Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Realizarea măştilor frontale pentru staţie de lipit DiY

zvonacfirst

Postări Recomandate

Aplicarea foliei transparente cu apa nu cred ca merge in cazul in care printezi pe hartie autocolanta simpla. Cred ca se uda hartia(autocolanta) si se imbiba cu apa.

Ultima facuta de mine este tot asa, printat pe hartie autocolanta si apoi aplicat peste folie transparenta autocolanta(oracal).

Poate ar merge daca gasiti ceva hartie rezistenta la apa pe care sa printati si apoi sa aplicati folia transparenta. Eu nu am gasit decat simpla, pe la magazinele pe unde ma umblat.

Link spre comentariu

Pai ce a luat zvonacfist,de la emag cred,era eticheta A4 rayfilm poliester.Fiind din plastic nu cred sa aiba probleme cu apa.Numai imprimeul sa fie rezistent la apa.

De asta ziceam ca cine are etichete adecvate ar putea face un experiment.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Sunt cateva topicuri pe forum pe tema panourilor frontale, dar am preferat sa continui discutia aici unde am mai scris si alta data.

Ce ma sacaie acum este realizarea unui panou frontal pentru un proiect la care lucrez de mai multa vrele, panou frontal realizat din plexiglas negru - de fapt este peretele frontal al unei cutii realizata din plexiglas negru - in care vreau sa tai niste ferestre. Acele ferestre vor fi acoperite in spate tot cu plexiglas transparent, dar mult mai subtire, probabil de 1.5mm iar in spatele acelui plexiglas va fi un panou cu ceva inscrisuri.

Plexiglasul de 1.5mm as vrea sa il fac sa ilumineze acel panou cu inscrisuri punandu-i pe canturi cateva leduri.

Am urmatoarea nelamurire: va ilumina acel panou din plexiglas in asa fel incat sa fie vizibile inscrisurile din spatele lui?

Cineva mi-a sugerat ca panoul cu leduri sa il matuiesc pe toata suprafata cu smirghel foarte fin iar inscrisururile sa le tiparesc pe o folie transparenta si sa le pun deasupra, in asa fel incat sa obtin o retro-iluminare.

Care dintre medode credeti ca ar merge? Sau ce alta metoda recomandati?

Multumesc.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Revin cu rezultatul ideii despre care am incercat sa obtin informatii in postarea mea anterioara.

In final am realizat acel panou, este vorba de ceva mic, cam 100mm pe latura, facand un sandvis din plexiglas negru de 3mm si un plexiglas transparent de 2mm pe care este gravata grafica panoului, Iluminarea este asigurata cu leduri rectangulare pe perimetrul foii de plexiglas transparent. Ca si aspect nici nu m-a dat pe spate dar nici nu mi-a displacut. In realitate arata mai bine decat in poze. Posibil ca ar arata mai bine cu grafica gravata in oglinda pe verso placii transparente. Eu am gravat-o pe fata si datorita grosimii de 2mm si a unui efect de oglindire, scrisul apare uneori neclar. Dar m-amm oprit din cauza pretului. Decuparea si gravura realizare la o firma specializata nu sunt ieftine. Dar ca studiu de caz a meritat cheltuiala. Proiectul respectiv a ramas un pic blocat deoarece nu am reusit sa ii dau de cap unui potentiometru electronic care nu vrea sa memoreze ultima setare. Dar am sa-l reiau, poate imi vine vreo idee.

aEQdgmi.jpg

A74bm3O.jpg

Link spre comentariu

Revin cu o intrebare legata de un material posibil candidat pentru realizarea unui panou frontal. 

Am gasit pe site la Hornbach placa PVC rigid.

Din descriere sau din fisa tehnica nu imi dau seama daca se preteaza pentru realizarea panourilor frontale. O fi acelasi material din care sunt confectionate tevile din PVC? Adica este rigid si la suplafata si in structura - asa cum sunt panourile cutiilor din plastic pe care le cumparam pentru montaje - sau este moale, un fel de spuma din PVC expandat, in genul komatex? 

Daca a lucrat cineva cu asa ceva il rog sa imi ofere detalii din experienta cu acest material. 

Multumesc. 

Link spre comentariu

Ca idee:

Panou de control simplu (nu am poza mai buna)

Untitled.thumb.jpg.a6e297931589c9761b2a37d09f2caeaa.jpg

Inscriptiile le-am tiparit pe folie autocolanta transparenta (uzuala) la o imprimanta laser. 

Am preferat sa lipesc folia pe toata fata panoului, ca sa nu se vada in relief doar zonele cu inscriptiile.

Apoi 2 maini de lac la spray si asta a fost.

Nu s-a dizolvat tonerul, nu s-a topit folia in imprimanta sau alte probleme.

Cred ca folosind un program de grafica se pot obtine panouri foarte aratoase.

Link spre comentariu
Acum 42 minute, manolo a spus:

descriere spune clar spuma rigida PVC

Multumesc, dar exact cuvantul spuma m-a derutat. 

Acum 7 minute, draku a spus:

Inscriptiile le-am tiparit pe folie autocolanta transparenta (uzuala) la o imprimanta laser. 

Folosesc metoda asta de mult timp. Daca vei citi acest topic de la inceput vei vedea ce rezultate am obtinut.

Problema mea cu aceste folii este ca in timp se dezlipesc pe ici pe colo. Este adevarat ca nu am dat cu lac ci al lipit inca o folie transparenta peste grafica printata, cu rol de protectie. 

Cu acest PVC vreau sa testez alta metoda. 

Link spre comentariu

Pentru cine este interesat de placa la dare ma refeream, sa se dez-intereseze pentru ca ce vand cei din magazinul fizic este altceva decat descrierea din cel online. 

Materialul se numeste Formatex si este moale, unghia lasa urma fara probleme. Nu am cumparat. Cred ca am sa sacrific o bucata de sticlotextolit simplu placat pentru a realiza panoul frontal. 

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu
Acum 16 ore, zvonacfirst a spus:

...

Cred ca am sa sacrific o bucata de sticlotextolit simplu placat pentru a realiza panoul frontal. 

Vad ca esti din Bucuresti. Gasesti in Obor, "la fiare", placi de sticlotextolit fara cupru, diferite grosimi, de la sub 1mm la 4-5mm, dimensiuni aproximativ A4 si A3. Merg foarte bine la carcase si alte aplicatii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări