Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Realizarea măştilor frontale pentru staţie de lipit DiY

zvonacfirst

Postări Recomandate

Multumesc @nico_2010.

Ramane de vazut daca si merita drumul pana acolo. Acum am nevoie de un panou frontal subtire. De unde iau eu placile FR4 de 1.5mm simplu placate pretul este cam 16lei pentru 300x250mm. Acum am nevoie de o bucata de 150x150mm.

Am sa trec totusi prin acel targ sa ved ce grosimi de placi au si ce preturi.

Pe vremuri luam o bucata de teava din PVC, o taiam pe generatoare si o bagam in cuptor. Cand se inmuia o puneam intre doua funduri de lemn drepte, o presam cu niste prese de tamplarie si iesea o placa giugiuc, dreapta si suficient de rigida. Acum am vazut ca la tevile de scurgere scrie Teava PP, ceea ce cred ca inseamna polipropilena. Nu stiu daca mai pot fi prelucrate la cald cu metoda descrisa.

Link spre comentariu

Masca este realizata in Sprint Layout, iar centrul fiecarei gauri l-am marcat cu un pad cu diametrul de 2,54 si gaura de 0,6. Am printat masca pe hartia A4 si cu un adeziv ordinar am lipit pe placa de aluminiu. Apoi am punctat fiecare gaura si pentru precizie am gaurit cu spiral de 1,5 mm si dupa aia cu spiral in trepte. Spiralele in trepte au profil rotund si gaura iese perfect rotunda si curata si bavura pe fata placii. Se inlatura hartia lipita, se lipeste cu rasina epoxidica alta masca de hartie, se aliniaza din gaurile pentru surub si se preseaza intre doua placi drepte, cu greutate deasupra, apoi se decupeaza hartia din gauri cu bisturiul si se lacuieste.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări