adrian- Postat Februarie 28, 2020 Partajează Postat Februarie 28, 2020 Salut , recent am construit un aparat de sudura in puncte , ulterior am facut primul pack de 10S4p din acumulatori 18650. In timpul sudurii am avut la 3 acumulatori un "fazz" mic de electrolit, ca un fel de umezeala sau bruma, la electrodul negativ in timp ce sudam. Am verificat atent , nu a fost strapuns electrodul bateriei de asta mi sa parut ciudat , de unde acea umezeala de electrolit? Ulterior a disparut la cateva minute Dupa 2 zile in stand by am verificat tensiunea din fiecare celula si sunt neschimbate De asemena nu prezinta niciun miros suspect sau alte semne. Intrebarea mea e , desi momentan totul pare ok , ar trebui inlocuite celulele cu "fazz"? O sa continui totusi cu verificarile in urmatoarele zile Link spre comentariu
validae Postat Februarie 28, 2020 Partajează Postat Februarie 28, 2020 Acele elemente vor ceda destul de repede, asta nu trebuia să se întâmple.Când acumulatorul e deja încărcat nu se observă nimic suspect, dar la următoarele încărcări se va pierde electrolit şi capacitatea va scădea drastic.Să monitorizezi tensiunea pe acele grupuri... Link spre comentariu
adrian- Postat Februarie 28, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2020 Se poate ajunge la scurtcircuitarea elementului dupa 100 cicluri? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 28, 2020 Partajează Postat Februarie 28, 2020 Nu aş zice, dar oricum, bine nu-i va fi.... Link spre comentariu
manolo Postat Februarie 28, 2020 Partajează Postat Februarie 28, 2020 Ce e aia fazz?! Link spre comentariu
QQme Postat Februarie 28, 2020 Partajează Postat Februarie 28, 2020 Electrolitul este un alcool. Link spre comentariu
adrian- Postat Februarie 29, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 29, 2020 Am inlocuit o celula la care pot spune ca se simtea un miros usor , restul nu le-am putut detecta , voi vedea in timp presupun Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum