300B SE Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 (editat) Intre cele 2 tuburi sunt diferente minore 30W vs 20W dpdv al dsipatiei anodice, si totusi una dintre ele KT66 costă 25USD iar 6P3S-E aprox 10 USD. Amandouă sunt ”beam tetrode”. Durata de viață a lui KT66 este intre 8000 si 10000 ore in functie de conditiile de utilizare iar a tubului 6P3S-E intre 5000 si 10000 ore. Din punct de vedere al aspectului exterior KT66 pare mai robustă comparativ cu 6P3S-E. Cine a lucrat cu aceste 2 tuburi si ce poate sa ne spuna despre ele - comparativ? Mulțumesc! Editat Februarie 29, 2020 de matropower Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 (editat) Dacă între Pda 30w și 20W este diferența minoră.... mai bine ne apucam de croșetat mileuri pentru pus pe televizor. Am lucrat eu cu ambele tuburi, dar când am văzut ce ai scris.... mi-a dispărut cheful de scris. Editat Februarie 29, 2020 de viobio Link spre comentariu
icar Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 1 oră în urmă, matropower a spus: diferente minore 30W vs 20W dpdv al dsipatiei anodice, Intre 30 si 20 este o diferenta de aproape 50%! Deci mai...dublu! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 Cred ca mai corect era o comparatie intre KT66 si 6L6GC (ambele ”beam tetrode”) ambele stiu de 30W putere disipata. Link spre comentariu
300B SE Postat Februarie 29, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 29, 2020 Viorel are dreptate... ...am văzut scheme unde 6P3S-E era dusă pâna la o disipatie anodică de 19W?! Intrebarea mea este până la ce disipație anodică poate merge KT66 pentru un timp de viață decent? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 Acum 6 minute, matropower a spus: Viorel are dreptate... ...am văzut scheme unde 6P3S-E era dusă pâna la o disipatie anodică de 19W?! Intrebarea mea este până la ce disipație anodică poate merge KT66 pentru un timp de viață decent? Viața "decentă" înseamnă clasă AB cu negativare fixa. Link spre comentariu
DanM Postat Martie 1, 2020 Partajează Postat Martie 1, 2020 (editat) Acum 22 ore, icar a spus: Intre 30 si 20 este o diferenta de aproape 50%! Deci mai...dublu! adica fix 50%... 20x1,5=30 sau 20x150%=30. Dar nu chiar dublu... Editat Martie 1, 2020 de DanM Link spre comentariu
Усилитель Postat Martie 1, 2020 Partajează Postat Martie 1, 2020 (editat) Ca sa fie si mai interesanta situatia: Wikipedia da la KT66 25 w..... De altfel cu o buna alegere se poate lua kt88 la pret de 66.... Cel mai avantajos este Tad 6l6 gc - str la 98 euro set quad Editat Martie 1, 2020 de Усилитель Link spre comentariu
300B SE Postat Martie 1, 2020 Autor Partajează Postat Martie 1, 2020 Dragi colegi, de unde vine ideea; după unii, singurul tub cu sunet ”bun” plăcut din seria KT este KT66. (până la urmă e o problemă de gusturi). Mă interesează numai in mod SE. Colegul de la Satu Mare are dreptate, 25W pe WIKI. Deci pâna la urmă o diferentă de 5W PDA. între 6P3S-E și KT66! Sunt multe variante de cumpărat pe piață pentru un final ”modern” adică care se fabrică si azi. Vă arat un videoclip (foarte interesant) referitor la 300B și variantele sale de pe piață: Link spre comentariu
Усилитель Postat Martie 1, 2020 Partajează Postat Martie 1, 2020 Parerea mea este ca inafara de câteva excepții cand se merge pe calitate si liniaritate deosebita, pt SE trebuie tub final min 40w,, pt ca raportul investitie/putere devine neperformant, si cateodata mai trebuie si vandut, sa faca loc de alt proiect mai nou....Kt66 si *verisorii* au fost facuti in mare parte pt PP. Un final SE care suna bine OS51 sau echivalent, inainte un E80CC.... Link spre comentariu
300B SE Postat Martie 1, 2020 Autor Partajează Postat Martie 1, 2020 1 oră în urmă, Усилитель a spus: Parerea mea este ca inafara de câteva excepții cand se merge pe calitate si liniaritate deosebita, pt SE trebuie tub final min 40w,, pt ca raportul investitie/putere devine neperformant, si cateodata mai trebuie si vandut, sa faca loc de alt proiect mai nou....Kt66 si *verisorii* au fost facuti in mare parte pt PP. Un final SE care suna bine OS51 sau echivalent, inainte un E80CC.... Frumos tub! Are 45W anodic! Ideea e sa cumparam macar un tub si apoi trimis la un caracterograf... . In mod trioda se poate merge pana la 45W anodic +7Wg2 = 52 max deci la 40-42W cred merge lejer ca disipatie. Deci undeva 13- 14W putere utilă! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 1, 2020 Partajează Postat Martie 1, 2020 (editat) Mi-au trecut prin mâna multe amplificatoare, unele bune, altele mai puțin bune majoritatea PP, 90% din cele cu puteri de peste 30w pe canal folosesc finale KT88, americanii pe majoritatea amplificatoarelor folosesc tot KT88, oare de ce? In SE cu KT66 obții 5,8w cu 7% THD , probabil 3..3,5w cu THD care nu deranjează urechea, ce faci cu puterea asta dacă nu ai incinte cu SPL de peste 95dB 1w/1m? Pe incinte cu SPL mic omori toată dinamica sunetului, pentru că trebuie sa duci ampul în putere mai mare și tăbară distorsiunile pe tine. Pentru SE cele mai bune finale le consider KT88, KT120, KT150, pentru că obții 10...11w fără distorsiuni majore, dar și aici intervine o problemă, ca la mai toate SE...... taraful de ieșire, care trebuie să fie destul de monstruos, până la urmă se merită cheltuiala pentru un SE? Editat Martie 1, 2020 de viobio Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 1, 2020 Partajează Postat Martie 1, 2020 Foarte buna remarca,pacat ca nu imi permite sa dau un "imi place",parerea mea este ca un SE peste 10W care sa "descarce" pe incinte foarte bune nu prea isi merita efortul financiar,ma rog,gusturile nu se discuta! Link spre comentariu
simson Postat Martie 1, 2020 Partajează Postat Martie 1, 2020 Un Single Ended adevarat trebuie obligatoriu trioda, eventual pseudo trioda si nu in paralel.Ma gandesc la tuburi gen GM70, 805, FD71, TH100 si varful pe la GM100.Iata o poza cu acest ultim tub Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 1, 2020 Partajează Postat Martie 1, 2020 Acum 1 oră, Faust2018 a spus: Mi-au trecut prin mâna multe amplificatoare, unele bune, altele mai puțin bune majoritatea PP, 90% din cele cu puteri de peste 30w pe canal folosesc finale KT88, americanii pe majoritatea amplificatoarelor folosesc tot KT88, oare de ce? In SE cu KT66 obții 5,8w cu 7% THD , probabil 3..3,5w cu THD care nu deranjează urechea, ce faci cu puterea asta dacă nu ai incinte cu SPL de peste 95dB 1w/1m? Pe incinte cu SPL mic omori toată dinamica sunetului, pentru că trebuie sa duci ampul în putere mai mare și tăbară distorsiunile pe tine. Pentru SE cele mai bune finale le consider KT88, KT120, KT150, pentru că obții 10...11w fără distorsiuni majore, dar și aici intervine o problemă, ca la mai toate SE...... taraful de ieșire, care trebuie să fie destul de monstruos, până la urmă se merită cheltuiala pentru un SE? Interesant ca pentru EL34 se dau multe exemple SE de 10w inclusiv simulari insa este posibil daca se omit cei 10% THD pe care si pagina de catog o aminteste si cum KT66 este foarte apropiat cu EL 34 privitor la puterea disipata pe anod inclin sa cred ca cei 3,5w pentru KT66 aratati de @Faust2018sint cei reali, apoi la un SE cu tuburi de genul celor amintite de @simson raportul de putere/investitie este aproximativ egal cu tuburile de 25w si de acea compromisul cel mai bun mi se pare GU50 eventual EL509 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum