florinursu24 Postat Februarie 27, 2020 Partajează Postat Februarie 27, 2020 Salutare tuturor, astăzi am observat că nu mai merge wooferul în portbagaj, când am ajuns acasă am început sa verific poate a căzut un fir de la vibrații și a rămas fără curent Problema nu e la alimentare întrucât ledul verde arde deci e alimentat, am desfăcut difuzorul și l-am dus în casă și încercat, care funcționează fără probleme,am observat însă că atunci când am conectat difuzorul la loc membrana se trage înapoi,am deschis și amplificatorul dar nu se vede nimic umflat ars și nici nu se simte a ars. Voi ce ziceți ce sa dus? Știu că nu puteți sa îmi ziceți exact deoarece nu îl aveți la mână dar poate puteți sa ma sfătuiți ce ar trebui sa schimb verific, mersi! Link spre comentariu
Haralambie Postat Februarie 27, 2020 Partajează Postat Februarie 27, 2020 Ai curent continuu pe iesire si ai montat difuzorul invers Link spre comentariu
florinursu24 Postat Februarie 27, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2020 Acum 1 minut, Haralambie a spus: Ai curent continuu pe iesire si ai montat difuzorul invers Mersi pentru răspuns, difuzorul nu am cum să îl pun invers deoarece are conectori diferiți unul e mai mare altul mai mic,nici dacă aș vrea nu întra pe pin Link spre comentariu
florinursu24 Postat Februarie 27, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2020 Acum 36 minute, florinursu24 a spus: Mersi pentru răspuns, difuzorul nu am cum să îl pun invers deoarece are conectori diferiți unul e mai mare altul mai mic,nici dacă aș vrea nu întra pe pin Cred că ai avut dreptate după ce am scos placa de baza și l-am întors am văzut niște lipituri la firele care ies la difuzor, deci cineva a mai lucrat la ea și din câte am observat ori au fost schimbate ori numai relipite tranzitorii A1941 de pe iesire, acuma nu știu pot cumva să testez acele tranzistoare? Dacă acolo e problema? Link spre comentariu
alf Postat Februarie 28, 2020 Partajează Postat Februarie 28, 2020 (editat) Acum 17 ore, Haralambie a spus: ...ai montat difuzorul invers Nu e neaparat. daca amplificatorul este alimentat simetric si tranzistorii de pe alternanta negativa sunt facuti sarma, bobina difuzorului se deplaseaza spre piesele polare. Editat Februarie 28, 2020 de alf Link spre comentariu
florinursu24 Postat Februarie 28, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2020 Acum 2 ore, alf a spus: Nu e neaparat. daca amplificatorul este alimentat simetric si tranzistorii de pe alternanta negativa sunt facuti sarma, bobina difuzorului se deplaseaza spre piesele polare. Deci las firele așa cum sunt și schimb tranzistoarele respective? Credeți că ajută la ceva? Mulțumesc! Link spre comentariu
alf Postat Februarie 28, 2020 Partajează Postat Februarie 28, 2020 (editat) Nu "firele" ti-au distrus amplificatorul... Pentru a se putea spune cu exactitate ce componente sunt arse, trebuie facute niste masuratori... Daca e o schema "clasica", cu iesire pe emitor, atunci A-urile ar fi in scurtcircuit, dar nimeni nu garanteaza ca C-urile de pe cealalta alternanta nu sunt intrerupte sau ca mai sunt si alte componente cu probleme care au dus la distrugerea acestora. Inlocuirea haotica de componente poate duce la defectiuni mult mai grave decat in prezent, care te vor costa mult mai mult. TU alegi daca "te joci" cu amplificatorul sau chiar il vrei in stare de functionare. P.S: ai spus doar ca "membrana se trage inapoi" fara sa precizezi daca tensiunea continua de pe iesire are FIX aceeasi valoare cu cea de pe ramura respectiva a alimentarii... ca daca nu e asa, A-urile alea n-ar fi arse... deci... masoara de doua ori inainte de a taia cu foarfeca! Editat Februarie 28, 2020 de alf Link spre comentariu
florinursu24 Postat Februarie 29, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 29, 2020 La 28.02.2020 la 15:48, alf a spus: Nu "firele" ti-au distrus amplificatorul... Pentru a se putea spune cu exactitate ce componente sunt arse, trebuie facute niste masuratori... Daca e o schema "clasica", cu iesire pe emitor, atunci A-urile ar fi in scurtcircuit, dar nimeni nu garanteaza ca C-urile de pe cealalta alternanta nu sunt intrerupte sau ca mai sunt si alte componente cu probleme care au dus la distrugerea acestora. Inlocuirea haotica de componente poate duce la defectiuni mult mai grave decat in prezent, care te vor costa mult mai mult. TU alegi daca "te joci" cu amplificatorul sau chiar il vrei in stare de functionare. P.S: ai spus doar ca "membrana se trage inapoi" fara sa precizezi daca tensiunea continua de pe iesire are FIX aceeasi valoare cu cea de pe ramura respectiva a alimentarii... ca daca nu e asa, A-urile alea n-ar fi arse... deci... masoara de doua ori inainte de a taia cu foarfeca! Mersi mult pentru sfat o sa cumpăr c eurile și tranzistorii respectivi le schimb și văd cât funcționează seara bună! Link spre comentariu
alf Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 Fara masuratori mergi la noroc... pe placa pot fi defecte si alte componente si la prima alimentare dupa "reparatie" sa distrugi tot ce ai inlocuit. Link spre comentariu
florinursu24 Postat Mai 9, 2020 Autor Partajează Postat Mai 9, 2020 Salutări tuturor, azi am dat tranzistoarele jos si se pare ca doar unul e A1941 și celalalt C5198,întrebarea mea este dacă pot să le înlocuiesc cu toshiba 2SA1941 respectiv 2SC5198,credeți că sunt echivalente? Tranzistoarele ce le-am dat jos nu le găsesc la vânzare nu stiu ce marcă sunt,atașez poze poate le recunoaște cineva . Link spre comentariu
dan-a2 Postat Mai 9, 2020 Partajează Postat Mai 9, 2020 Sunt echivalente , problema e ca sunt multe shifturi in magazine , poate gasesti la cineva din recuperari .. Link spre comentariu
maxente Postat Mai 9, 2020 Partajează Postat Mai 9, 2020 Acum 11 ore, florinursu24 a spus: Salutări tuturor, azi am dat tranzistoarele jos si se pare ca doar unul e A1941 și celalalt C5198,întrebarea mea este dacă pot să le înlocuiesc cu toshiba 2SA1941 respectiv 2SC5198,credeți că sunt echivalente? Da' de ce sa le inlocui, sunt arse ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum