Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Realizarea măştilor frontale pentru staţie de lipit DiY

zvonacfirst

Postări Recomandate

Sunt doua layere: unul printat si unul transparent lipit deasupra pentru protectie.

Pentru primul layer am folosit folie poliester pentru etichete formatA4 pentru imprimante laser. Se gaseste mat sau lucios, argintiu sau alb sau si auriu, cred - eu am preferat argintiu mat -, de la mai multi producatori dar recomand ce am folosit eu pentru ca au o foarte buna calitate si aderenta.

Pentru al doilea layer am folosit tot etichete poliester format A4 dar varianta transparent lucios (se gasesc si mate, dar cele mate pot blura un pic grafica panoului).

Am printat grafica pe eticheta argintie apoi am lipit o fasie din cea transparenta evitand formarea bulelor de aer.

Foliile astea de poliester sunt grosute, nu am masurat dar panelul obtinut este destul de rigid.

Urmatorul pas: decupare cu cutterul si gaurire cu preducele apoi

Ultimul pas: am crestat cu mare atentie doar hartia de pe spatele foliei argintii la vreo la 20 mm de marginea mai mica. Dupa ce am potrivit panelul grafic pe panoul din plastic si l-am fixat cu niste scoci dintr-ala de zugrav, am dezlipit acea fasie de 20mm si am lipit, dupa care am ridicat cu atentie cealalta parte si am dezlipit putin cate putin hartia lipind din aproape in aproape ca sa elimin aerul.

Editat de validae
Link spre comentariu

Multumesc frumos pentru informati.

Eu am folosit acum ceva timp pentru realizare panouri frontale Front Designer 3, imprimat la imprimanta laser pe folie pentru laminare documente (partea interioara, atentie se lipeste de cuptorul imprimantei), apoi calcat cu fierul de calcat ca si la transfer toner pe cablaj. Lasat folia pentru protectie.

1961959875_StatieWolf4.thumb.jpg.71fded0f94ced027c77b03613ee3b855.jpg

Link spre comentariu

Ehe @GeoMar, stiu de mult timp acest panou frontal, de pe vremea cand tot testam constructia unei statii de lipit analogice si iti citeam blogul, si m-am intrebat cum o fi fost executat. M-am gandit ca ai utilizat cine stie ce procedeu sofisticat.

Dar cum nu m-am asteptat eu sa fie asa de simplu la tine cred ca nici tu nu te-ai asteptat sa fie asa de simplu la mine. :da

Referitor la impartasirea de informatii, oare nu acesta este scopul unui forum? Cred ca fiecare dintre noi trebuie sa contribuim cu cate ceva, dupa putinta, si sa aducem o contributie utila comunitatii.

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu
Acum 17 minute, zvonacfirst a spus:

...

Referitor la impartasirea de informatii, oare nu acesta este scopul unui forum? Cred ca fiecare dintre noi trebuie sa contribuim cu cate ceva, dupa putinta, si sa aducem o contributie utila comunitatii.

Adevarate vorbe.:aplauze

Daca am fi toti la fel .....  eram departe (cu forumul).

Editat de GeoMar
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Daca aveti vreun amic care lucreaza intr-o firma de face automatizari (panouri electrice) sigur au si masina respectiva.

Plasticul poate fi de orice culoare. Cel mai comun are baza neagra si un strat subtire alb deasupra (ca-n poza de mai jos). Placuta de plastic este autocolanta pe spate, de circa 1,5mm grosime. Cand se graveaza (0.,2-0,3mm adancime) iese negrul la iveala. Astfel ai o eticheta fond alb cu text negru.

Uite un exemplu de masina. Insa orice CNC face asta.

lamacoid.JPG

Link spre comentariu

Deoarece pagina anterioara contine numai postari referitoare la tehnica de realizare a panourilor frontale, propun adminului sa mute postarile intr-un topic separat cu tema Realizarea panourilor frontale. Cred ca ar fi o tema de interes si un subiect de sine statator, mai usor de gasit folosind functia de cautare pe forum.

Acest post poate fi sters.

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu

La unul din proiecte am folosit coala A4 autoadeziva (eticheta format A4) pe care am imprimat cu o imprimanta color imaginea dorita. Ulterior am laminat coala (eticheta A4) si am lipit pe panou partea laminata cu eticheta autoadeziva. Proiectul era o sursa reglabila.

La alt proiect, statie de lipit cu atmega 8 am folosit o foaie de A4 imprimata cu desenul dorit si pusa intre 2 placi, prima um plexiglas iar in spate um plastic negru

090520102152.jpg

090520102154.jpg

110520102167.jpg

cal 5.jpg

281020102743.jpg

281020102738.jpg

281020102732.jpg

Link spre comentariu
La 12.02.2020 la 19:59, GeoMar a spus:

Eu am folosit acum ceva timp pentru realizare panouri frontale Front Designer 3, imprimat la imprimanta laser pe folie pentru laminare documente (partea interioara, atentie se lipeste de cuptorul imprimantei), apoi calcat cu fierul de calcat ca si la transfer toner pe cablaj. Lasat folia pentru protectie.

Eu l-am trasat cu tus pe aluminiu eloxat artizanal (cufundat câteva minute în solutie de soda caustica fierbinte. Pentru protectie am aplicat lac colorat cu mina de pix.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări