fane Postat Februarie 24, 2020 Partajează Postat Februarie 24, 2020 desi pare o intrebare de incepator indraznesc sa intreb,am la reparat un tv Horizon de 40" cu ledurile arse barete LB40017 V0 unele leduri sint duse altele siau schimbat culoarea pe baretele astea sint leduri punctiforme iar inlocuirea lor iese din discutie ,am in atelier alte barete cu leduri tot de 3v dar primele au 8led iar cele pe care le am au10. Am strapat cite doua leduri pe fiecare bareta din cele trei pe care le am si baklightul lucreaza daca las cite 10 normal intra driverul in protectie .sursa e 17IPS12 .cum asputea la sursa asta sa ii maresc tensiunea de alimentare in asa fel sa imi aprinda macar 9leduri pe bareta inloc de 8 Link spre comentariu
lucadorin Postat Februarie 24, 2020 Partajează Postat Februarie 24, 2020 Puteți jongla cu curentul prin leduri modificând rezistența din drena tranzistorului care alimentează ledurile ( q103) in limite stranse. Bănuiesc că vreți mai multe leduri aprinse pentu că sunt mai apropiate unele de altele decât originalele ! Mai degraba puneți originale! Se găsesc! Link spre comentariu
iuliantv Postat Februarie 24, 2020 Partajează Postat Februarie 24, 2020 (editat) Acum 5 ore, fane a spus: desi pare o intrebare de incepator indraznesc sa intreb,am la reparat un tv Horizon de 40" cu ledurile arse barete LB40017 V0 unele leduri sint duse altele siau schimbat culoarea pe baretele astea sint leduri punctiforme iar inlocuirea lor iese din discutie ,am in atelier alte barete cu leduri tot de 3v dar primele au 8led iar cele pe care le am au10. Am strapat cite doua leduri pe fiecare bareta din cele trei pe care le am si baklightul lucreaza daca las cite 10 normal intra driverul in protectie .sursa e 17IPS12 .cum asputea la sursa asta sa ii maresc tensiunea de alimentare in asa fel sa imi aprinda macar 9leduri pe bareta inloc de 8 dupa cum va zis colegul mai jos,pentru scaderea tensiunii se mai scot din rezistente,pentru marire se mai pun rezistente sau se pun alte rezistente sau rezistenta de o valoare mai mica,oricum acolo e de ordinul sub 1 ohm,deci e mai usor sa puneti 1-2-3 peste cele existente,daca era plaja mai mare se putea monta peste un semireglabil,dar nu stiu daca se gasesc de 5-10 ohmi,dar atentie ca tensiune sa nu fie prea mare,ca se duc ledurile in cateva minute sau zile,deci calculati cate leduri aveti ,sau vreti sa se aprinda si tensiunea necesara Editat Februarie 24, 2020 de iuliantv Link spre comentariu
validae Postat Februarie 24, 2020 Partajează Postat Februarie 24, 2020 Un semireglabil nu ar mai fi stabil la valori mari ale curentului. Link spre comentariu
iuliantv Postat Februarie 24, 2020 Partajează Postat Februarie 24, 2020 Acum 39 minute, validae a spus: Un semireglabil nu ar mai fi stabil la valori mari ale curentului. nu stiu ce sa zic,eu asa practicam la baleajul vertical crt unde nu aveam telecomanda de service,sau menu service,puneam peste rezistenta fixa din montaj si jongnlam dimensiunea verticala,e adevarat ca acolo erau valori in k ohmi ,si tensiuni mult mai mici, nu va contrazic,eu unul nu am calificare,diploma,sau scoala in electronica,nici carti de acest gen nu am citit.tot ce am facut a fost din practica,experimente ,informatii si sfaturi culese de pe diferite forumuri, toate cele bune Link spre comentariu
fane Postat Februarie 24, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2020 As cum a spus colegul Dorin bretele sint mai lungi decit originalele și nu puteam alinia leduri pe poziția inițiala am renunțat la modificări am strapat cite un led la capetele baretelor am centrat bretele și fixat cu banda adeziva adaptat reflectorul, și totul ok la urma am redus curentu prin led preventiv prin scoaterea unei rez din drena tranzistorului drv erau montate 4x0.2 ohmi. Asa am reușit o luminozitate aproape uniforma a displaiului Link spre comentariu
lucadorin Postat Februarie 24, 2020 Partajează Postat Februarie 24, 2020 Cel mai corect... Link spre comentariu
lucadorin Postat Februarie 24, 2020 Partajează Postat Februarie 24, 2020 Cu semireglabil nu cred că e stabilă sursa la valori de 0,1- 0,2 ohmi! Link spre comentariu
fane Postat Februarie 24, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2020 pai 4x0.2 ohm în paralel înseamnă 0.05ohm nu cred ca avem asa semireglabili eu nu am vazut Link spre comentariu
iuliantv Postat Februarie 24, 2020 Partajează Postat Februarie 24, 2020 Acum 23 minute, fane a spus: pai 4x0.2 ohm în paralel înseamnă 0.05ohm nu cred ca avem asa semireglabili eu nu am vazut sigur nu erau de 2 ohmi buc ? Link spre comentariu
lucadorin Postat Februarie 24, 2020 Partajează Postat Februarie 24, 2020 Am o sursă identică cu cea a colegului Fane. Are 4 rez in paralel de 0,2 ohmi! (R200 scrie pe ele) ! Am dat una jos, sa fiu sigur! Așa are! Link spre comentariu
fane Postat Februarie 24, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2020 Sint marcate R200 deci 0.2 ohm m-am. uitat spe alta placa 17ips12 pe care o aveam defecta și la fel tot R200 deși pe schema sint au alta valoare Link spre comentariu
iuliantv Postat Februarie 24, 2020 Partajează Postat Februarie 24, 2020 (editat) Acum 16 minute, fane a spus: Sint marcate R200 deci 0.2 ohm m-am. uitat spe alta placa 17ips12 pe care o aveam defecta și la fel tot R200 deși pe schema sint au alta valoare da cred ca au valori diferite in functie de diagonala si baretele led Editat Februarie 24, 2020 de iuliantv Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 24, 2020 Partajează Postat Februarie 24, 2020 Ce integrat are in invertor? Se poate jungla cu rezistenta din pinul I-set. Link spre comentariu
lucadorin Postat Februarie 24, 2020 Partajează Postat Februarie 24, 2020 Mp3394s , in pin 6 are două rezistențe in serie de 6,8 k si 2,2 k, paralel cu o dioda spre masă . Dacă se mărește valoarea rez scade curentul. Sper sa nu greșesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum