puriu Postat Martie 1, 2020 Partajează Postat Martie 1, 2020 Forta este calculabila destul de precis daca se cunosc unii parametri. Necazul este ca acesti parametri sunt greu de calculat. https://en.wikipedia.org/wiki/Drag_equation https://en.wikipedia.org/wiki/Drag_coefficient Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Martie 1, 2020 Autor Partajează Postat Martie 1, 2020 ok. pana la urma Eu m-am lămurit. topicul poate continua, dar eu am priceput un lucru. Nu contează ca fac. un anemometru cu polonice, linguri, mai ascutite uriase sau minuscule mai ovale sau patrate, cu fir subțire, cu elice cu ultrasunete cu orice pe lume, trebuie etalon, probe si ajustari. in asa caz. nici nu mai contează. o sa fac o forma si o dimensiune, o printez si ajustez. ca oricum.. tot aia facem indiferent de idee, forma sau marime. mulțumesc tuturor. Link spre comentariu
manolo Postat Martie 14, 2020 Partajează Postat Martie 14, 2020 Si il scoti afara ?in permanenta? Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Martie 14, 2020 Autor Partajează Postat Martie 14, 2020 Acum 6 minute, manolo a spus: Si il scoti afara ?in permanenta? da. la ce te gandeai, ce nu iti pare in regula ?... daca de ploaie te gandesti, e facut sa nu ajunga apa la partile importante. Link spre comentariu
manolo Postat Martie 14, 2020 Partajează Postat Martie 14, 2020 Da la porumbei te-ai gindit? Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Martie 15, 2020 Autor Partajează Postat Martie 15, 2020 sincer nu m-am gandit. dar ma gandesc acum. si nu prea vad ce o sa faca porumbelu` ca nu poate sta linistit pe cupele alea. ele se invart la orice adiere de vant, mai mult ca sigur se vor invartii si cand se apropie el si cand va sta pe ele. Poate doar daca o fi vreunul care vrea sa se dea pe carusel, cuib intre cupe nu ar merge sa faca decat daca vrea sa-si centrifugheze ouale... consider ca nu poate fi afectat de porumbei. poate o vrabiuta sa zici ca se mai pune acolo ocazional, dar nu cand adie vantul. Link spre comentariu
franzm Postat Martie 15, 2020 Partajează Postat Martie 15, 2020 (editat) Cum arata suprafata cupelor? Neteda, finisata la maximum sau denivelata (intentionat?), ca o minge de golf? Editat Martie 15, 2020 de franzm Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Martie 15, 2020 Autor Partajează Postat Martie 15, 2020 (editat) partea exterioara finisata (credeam ca se vede in foto), iar cea interioara semi-finisata. apoi a fost calibrat asa cum este, deci...ar conta mai putin. eu am finisat totusi pentru aspect. asa cum am spus mai sus, daca tot se face o calibrare..nu mai conteaza. practic, am citiri si cand il tin in mana si doar merg foarte lent. calibrat in intervalul 2.3-108KM/ora. Ar fi mers si la peste 108, dar isi pierde linearitatea. oricum la peste 108 nu mai conteaza. mecanic, am folosit un fost brushless aero-drive, caruia i-am scos rotorul si magnetii permanenti. am lasat doar doi opusi, din care unul l-am demagnetizat complet, si l-am pastrat doar pentru balans. in locul rotorului (este un outrunner) am plasat un senzor HALL, si tot in interior am un microcontroler, care face calculul, si transmite pe un fir digital, RPM, Viteza Vant , si RMS vant intr-un interval de 15 minute. am reusit sa-l duc la un tunel aero, dar nu au fost diferente notabile fata de testul facut cu masina personala. Editat Martie 15, 2020 de Gilbert Sparios Link spre comentariu
franzm Postat Martie 15, 2020 Partajează Postat Martie 15, 2020 Cu masina, daca îl tineti prea aproape de caroserie, o sa indice oleaca eronat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum