

Cu sarma de wrapat si cleste aferent.Altfel...tot cu letconu'
Link spre comentariu

Firele leonice sunt conductoarele ce conecteaza bobina difuzorului la bornele acestuia; trebuie sa fie flexibile si rezistente, unele din acestea se realizeaza prin impletirea firelor de cupru peste un suport textil. Pentru lipire se recomanda sustinerea firului cu o penseta in apropierea zonei de lipire pentru a-l pastra ,,rece`` pt. a evita ,,urcarea`` fludorului topit pe conexiune. O lipitura prost facuta poate duce la ruperea firului, sau a membranei difuzorului in zona de contact cu acesta. Daca vrei sa le inlocuiesti, nu le pune prea scurte, ca se vor rupe la virfuri de semnal, dar nici prea lungi pt ca risca sa atinga sasiul difuzorului. Poti folosi cu succes trese pt dezlipire sau trese ecran de la cablurile ecranate, preferabil impletite, ca sa nu se desire. Nu uita sa lipesti o portiune din tresa pe suprafata conica a membranei (portiunea libera a firului leonic sa fie curata, fara urme de fludor). Bafta!

Link spre comentariu

Firele leonice sunt conductoarele ce conecteaza bobina difuzorului la bornele acestuia; trebuie sa fie flexibile si rezistente, unele din acestea se realizeaza prin impletirea firelor de cupru peste un suport textil. Pentru lipire se recomanda sustinerea firului cu o penseta in apropierea zonei de lipire pentru a-l pastra ,,rece`` pt. a evita ,,urcarea`` fludorului topit pe conexiune. O lipitura prost facuta poate duce la ruperea firului, sau a membranei difuzorului in zona de contact cu acesta.

naiba să le ia, am avut de-a face cu asemenea fire când lucram la radio, la cfr...

cele mai păcătoase de lipit fire... textila aia strică tot... şi nu prea ai cum să le lipeşti rapid!!! :axe:

(şi chiar habar n-aveam cum le zice!!! sau oi fi uitat, mai ştii :) )

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări