Vizitator viobio Postat Martie 1, 2020 Partajează Postat Martie 1, 2020 (editat) Asta cu "obligatoriu" trioda este mai mult ca o modă, cum este la chitariști Marshall, pentru unii nu există decat Marshall, pentru țărănoii americani doar Fender sau pentru metalisti Messa Boogie, cu toate că există și alte mărci la fel de bune ca sound. Eu știu bine fixurile audiofile sau împrumutate de electroniști de la audiifili, alea cum că nu există sunet bun decât în SE cu triodă, eventual triodă cu încălzire directă, cum am mai spus mai sus sunt mulți fani triode, dar ce te faci când ai la dispoziție câțiva wați storși din 2A3, 300B? Știu că mai există lămpoaiele 811,845, 805, GM70, dar aici cea mai mare problemă este execuția transformatorului de alimentare, datorită tensiunii anodice mari, 800...1200V trebuie sârmă pentru bobinat primarul, cu izolație specială, plus o atenție deosebită în execuție. Până la urmă obții 20..25W dar cu costuri foarte mari, important este să îți faci damblaua. Ca fiecare am și eu două damblale de făcut anul ăsta, pentru mine, ambele PP, prima ar fi un PP cu 300B, de când sunt pe forum nu am văzut să fi făcut cineva așa ceva, doua monoblicuri PP clasă A cu 4 KT88 pe fiecare monobloc. Eu fiind fan PP, mă lasă rece duma că sunetul audiofil este exclusiv SE cu triode, mai ales că eu nu mă consider audiofil. Editat Martie 1, 2020 de viobio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 1, 2020 Partajează Postat Martie 1, 2020 Acum 11 minute, popa marius a spus: Interesant ca pentru EL34 se dau multe exemple SE de 10w inclusiv simulari insa este posibil daca se omit cei 10% THD pe care si pagina de catog o aminteste si cum KT66 este foarte apropiat cu EL 34 privitor la puterea disipata pe anod inclin sa cred ca cei 3,5w pentru KT66 aratati de @Faust2018sint cei reali, apoi la un SE cu tuburi de genul celor amintite de @simson raportul de putere/investitie este aproximativ egal cu tuburile de 25w si de acea compromisul cel mai bun mi se pare GU50 eventual EL509 La amplificatoarele de magazin este specificată doar puterea maximă, 10..12..20w, fără să se specifice și THD, IMD fiind tabu. Săptămânal sunt țăcănit la cap de diverși care nu au habar de amplificatoare și specificații, dacă le spui că 10w ăia sunt zgomot, îți spun ca asa scrie în specificații, dacă ii dai link către foaia de catalog, ii explici ce și cum, îți pierzi timpul de pomană, prostul rămâne prost până moare, nici cu argumente nu îl convingi, să nu mai vorbim de ăia imbecili care îți mai și spun " știi tu mai bine ca ăia de la firma X, uite cât costă, de aia scoate EL34 12W, că este făcut amplificatorul de firma X" Link spre comentariu
Ovidanie Postat Martie 2, 2020 Partajează Postat Martie 2, 2020 (editat) Acum 11 ore, Faust2018 a spus: ... îți pierzi timpul de pomană, prostul rămâne prost până moare, nici cu argumente nu îl convingi, să nu mai vorbim de ăia imbecili care îți mai și spun " știi tu mai bine ca ăia de la firma X, uite cât costă, de aia scoate EL34 12W, că este făcut amplificatorul de firma X" Si prostul ajunge la concluzia fireasca este ca tu nu esti capabil sa scoti 12W din EL34 si de aia strugurii sunt acri. Mai bine lasa-i in lumea lor. Editat Martie 2, 2020 de Ovidanie Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 2, 2020 Partajează Postat Martie 2, 2020 1 oră în urmă, Ovidanie a spus: Si prostul ajunge la concluzia fireasca este ca tu nu esti capabil sa scoti 12W din EL34 si de aia strugurii sunt acri. Mai bine lasa-i in lumea lor. Exact Link spre comentariu
300B SE Postat Martie 2, 2020 Autor Partajează Postat Martie 2, 2020 (editat) Am săpat un pic pe internet si am găsit un tub exceptional:RS1003 (SRS551)! Și frumos și puternic! Am atașat schema găsită pe un forum internațional. PDA de 45W mi se pare super ”safe” pentru tub. Să nu uităm ca acest tub are tensiunea maximă suportată de grila2 - 600V (Panod max=60W Pgrila2 max=10W). Si bonusul este PANTA S acestui tub: 18mA/V deci aproape atacabilă din semnalul unui player CD... . Ps. Am uitat să spun că se foloseste iin cazul acestui tub expresia ”indirectly heated long life pentode” rs1003.pdf Editat Martie 2, 2020 de matropower Link spre comentariu
300B SE Postat Martie 2, 2020 Autor Partajează Postat Martie 2, 2020 Încă 2 scheme de pe internet cu RS1003: Link spre comentariu
Усилитель Postat Martie 2, 2020 Partajează Postat Martie 2, 2020 Da , frumos tub , problema este pretul....pe Electols de unde am cumparat grup tuburi pt ca are preturi bune fata de altii , acest tub marca RFT costa 110E/buc....si sunt total 2 buc.Asa este peste 2x KT120.....una.... Link spre comentariu
simson Postat Martie 2, 2020 Partajează Postat Martie 2, 2020 (editat) Problema cea mai mare este soclul mai greu de gasit decat tubul. Userul@fixipixi a realizat un proiect cu acest tub singur, cu atac traf de intrare. Editat Martie 2, 2020 de simson Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 2, 2020 Partajează Postat Martie 2, 2020 (editat) Un proiect complet cu acest tub (de fapt sunt cateva proiecte ),personal mi se pare ceva foarte frumos realizat in regim DIY: https://www.flickr.com/photos/x-tremebass/13042047214/ sau aici un amplificator pentru chitara: http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbriefe/Hermann-Urlberger-SE-E-Gitarrenverstaerker_SRS551/SE_SRS551.htm Dar hai sa nu mai fim off-topic(KT66 vis 6P3S-E),pentru acest tub poate deschideti un alt topic,zic si eu! Editat Martie 2, 2020 de LMOlimpiu Link spre comentariu
300B SE Postat Martie 2, 2020 Autor Partajează Postat Martie 2, 2020 (editat) E păcat a se folosi acest tub pentru chitară. Pretul lui pe ebay e undeva la 60 - 80 USD. Cel mai ieftin 300B este 65USD/buc pentru o putere de max 9W! Soclul nu cred ca e o problema?! Ideea e dacă putem duce tubul in regim de trioda pe la 50-52W anodic? Adică la 16 - 17W utili, dacă da la ce distorsiuni? Sau cu alte cuvinte, putem face un amplificator pentru audiție cu tubul acesta? Editat Martie 2, 2020 de matropower Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 2, 2020 Partajează Postat Martie 2, 2020 Acum 2 minute, matropower a spus: E păcat a se folosi acest tub pentru chitară. Pretul lui pe ebay e undeva la 40 - 50 USD. Soclul nu cred ca e o problema?! Ideea e dacă putem duce tubul in regim de trioda pe la 50-52W anodic? Adică la 16 - 17W utili, dacă da la ce distorsiuni? Sau cu alte cuvinte, putem face un amplificator pentru audiție cu tubul acesta? Exista un calcul al distorsiunilor date de interpretarea grafica sau prin simulare insa daca eu as avea doua semenea tuburi nu as sta pe ganduri sa fac un SE determinat practic Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 2, 2020 Partajează Postat Martie 2, 2020 Acum 9 minute, matropower a spus: E păcat a se folosi acest tub pentru chitară. Pretul lui pe ebay e undeva la 60 - 80 USD. Cel mai ieftin 300B este 65USD/buc pentru o putere de max 9W! Soclul nu cred ca e o problema?! Ideea e dacă putem duce tubul in regim de trioda pe la 50-52W anodic? Adică la 16 - 17W utili, dacă da la ce distorsiuni? Sau cu alte cuvinte, putem face un amplificator pentru audiție cu tubul acesta? Nu stiu ce sa spun, dl.Stefan,chiar nu stiu! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum