s!lv!u Postat Februarie 27, 2020 Partajează Postat Februarie 27, 2020 Va salut si imi cer scuze pentru orice greseala facuta vizavi de regulile forumului. Am nevoie de ajutorul d.voastra in legatura cu un sistem portabil de paza, preferabil de alimentat cu surse externe, iar acesta sa fie ceva de genul unui senzor PIR sau orice altceva ce functioneaza atat ziua cat si noaptea...acest senzor vreau sa fie pus intr.un anumit loc iar eu sa ma aflu la o distanta de macar 50-100 m si sa primesc un semnal acustic ca cineva a activat acel senzor... ..initial ideea mea a fost sa folosesc un sistem de senzor de la un parfum automat cu senzor PIR(Airwick) care sa activeze butonul(acesta fiind anulat si conectat direct)al unei sonerii wireless iar eu sa am langa mine acea sonerie(mentionez ca vreau sa stiu numai eu ca a fost activat acel senzor, nu sa fie o alarma care sa urle de nebuna) ..poate aveti idei mai bune cu senzori si receptori sau un proiect asemanator care pot fi alimentate prin surse externe de 5v ... ..ideea este ca acel senzor sa transmita activarea lui pe aceasta distanta,destul de mica zic eu, si sa pot fi informat printr.un buzzer sau ceva asemanator astfel incat sa pot sti doar eu dar nu si ,,intrusul,, ..multumesc tare mult pentru orice idee! Link spre comentariu
validae Postat Februarie 27, 2020 Partajează Postat Februarie 27, 2020 Senzorul unui dispozitiv ,,Airwick,, are o ,,bătaie,, destul de redusă....puteţi lua o sonerie cu senzor şi în locul difuzorului ei cuplaţi un optocuplor care să comande soneria wireless. Acelaşi lucru puteţi face şi cu ,,Airwick,, pentru cuplarea dintre el şi sonerie.Soneriile cu senzor se găseau şi prin Kaufland sau Auchan dacă îmi amintesc bine şi costă cam 25 Lei. Link spre comentariu
s!lv!u Postat Februarie 27, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2020 ..multumesc pentru interesul d.voastra vizavi de subiectul meu doar ca va rog sa ma ajutati mai mult...poate necesarul de piese sau cum ar trebui sa fie ..ma ajuta foarte mult acest sistem daca e sa imi reuseasca si nu fac rabat de piese chiar daca o sa ma coste mai mult...multumesc Link spre comentariu
yo7lhe Postat Februarie 27, 2020 Partajează Postat Februarie 27, 2020 Eu as folosi un senzor PIR de exterior, sa nu ma deranjeze toate animalutele sau frunzele cazatoare. Sunt incomparabil mai putine alarme false si il reglezi cum iti place. DSC LC151 se gaseste nou pe la 250-300 lei, dupa cum prinzi furnizorul. Am gasit in targ SH cu 15 lei si chiar merge. Iti trebuie insa 12V pentru alimentarea lui. Contactul de alarma se poate lega direct paralel cu butonul soneriei, pe pozitia NO. Ca improvizatie de vara ar merge si unul Petwise de interior, montat sub streasina, dar nu tine multi ani. Oricum da mai putine alarme false ca un senzor de parfum sau de lampa. Ideea cu transmitere cu sonerie fara fir e interesanta, numai sa fie una de calitate. Asta nu stiu care ar fi. Cum nu stiu nici scopul si nici bugetul alocat. Link spre comentariu
Ticu Postat Februarie 27, 2020 Partajează Postat Februarie 27, 2020 (editat) Doua observatii: - timpul de actionare a butonului soneriei e preferabil sa fie doar 2-3 secunde; altfel creste inutil consumul din bateria de 12V a emitatorului; - la un senzor PIR pentru iluminat, probabil va trebui obturata fotorezistenta, ca sa fii sigur ca alarmeaza si ziua. Editat Februarie 27, 2020 de Ticu Link spre comentariu
s!lv!u Postat Februarie 28, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2020 Acum 21 ore, yo7lhe a spus: Eu as folosi un senzor PIR de exterior, sa nu ma deranjeze toate animalutele sau frunzele cazatoare. Sunt incomparabil mai putine alarme false si il reglezi cum iti place. DSC LC151 se gaseste nou pe la 250-300 lei, dupa cum prinzi furnizorul. Am gasit in targ SH cu 15 lei si chiar merge. Iti trebuie insa 12V pentru alimentarea lui. Contactul de alarma se poate lega direct paralel cu butonul soneriei, pe pozitia NO. Ca improvizatie de vara ar merge si unul Petwise de interior, montat sub streasina, dar nu tine multi ani. Oricum da mai putine alarme false ca un senzor de parfum sau de lampa. Ideea cu transmitere cu sonerie fara fir e interesanta, numai sa fie una de calitate. Asta nu stiu care ar fi. Cum nu stiu nici scopul si nici bugetul alocat. ..exact asta vreau sa spun ca nu va fi pus intr.un loc anume si sa stea acolo ori sa fie expus intemperiilor...un exemplu simplu ar fi ca acel senzor sa il pot pune pe o directie probabila(carare,poteca) iar eu sa fiu la o distanta cum am zis mai sus(intr.un cort, masina,etc.) si sa pot sti cand cineva actibeaza acel senzor dar sa nu fie ca acelea din comert ce au senzorul integrat si suna la 5 m de tine si plus ca ,,urla,, nefolositor de tare... Link spre comentariu
validae Postat Februarie 28, 2020 Partajează Postat Februarie 28, 2020 Poţi folosi practic orice senzor PIR din orice sistem, fiindcă toate au o alimentare de circa 7- 9V pentru partea de detecţie şi 12-24V pentru relele de comandă.Dacă alimentezi doar partea de detecţie cu maxim 9V, poţi lua prin optocuplor semnalul şi cu el acţionezi soneria aia wireless.Deci alegerea îţi aparţine, în funcţie de condiţiile locale.... Link spre comentariu
s!lv!u Postat Februarie 28, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2020 ..multumesc pentru sfaturi!am sa vad incerc pe aceasta idee Link spre comentariu
Ticu Postat Februarie 29, 2020 Partajează Postat Februarie 29, 2020 (editat) M-am jucat azi cu o sonerie fara fir ca cea din poze. Receptorul e alimentat cu 4,5V si consuma 0,7 mA in asteptare. Datele emitatorului (butonului) sunt pe schema din stanga. Emitatorul este declansat printr-o apasare scurta pe buton (minim 10ms), ceea ce provoaca emiterea intregului cod (tren de impulsuri), timp de aproape 1 secunda. Este posibila cuplarea capacitiva a unui montaj clasic PIR cu emitatorul soneriei, ca in schema din dreapta. Din PIR s-a eliminat releul si sursa sa de 24V. Cand tranzistorul final npn intra in conductie (la alarmare), printr-un condensator care se incarca se pune la masa pentru scurt timp firul "cald" al butonului emitatorului, astfel ca se emite trenul de impulsuri. Chiar daca tranzistorul va ramane in conductie timp indelungat, emitatorul nu mai este actionat in continuare. Pentru urmatoarea alarmare este necesara o pauza de cateva secunde pentru descarcarea condensatorului prin rezistenta paralela de 1M. Fata de cuplajul prin optocuplor avem avantajul ca emisia nu se repeta pe toata durata alarmarii, dar si dezavantajul ca masele PIR si emitatorului sunt comune. Desigur, schemele emitatoarelor pot sa difere fata de montajul exemplificat. Editat Februarie 29, 2020 de Ticu 2 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum